• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Nazdravimo tableti koja trezni za minut!

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Eto leka za mamurne


19502.jpg


Parti manijaci bi mogli uskoro da se otrezne za tren, a treba samo da popiju novu pilulu! Naučnici su napravili koktel enzima koji u metabolizmu brzo smanjuju nivo alkohola u krvi, pa bi eventualno mogao da opije miša. Tretman koji je napravljen kao da imate ’milione ćelija jetre u svom stomaku’ može da ima veoma važne posledice za one koji vole da popiju.

Junfeng Lu, profesor hemijskog i biomolekularnog inženjeringa na UCLA i Čeng Ji, profesor na Univerzitetu JUžne Kalifornije su ubrizgali u „pijane“ miševe nanokapsule koje sadrže dva enzima.

Jedan od tih enzima, oksidas, dolazi sa nesrećnim nusprodutkom hidrogen peroksidom, što može biti štetno. Zbog toga mora da bude u paru sa još jednim enzimom koji razlaže hidrogen peroksid. Otkrića pokazuju da su se miševi – alkosi koji su dobili injekciju mnogo brže oporavljali od onih koji nisu dobili tretman enzima....
više na str:


http://www.dominomagazin.com/article/19502
 
Vrh Dno