• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Nalozi na drustvenim mrezama drzavnih organa

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Kako gledate na ove sve cesce pojave? Pozvato je da je Obama medju prvima koristio Twitter. SAD imaju zvanican nalog predsednika, a i Srbija. Cemu sluze njihovi sajtovi, sajtovi Vlada, drzavnih organa, ako se oglasavaju na drustvenim mrezama? Cini mi se da se vode onom da je bolje i losa reklama nego nikakva.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.559
Horoskop
Ribe
Ako uzmemo u obzir da društvene mreže pružaju mogućnost da iskažeš svoj stav, onda je logično da i državne institucije kao i njihovi činovnici žele da iskažu svoj. Zašto ne na sajtu? Pa zato što je posećenost društvenih mreža veća. A i manje je suvoparno...

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Suvoparno? Pa nisu oni izabrani da nas zabavljaju, nego da rade nesto korisno za nas.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.559
Horoskop
Ribe
Nije poenta u zabavi. Jednostavno, kada odeš na neku zvaničnu prezentaciju sačeka te brdo nekih slova. Koga to zanima? Ko uopšte ima vremena i volje da čita neke fraze koje ništa ne znače? Bla, bla, bla...
Sa druge strane, na tviteru na primer, imaš ograničen broj reči. Ili reci sažeto šta hoćeš, ili ćuti.
Elementarno dragi moj Votsone, elementarno! ;)

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Moze ogranicen broj reci i na sajtu. I sazeto. Al nema toliko publike.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.559
Horoskop
Ribe
Nema toliko publike, tačno. A znaš zašto? Zato što i publika voli da je bitna, da se pita, da ima mogućnost da dobacuje i komentariše... i ma koliko bio "faca" negde u svojoj državi, Cuki neće obrisati negativni komentar na tvoj post (pod uslovom da je pristojan). A gde još imaš takvu slobodu? Publika jednostavno voli da baca jaja i paradajz a na društvenim mrežama to i može. Vodvilj! Ko može da ne voli?

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Oni mogu da otvore svoje privatne naloge (sto u vecini slucajeva i jesu otvoreni) pa nek zvalave sta kod im je volja. Koja je svraha naloga za koji se kaze da je zvanican nalog predsednika Srbije na Twitteru, ako taj sajt nije njegov zvanicno, niti sajt Srbije? Da li mi moramo po svaku cenu da radimo sve ono sto rade Amerikanci? Kao sto rekoh, recimo i Tramp i Vucic imaju privatne naloge. Nesto ne vidim da ih koriste u privatne svrhe. Nije problem da se oglasavaju na drustvenim mrezama, ali nema nikakve potrebe da kopiramo Amerikance. Lako je njima, svi ti sajtovi rade po njihovim zakonima.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.559
Horoskop
Ribe
globalizacija Votsone! ;)

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Nema toliko publike, tačno. A znaš zašto? Zato što i publika voli da je bitna, da se pita, da ima mogućnost da dobacuje i komentariše... i ma koliko bio "faca" negde u svojoj državi, Cuki neće obrisati negativni komentar na tvoj post (pod uslovom da je pristojan). A gde još imaš takvu slobodu? Publika jednostavno voli da baca jaja i paradajz a na društvenim mrežama to i može. Vodvilj! Ko može da ne voli?
Upravo si potvrdila sve sto sam u prvom postu napisao. :)

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Sve savemene političke kampanje baziraju se na kampanjam na društvenim mrežama. A ne zaboravi, političari čak i dok su u mandatu, konstantno vode kampanje. Sad Vučić i ne kopira toliko Trampa, koliko je to prosto deo savremene politike. Posebno Vučić ne može iskopirati tako nešto, kada se zna da je njegovo većinsko glasačko telo tehnološki obrazovano uglavnom da menjaju s rts1 na pink i obratno. Recimo Saša Janković je čitavu svoju kampanju sproveo na tviteru, doduše on je otišao predaleko, pa mu se to obilo o glavu, jer su većinski glasači zapravo ispred tv-a.

Lično ne volim tviter, niti ga koristim, ali generalno podržavam predstavnike politike na društvenim mrežama, jer daju priliku "običnom" svetu da uđu u konverzaciju sa nekim. Ipak je to, nekada, bilo nezamislivo. Naravno, ograđujem se od naših političara - njima je to zaista modizam, kad ih već čitava armija botova "štiti" od negativnih komentara.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Nemam ni ja nista protiv da se hvale, prete, lupetaju na Twitteru i gde god zele, ali sa svojim licnim nalogom. Kakve bre budalastine su zvanicni nalozi predsednika drzava na drustvenim mrezama?!

maki

Nindža
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.12.2015.
Broj reagovanja
2.231
Horoskop
Ovan
mislim da jedan predsednik države, sve dok to jeste, gubi pravo na lično i privatno....
eto recimo ,,jadni,, Bil Klinton i od tada poznata nam Monika....da nije bio to što je bio, nikom ništa....a ovakooooo....e brajko moj......ima da se sve dobro razmotri.....iz svih uglova i poza......pa nisi ti neki tamo farmer Dzon Smit pa to pogađa samo tvoju ženu...ovo se bre tiče cele planete....jer...ne daj Bože da si ti nama nervozan,besan,nezadovoljan, a imaš onaj crveni dugmić-taster......

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Broj reagovanja
857
Horoskop
Vodolija
Nemam ništa protiv naloga na društvenim mrežama pojedinih organa i institucija. Neki pozivi, oglasi, vesti se sigurno brže šire nego preko zvaničnih prezentacija. Takođe, ima dosta državnih organa i organizacija koje imaju baš zanimljive sjtove, nisu suvoparni i sadrže dosta dobrih informacija. Takođe, i ažuriraju se redovno.
Što se predsednika tiče i još nekih... bilo bi dobro da ne iznose svoje stavove i mišljenja, konspiracije radi, jer nikad se ne zna gde čuči neki Ilija :laugh:

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Broj reagovanja
2.966
Horoskop
Lav
Na Tviteru pratim opozicione političare. Svi imaju svoje privatne naloge.

Ali...većina njih piše o politici. Mislim da je Zoran Lutovac jedini predsednik stranke koji svoj Tviter nalog doživljava i kao nešto lično.

Postavlja omiljenu muziku, piše šta čita trenutno, postavi neku zanimljivu fotku. Ne piše samo i isključivo samo o DS-u.

Od političara koji pišu o trenutnim dešavanjima u politici, najzanimljiviji je i najduhovitiji Bojan Pajtić.

Što se tiče Vučića, Trampa i ostalih- ne znam šta pišu dok neko ne šeruje njihov tvit ili status sa Instagrama.

Vrh Dno