• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Najlepša reka na svetu

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Najljepša rijeka na svijetu koju nazivaju i Rijeka pet boja ili Rijeka koja je pobjegla iz raja; to je rijeka Cano Cristales, u Nacionalnom parku i biološkom rezervatu nedaleko od grada La Macarena u Kolumbiji. Dugačka je oko 100 km, široka oko 20 metara i zaista je jedinstveno biološko čudo.

11l7g2s.jpg


Stjenovito dno i hridi rijeke su prekriveni mahovinom i algama i veći dio godine rijeka Cano Cristales izgleda sasvim normalno i ni malo se ne razlikuje od bilo koje druge rijeke. Tijekom kolumbijske kišne sezone, voda je duboka i teče brzo te zaklanja dno rijeke, a mahovina i alge su željne sunca koje im je potrebno, a za vrijeme sušne sezone nema dovoljno vode kako bi podržala ciklus života u rijeci. No, tijekom kratkog perioda između kišne i sušne sezone, kada je vodostaj upravo idealan, veliki broj algi i mahovina procvjeta u prelijepim nijansama žute, plave, zelene, crne i crvene boje, što rijeku čini jedinstvenom na svijetu.

2e51gf4.jpg


Saznajte više:
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Koliko boja! Neverovatno. :)
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Malo su loše posložene sličice, pa je i sam dojam slabiji ali to je neverovatna lepa.:)
 
Vrh Dno