• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Napravio aparat za dijalizu zahvaljujući kome je preživeo 13 godina

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
255x16030374-f04da2db112.jpg


Kinez Hu Songven (41), bubrežni bolesnik, već 13 godina se leči na improvizovanoj mašini za dijalizu jer za odlazak u bolnicu nema novca.

Kako prenosi China Daily, lekari kažu da je pravo čudo to što je on preživeo.

Njemu je bolest dijagnostifikovana 1993. godine kada je bio student. Lekari su tada konstatovali da su mu bubrezi propali i automatski mu je prepisana dijaliza.

Fakultet na kojem je studirao platio mu je troškove lečenja godinu dana ali je nakon tog vremena poslat kući. Pošto su mu roditelji bili obični radnici nisu imali novca za njegovo lečenje jer jedan tretman dijalize košta oko 64 dolara a njih dvoje su zajedno za mesec dana zarađivali samo tri i po puta više od toga.

Roditelji su ipak dali sve od sebe pa su u narednom periodu prodali sve svoje dragocenosti i pozajmili novac od svojih rođaka.
Nakon čitanja knjige o principima hemodijalize, Hu, koji je dobro poznavao hemiju i fiziku u srednjoj školi, kupio je jeftinu pumpu a od prijatelja nabavio i cevčice i napravio aparat za dijalizu .
Kako ističe, 31. marta 1999. godine nikada neće zaboraviti jer je to dan kada je pokrenuo svoju mašinu, ispunjenu prečišćenom vodom i lekovima....

više na str:
http://www.novimagazin.rs/svet/napravio-aparat-za-dijalizu-zahvaljujuci-kome-je-preziveo-13-godina
 
Vrh Dno