• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Najljepše svjetske rijeke

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
KAO STVORENE ZA PUTOVANJA

Pogledajte najljepše svjetske rijeke


Cano Cristales
Sve rijeke svojim vijugavim tokom polako i uporno kreću se prema moru, a Yahoo travel izdvojio je pet rijeka koje su zbog svojih osobnosti zanimljive i idealne za plovidbu i upoznavanje kulture zemalja kroz koje prolaze. Rijeke Cano Cristales, Futaleufú, Dunav, Zambezi i Jangce nude različite prirodne ljepote, te ih svakako vrijedi posjetiti
Autor: tportal.hr


Rijeku Cano Cristales nazivaju još i rijekom pet boja, pa čak i rijekom koja je pobjegla iz raja. Dužine 100 kilometara i širine 20 metara, nalazi se u kolumbijskom Nacionalnom biološkom rezervatu nedaleko grada La Macarena. Rijeka Cano Cristales najljepša je u periodu između suhog i mokrog razdoblja kada se zahvaljujući algama oboji u crvenu, žutu, plavu, zelenu i crnu boju.


Rijeka Futaleufú, protječe kroz Čile i Argentinu. Vijuga kroz bujne šume i doline od Argentine do Čilea, noseći svu ljepotu Anda i čileanski i argentinski jezera sve do sjeverne Patagonije. Omiljena među ljubiteljima raftinga, voda rijeke Futaleufú pristiže iz ledenjaka te je hladna i bistra.

Nakon Volge, druga najduža i druga vodom najbogatija rijeka u Europi, Dunav, također se nalazi na listi najljepših rijeka svijeta. Dužine 2.850 kilometara, Dunav se ulijeva u Crno more te je kroz povijest, a i danas, uvijek bio važan međunarodni plovni put.


Duga čak 2.700 kilometara, rijeka Zambezi teče kroz šest afričkih zemalja te se ulijeva i Indijski ocean. Iako je tek četvrta po veličini rijeka u Africi, Zambezi je vrlo popularna rijeka jer se na njoj nalaze Victorijini slapovi – najveći slapovi na svijetu i jedno od sedam svjetskih prirodnih čuda.

Ove nevjerojatne slapove, visine i do 108 metara, svake godine posjete milijuni turista.


Izvor:tportal.hr
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Yangtze je najduža rijeka u Aziji te pruža odličan način za istraživanje kineskog načina života i kulture koji niču uz rijeku te je idealna za putovanje brodom. Mnogi kruzeri plove kraće od sedam dana, no mogu vas odvesti do nekih od najzanimljivijih ruralnih kutaka te velike zemlje. Na rijeci je postavljeno više brana i hidroelektrana, među njima najveća na svijetu, brana Tri kanjona.


Izvot:tportal.hr
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
baš bi volela da vidim uživo ove prelepe reke.....:)
 

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Poruke
10.148
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Piše:
Velimir Dejanović

Priča o Dunavu
Tek što je minulo podne, naspem čašu vina malo više no što je to pristojno i tek malko hladnijeg no što je zapisano u francuskom kodeksu vina. Preko nivoa plemenite tečnosti pogledam ka severu, niz talasiće velike reke. I Dunav je tog dana prelio svoju čašu, više no što je to pristojno za početak leta. Uobrazio da je Nil. Nilu se moglo, on se izlivao u pustinju i stvorio hiljadugodišnje carstvo. A ovaj naš Dunav stvorio je carstvo ljubavi prema njemu!
 

Oljenka

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
04.01.2019.
Poruke
472
Broj reagovanja
243
Horoskop
Nije određen
593464078[1].jpeg
Mountain river in the forest
 
Vrh Dno