• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Naučite govor tijela koji je naprosto neodoljiv ženama

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Od načina na koji sjedite i stojite do načina na koji mičete rukama i nogama, ženama neće promaknuti niti jedan detalj koji vam potencijalno može uništiti sve šanse kod nje.
mad_men.jpg

Bili vi toga svjesni ili ne, apsolutno sve što činite utječe na to kako na vaš stav i samopouzdanje gledaju žene. Od načina na koji sjedite i stojite do načina na koji mičete rukama i nogama, na podsvjesnoj im razini govorite da ste hladni kao špricer ili pravi trtaroš, kojeg i bakica na placu s lakoćom omota oko malog prsta.
Portal ModernMan zamolio je Janine Driver, autoricu nekoliko bestsellera New York Timesa, da im pokaže što sve trebamo činiti kako bi izgledali opušteno i cool pred ženskim spolom, a mi vam prenosimo njene najbolje savjete.

Učinite se većima
gigant.jpg
Jedna od prvih stvari koji ljudi primijete jest vaša veličina, odnosno dominira li vaša prisutnost u nekoj prostoriji ili ne. Ukoliko imate dva metra i 130 kilograma, možete slobodno preskočiti ovaj savjet. S druge strane, ukoliko ste za glavu niži od većine žena, tada morate neprestano raditi na tome da kompenzirate ono što vam je majka priroda uskratila. „Raširite svoje tijelo što je više moguće", savjetuje Janine. „Ukoliko sjedite, prebacite gležanj jedne noge preko druge umjesto da su vam obje noge na podu. Isto tako, ako stojite, stavite jednu ruku na bok, a drugu na obližni zid, šank ili stolicu."

Dodirnite ju
diranje.jpg

Prije nego što dobijete krivu ideju, kad vam savjetujemo da dotaknete žensku osobu koja vam se sviđa, mislimo isključivo na bezazlen i tobože slučajan dodir, poput onoga kad vam ispriča dobar vic, a vi ovlaš stavite svoj dlan na njeno rame dok se smijete. „Stavite svoju nogu na najdonju prečku njezine stolice ili stavite ruku na naslon njezine stolice" savjetuje Janine. „Ipak, ukoliko primijetite da se počela odmicati od vas, to nikako nije znak da trebate biti još direktniji, već naprotiv, vrlo ste vjerojatno bili previše samopouzdani i trebate joj dati prostora."

Naučite trik s bradom
steve_jobs_brada.jpg
Statistike ne lažu - žene su prosječno inteligentnije od muškaraca i bolje učenice i studentice. Budući da većina načina da sustignete curu koja je pametnija od vas zahtijeva popriličnu količinu truda i vremena, pokušajte s jednim vrlo jednostavnim, ali istovremeno i iznimno efikasnim. „Kad vam netko govori stvari koje uopće ne razumijete i od kojih vam puca glava, jednostavno primite vrh svoje brade lagano klimajući glavom", savjetuje Janine. „Ovo je nešto što je usavršio pokojni Steve Jobs. Kad to radite, ostavljate dojam iznimno samopouzdane i vrlo inteligentne osobe", tvrdi Janine. Želite li dovesti stvar do savršenstva, naučite i blago nakriviti glavu prema svom lijevom ramenu. To će osobi koja vam nešto govori ostaviti dojam da ste vrlo zainteresirani za ono što vam govori.

Držite ruke u džepovima
dzepovi.jpg

Zasigurno su i vas kao klinca učili kako je držanje ruku u džepovima nepristojno, nekulturno i nepoželjno. Da, možda je i bilo 1972., ali danas to naprosto više nije slučaj. Ipak, pripazite da vam palčevi ostanu vani. „Kad držite ruke u džepovima i sakrivate svoje palčeve od pogleda, šaljete poruku da ste željni potvrđivanja. S druge strane, dok držite ruke u džepovima, ali su vam palčevi istovremeno vani, ostavljate dojam oštroumne i pomalo drske osobe, što je mnogim ženama naprosto neodoljivo", zaključuje Janine.
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Držite ruke iznad stola dok sjedite
ruke_stol.jpg
Unatoč tomu što se laktovi na stolu smatraju iznimno nepristojnom navikom na bilo kakvom svečanijem ručku ili večeri, želite li zavesti ženu svojih snova, nipošto nemojte ruke držati ispod stola. „Držanje ruku iznad stola dok pričate pokazuje da vjerujete u to što govorite i da prštite samopouzdanjem. S druge strane, ruke koje sakrivate ispod stola odaju dojam plašljive i nesigurne osobe, a takvi nipošto ne želite biti pred ženom koja vam se sviđa", tvrdi Janine. Budući da je ekspert za psihologiju i govor tijela, možete biti sigurni da zna o čemu govori.
Kopirajte govor njezinog tijela
zena_tijelo.jpg

Ukoliko se nađete u situaciji da ne znate što vam je činiti, a ne možete se izvući niti zanimljivim temama, jedan od najboljih načina da zadržite njenu pažnju jest da doslovno počnete kopirate njezine manire i pokrete tijela. „Kopiranje njenog držanja i ritma tijela šalje podsvjesnu poruku da ste sinkronizirani" tvrid Janine. „Ako su njezine ruke sklopljene, sklopite i vi svoje. Ako se nagnula nazad, učinite to i vi. Ostat ćete iznenađeni efikasnošću ove taktike". Napominjemo, vrlo je važno da sve to činite iznimno suptilno. Shvati li dotična dama što radite, vrlo su velike šanse da će od vas pobjeći glavom bez obzira.​
 

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Poruke
2.317
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
nemam vremena da procitam ceo tekst..........ali tu definitivno ima istine........na primer.........evo...ovaj frajer na slici....po nacinu na koji sedi ...vidi se da je pun sebe....mene bi to odmah odbilo......:)
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.772
Broj reagovanja
16.892
Horoskop
Ovan
Telo ponekad govori više od reči. Recimo, ovo za ruke je po meni potpuno tačno. I moram priznati da volim držati ruke u džepove. Uvek su me o tome opominjali, ali sada je izgleda došlo neko novo vreme. Na moju sreću. :)
 
Vrh Dno