• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Našao ukradeni auto posle 42 godine

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.831
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Bobu Raselu (Bob Russell) iz Dalasa vraćen je natrag njegov Austin Healey 300 iz 1967. iako je od krađe proteklo 42 godine.

Raselov automobil nestao je ispred njegovog stana u Filadelfiji davne 1970. godine. Kada ni nakon izvesnog vremena ukradeni Austin Healey nije pronađen, Rasel je pretpostavio da je vozilo završilo tako što je rastavljeno u delove ili se kao olupina nalazi na nekom otpadu.

Ipak, iz nekog razloga nije gubio nadu da će jednog dana pronaći svoj automobil. Čak je redovno proveravao oglase na eBay-u.
slide.jpg
U maju 2012. Bobu se najzad posrećilo, kada je otkrio da je prodavac iz Los Anđelesa ponudio na aukciji Austin Healey koji je izgleao baš kao njegov automobil.

Iako nije imao policijski izveštaj o krađi, Rasel je uz pomoć prijatelja koji su svedočili da automobil nikada nije prodat i uz priložene originalne ključeve ubedio policiju da ponovo otvori slučaj. Konačno, ukradeni Austin je zaplenjen i vraćen vlasniku 42 godine nakon njegovog nestanka.

Iako je morao da plati dodatnih 1.500 dolara za troškove transporta od Losa Anđelesa do Dalasa, Rasel je bio presrećen kad je dobio nazad svoj automobil. On sada namerava da ga potpuno restaurira i, ovoga puta, parkira na neko sigurnije mesto.


Izvor: http://www.b92.net/automobili/razno.php?yyyy=2012&mm=07&nav_id=625318
 
Vrh Dno