Ne volEm...

Taca

ona, stara
Član
svako u sebi gaji antipatiju prema nečemu, neko osećanje, reč ili delo nas dotakne više nego što bi smo želeli. Neki ljudi, pesma ili mesto iz nekog možda i neshvatljivog razloga , manje nam prijaju.... Šta je to što ne volite?
 

Taca

ona, stara
Član
Postoje stvari koje ne volim, naravno. Ipak, izdvojila bih nešto. Veoma mi smeta kada neko kaže "Takav smo mi narod"!

Taj izraz postao je uobičajen i opšte prihvaćen u svakoj prilici kada se govori o promašajima, laži, prevari, pomodarstvu idr. Može se čuti često na TV kada neka "novinarka /novinar" daje svoj sud o nečemu, pročitati u novinam koje bi se bilo gde mogle zvati samo žuta štampa a ovde su "dnevne novine"... Primera je puno... :(

Ne mogu da ukapiram da li je taj izraz posledica gluposti onoga ko je izgovara ili neke skrivene namere, nekoga u pozadini , ko pokušava da nas unizi, bez ikakvog argumenta i dokaza. Ne volim kada mene ili ljude oko mene generalizuju i stavljaju u neke okvire.

To mi je No1 "ne volEm" :sour::grumpy:
 

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Član
Ih šta se sve ne voli...Lakše je nešto ne voleti nego obrnuto :D

Izrazi koje ne volim:

1) Srbijo, zemljo među šljivama ( toliko izlizan da mi se prosto gadi )
2) Volim sve što vole mladi ( baš nemaš ideju šta voliš? )
3) Zbog takvih kao što si ti...( stavlja se u bilo koji kontekst bez argumenata, samo je dovoljno da ti se ne dopadne to što si čuo )
4) Kuda plovi ovaj brod ( vrlo česta floskula na online portalima raznih novina. Generalno me iritira papagaj-sistem, pa ma koja rečenica da upadne u isti )

Slažem se sa Tacom oko predrasuda i generalizacija. Vrlo ograničene stvari.

Iritira me pojava nekih novokomponovanih akcentovanja. Primeri za to su: meni, Kopaonik, album ( nažalost, pismeno ne mogu dočarati, ali mislim da ste imali prilike po medijima čuti te kvaziakcente )

Iritira me ubacivanja slovo W u online konverzacijama ( mawa, swatka, wolim te ). Zakonom bih to zabranila.

Posebno ću pisati o irititantnim pojavama u komentarima online portala ( često čitam, pa bih knjigu mogla napisati o tome )

1) Dežurni policajci gramatike

Ok, slažem se da je osnovna pismenost svuda neophodna, no oni nikad ne gledjau suštinu komentara i za najmanju sitnicu ( a i ja sam picjazla za pravopis, pa ne idem u ta sitna crevca ) će zanemariti svu pamet i lepotu nekog mišljenja, jer eto nije sve po JUS-u napisao. ( sad bih ja ovaj deo "jer eto nije sve po JUS-u", dobila komentar u stilu: jadno mi tvoje pametovanje, a ne znaš da staviš zarez posle ,,jer" i posle ,,eto". P.S. Tu bi se nakačio i policajac svih izvornih "serbskoslovenskih" izraza, pa bi ovom kolegi gramatičaru reko: nije zarez, nego zapeta, ne uništavajte naš lep jezik )

2) Finansijski inspektor

Recimo da je tema male plate u Srbiji. Dosta njih će reći floskulu: ,, hleba nemamo da jedemo, a oni dižu li i dižu cene". Tu se javlja finansijski inspektor koji će reći jednu od ove dve stvari: 1) a za andorid imaš? ( komentar je pisan sa androida, što se vidi po ikonici iznad komentara ) ili 2 ) a za internet imaš?

3) Plus - minus komentatori

,, Plus za tebe"; ,,Greškom ti dadoh minus"; ,, Minus za tebe"
E ako vam deluje da ove tri rečenice nemaju smisla, odmah da kažem - NEMAJU. Ali su vrlo česta pojava, iako se recimo ne vidi ni ko daje - ili + niti koga zabole za to.

4) Gastarbajter i gastarbajteri u pokušaju

Gastarbajteri su tipovi koji će na nekoj temi jadnog i neperpsektivnog života mahnuti da on živi u Nemačkoj ili Švici i time istaći svoju pamet i snalažljivost.
Gatsarbajteri u pokušaju se prepoznaju po izjavi: ,, Gotovo je, pakujem kofere. Ko zadnji izađe, nek ugasi svelto." To su zanimljivi likovi koji psole svakog pročitanog članka pakuju kofere i odlaze i nikako da odu. :rolleyes:

E kad se još setim, dodaću nove :D

Iritira me twitter, odnosno srpski twitteraši. Otprilike je to takmičenje ko će u što manji broj reči skockati neviđeno "duhovtu" izjavu ili neviđeno pljuvačku izjavu svega što udiše vazduh, govori i hoda. Srazmera fejvoa je dirketno obrnuto proporcionalna teškoj pljuvačini. Inače iritiraju me jer kada pljuješ sistem, da bi imao osnovu da to činiš trebaš nešto i raditi da ga poboljšaš. Ali jok, dežurni twitteraši su tu da kake ( twittuju ) i budu mLogo avanagrdni, andergraund obrazovna elita. :banghead:
 
Poslednja izmena:

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Ne volEm da čitam dugačke poruke.
Ne volim kada pokušam da ljudima pomognem, a oni to ne cene i ne poštuju moje vreme, trud i dobru volju da im pomognem.
Ne volim kada me na forumu oslovljavaju sa gazda, šefe i sl.
Sve napred navedeno je vezano za forum.
Ne volim ljude koji sve u životu gledaju kroz materijalnu stranu.
Ne volim da me lažu.
Ne volim boraniju.
...
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
A ti za forume. Ko tebe kamenom, ti njega hlebom (manje od 140 znakova). :D
 

Beba

Poznata ličnost
Član
Ne volem zimu,
ne volem da ustajem rano,
ne volem kada neko ima loš rukopis,
ne volem preteranu upotrebu stranih reči u našem jeziku,
ne volem kada nešto moram
ne volem...daljine:thumbsup:
 

Nicky

oćem, nećem
Urednik
4) Gastarbajter i gastarbajteri u pokušaju

Gastarbajteri su tipovi koji će na nekoj temi jadnog i neperpsektivnog života mahnuti da on živi u Nemačkoj ili Švici i time istaći svoju pamet i snalažljivost.
Gatsarbajteri u pokušaju se prepoznaju po izjavi: ,, Gotovo je, pakujem kofere. Ko zadnji izađe, nek ugasi svelto." To su zanimljivi likovi koji psole svakog pročitanog članka pakuju kofere i odlaze i nikako da odu. :rolleyes:
ne volem ovakve poruke :hurting:
 

cale

Suspendovan nalog
Ne volem LICEMERE, gade mi se i sklanjam se od njih. Ne volim lažove i kleptomane. Ne toliko lopove koliko kleptomane, a nismo svesni koliko ih ima oko nas.
 

Taca

ona, stara
Član
Ne volim vikende, neradne dane, raspust, godišnji odmor, Novu godinu i državne praznike, sve situacije koje urušavaju rutinu.
 
Vrh Dno