• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

NBA 2K18/19

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Ne znam da li ima onih koji prate NBA. U toku je playoff, polufinala konferencija. GSW je čini se apsolutni favorit. Navijam za Denver i nadam se da će proći Portland. Na istoku mi se čini da su oba polufinala otvorena.

Gagisha

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
30.04.2019.
Broj reagovanja
205
Horoskop
Vaga
Denver izgubio sinoć kod kuće. Portland izjednačio na 1:1 u seriji.
Mislim da su GSW već viđeni u velikom finalu.
Moj Boston za koga navijam,za sada 1:1 u seriji.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Boston mi je enigma. Čitam da nemaju dobru atmosferu u timu. A to je bitan činilac. GSW su i bez Kazinsa najbolji, ostaje da to i dokažu. Motivacija im ne nedostaje.

Gagisha

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
30.04.2019.
Broj reagovanja
205
Horoskop
Vaga
NBA liga je već postala toliko komercijalizovana i nije više ono što je nekad bila.
Već na početku znaš otprilike ko će igrati finale.
Nema više te lepote košarke.
Uzmi primer i All Star utakmice. Pre su se krljali Istok i Zapad ko će da pobedi. Posle je prešlo u egzibicione mečeve,a danas ni nema više Istok i Zapad,nego igrači i fanovi biraju sastave.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
U NBA su najbolji kosarkasi. Ali način na koji se igra... Pa neke stvari ni evropske sudije ne bi svirale. Voleo sam NBA i zbog sudjenja, igralo se muški. Ovo sada više nema ni smisla, ni principa...

Gagisha

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
30.04.2019.
Broj reagovanja
205
Horoskop
Vaga
Nema više nikakve lepote igre u NBA.
Zato više volim Evroligu da gledam.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Gledao sam prvu četvrtinu Hou-GSW. Pa bilo je sigurno 10-ak izgubljenih lopti s obe strane. Zamisli Željka Obradovića da im je trener. Bio bi ljubičast. :D

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Sinoc gledao Denver, odnosno Jokića. Izgubili su, ali je Nikola odigrao odlicno. Veliko finale prognoziram Warriors - Bucks

Gagisha

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
30.04.2019.
Broj reagovanja
205
Horoskop
Vaga
Imamo prvog finalistu.

13351

Košarkaši Golden Stejta plasirali su se u finale NBA pošto su u četvtom meču finalne serije Zapadne konferencije posle produžetaka pobedili Portland sa 119:117.
Tako su Voriorsi stigli i do četvrte pobede u isto toliko mečeva sa Blejzersima i još jednom potvrdili da su trenutno bez premca na Zapadu, pošto su se plasirali u peto uzastopno NBA finale.
U timu Golden Stejta zbog povreda nije bilo Kevina Durenta i Andrea Igudale, ali ni to im nije smetalo da stignu do novog velikog trijumfa, a za Portland je ipak nastupio Damijan Lilard iako se žalio na povredu rebara.
Trejblejzersi su tokom tri četvrtine bili bolji rival, u četvrtu su ušli sa osam poena prednosti, a ona na isteku drugog minuta poslednje deonice iznosila čak 11 poena.
Serijom 6:0 Voriorsi su se vratili u meč, da bi posle polaganja Stefa Karija na 4.34 do kraja regularnog dela utakmice rezultat bio izjednačen (104:104).
Poenima Drejmonda Grina branilac titule je poveo na 3.30 do kraja, a konačnih 111:111 posle 48 minuta igre postavio je Klej Tompson, 1.48 pre finiša.
Za 108 sekundi nijedna ekipa nije uspela da ubaci koš, pa je pobednik morao da bude rešen u produžetku.
Ključni momenat u dodatnih pet minuta ide u biografiju spektakularnog Alfonza Mekinija, momka poznatog po priči koja kaže da je morao da plati da bi dobio šansu da trenira sa Čikago Bulsima.
Krilni igrač, koji je imao nezahvalnu ulogu da odmeni Durenta i Iguadalu je uhvatio ofanzivni skok posle promašaja Karija na 84 sekunde do kraja meča i uspeo da ubaci loptu u koš, za 116:115.
Promašaj Evana Tarnera je u sledećem napadu trojkom kaznio Drejmond Grin, a do kraja je Lilard samo uspeo da ublaži poraz, pošto je njegov šut za pobedu, na 3,3 sekunde do kraja, izblokirao upravo Grin.
Spektakularnu partiju za Voriorse je pružio Kari (37 poena, 13 skokova, 11 asistencija), dok je Drejmond Grin zabeležio 18 poena, 14 skokova, 11 asistencija, 3 ukradene lopte i 2 blokade.
Klej Tompson je meč završioo sa 17 poena, a Mekini i Kevon Luni su dodali po 12.
Na drugoj strani je iznenađujuće najkefikasniji bio Majers Lenard sa 30 poena i 12 skokova, Lilard je ubacio 28 poena i dodao 12 asistencija, dok je Si Džej Mekalum meč okončao sa 26 poena i 7 asistencija.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
GSW je najbolji tim u NBA i bez Durenta i Kazinsa.

Vrh Dno