• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Najsretnija kuća na svijetu

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Kad se posla prime talentirani arhitekt i umjetnik, dobiva se kuća u kojoj bi svatko želio živjeti i raditi

rizzi_kua.jpg


ajsretnija kuća na svijetu zove se Sretna Rizzi kuća i nalazi se u njemačkom Braunschweigu. Obnovljena je pred 13 godina, a zaslužni su arhitekt Konrad Kloster i umjetnik James Rizzi.
Na temeljima stare kneževske palače koja se nalazila na uglu dvije ulice i bila pravo ruglo grada,
kreativni dvojac osmislio je nevjerojatno zabavnu građevinu koja, na žalost potencijalnih stanara, služi isključivo kao uredski prostor.
Dvije godine rada i gomila dobrih ideja pretvorila je zapuštenu ruinu u razigranu kuću koju su odmah prozvali najsretnijom kućom na svijetu:
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.772
Broj reagovanja
16.892
Horoskop
Ovan
Nešto slično sam video negde, ali nisam siguran gde. Pa zašto sam onda uopšte i napisao ovo? Mislim da je u pitanju predgrađe Praga. :o
 
Vrh Dno