• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Nemac otkrio ko mu je otac i našao porodicu u Srbiji

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Nakon osamnaest meseci potrage, Nemac iz Drezdena Volfgang Pecold (6:kul: stigao je do cilja. DNK test nedvosmisleno je potvrdio da je njegov biološki otac Vitomir Bošković, ratni zarobljenik iz Stepojevca!

301988dva-srbinaf.jpg

Pecold sa sinom u Nemačkoj: Ovu fotografiju poslao je Boškovićima i potpisao sa „Dva Srbina!“

Pred sam kraj 2012. godine, u DNK Centru za genetiku u Beogradu, sin pokojnog Vitomira Boškovića, 80-godišnji Vojislav Bošković iz Stepojevca, dao je uzorak na analizu i poređenje sa Pecoldovom DNK. Dva dana kasnije, iz Centra je stigao odgovor - podudarnost je 100 odsto!
Šok u Kinhajdeu

Potraga Nemca Volfganga Pecolda za srpskim ocem počela je u leto 2011. godine. Tada je otišao u gradić Kinhajde da upotpuni rodoslov. U rodnoj kući ga je, međutim, dočekala šokantna priča - saznao je da on, najverovatnije, nije sin Nemca Rudolfa Pecolda, već jednog od srpskih zarobljenika koji su od 1941. do 1945. radili na seoskim imanjima u Kinhajdeu. DNK test sa 14 godina starijom sestrom Inge potvrdio je da mu je ona samo polusestra!

301989frida-slika-koju-j.jpg

Frida, Pecoldova majka, na fotografiji koju je Vitomir doneo u Stepojevc iz Nemačkehttp://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/361304/Nemac-otkrio-ko-mu-je-otac-i-nasao-porodicu-u-Srbiji
 
Vrh Dno