• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Nastaba koja možda pripada Bigfootu

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Istraživači pronašli nastambu koja možda pripada Bigfootu

Snimku je premijerno prikazao Animal Planet u serijalu 'U potrazi za Bigfootom', a predstavlja neobičnu nastambu kakvu znane nam životinje ne podižu. Pogledajte je

Srijeda, 16. 1. 2013. u 09:15, zadnja izmjena prije 2 sata i 38 minuta Piše: 24sata
Američki istraživač Mith Waite i njegova supruga Susan Farnsworth predstavili su javnosti nastambu za koju vjeruju da bi mogla pripadati Bigfootu, odnosno čudovištu Mogollon kako to stvorenje nazivaju u nekim dijelovima SAD-a.

Neobičnu su jazbinu pronašli u arizonskoj šumi Tonto u lipnju 2010. godine, no na njihovu žalost (ili sreću?) vlasnika nije bilo kod kuće.
Također, u nastambi nisu nađeni nepobitni dokazi da je riječ o Biggyjevom noćnome boravaku, no na takav zaključak ih je navela činjenica da niti jedna druga životinja ne diže ovakvo skrovište.
Priče o Mogollonskom čudovištu prvi puta su na papiru zabilježene još 1903. godine, no o njemu su riječ širila i indijanska plemena davno prije toga.
Stvorenje se često opisuje kao dlakavo biće divljih i crvenih očiju, a navodno su viđeni primjerci visoki i preko dva metra.
 
Vrh Dno