• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Najbogatiji bloger na svetu

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Škotlanđanin Pit Kešmor, koji je pokrenuo jedan od najvećih svetskih sajtova posvećen društvenim medijima i to iz svoje spavaće sobe, uskoro će postati multimilioner jer američki medijski gigant CNN planira da otkupi njegov blog po ceni od 200 miliona dolara.
224356_pit-kesmor1_ff.jpg
26-godišnji Kešmor, koji je već dobio i nadimak "najseksipilniji štreber na svetu", pokrenuo je Mashable.com iz svoje sobe 2005. kada mu je bilo svega 19 godina, kako bi prekratio dosadu za vreme studiranje.

Sedam godina kasnije , sajt koji prenosi vesti iz sveta tehnologije sada ima svoje sedište u Njujorku, više od 40 zaposlenih, dok Mashable.com beleži 50 miliona poseta mesečno, zbog čega će Kešmor uskoro postati veoma bogat čovek.

Inače, njegov sajt pokriva i sakuplja širok spektar informacija o društvenim medijima i internet sektoru pokrivajući sve od malih kompanija koje tek počinju sa radom do velikih igrača kakvi su "Fejsbuk" i "Tviter".

224355_pit-kesmor_hf.jpg
Kešmor se prvi put zainteresovao za internet kada je sa 13. godina zbog operacije morao da provodi dosta vremena vezan za krevet, a kako je zaostajao sa nastavom, surfovanje internetom i pisanje bloga postala je neka vrsta njegove terapije.

Vremenom je njegov blog rastao i počeo je da prodaje oglasni prostor na svom sajtu, što mu je omogućilo da dobro zaradi samo od sajta za koji je interesovanje raslo iz dana u dan.

Zbog svog atraktivnog izgleda nazivaju ga još i "Bredom Pitom blogosfere", a svoj zvezdani status zgodni Škotlanđanin opravdava tako što živi na čak tri adrese u Njujorku, San Francisku i Škotskoj, dok mu je devojka model Lisa Betani.

Izvor: http://www.blic.rs/IT/311847/Upoznajte-najbogatijeg-blogera-na-svetu

A tek kad obuce kariranu suknjicu, m! :)

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Ima lepe oci, al ne volim ove kockaste face :D
Ali dobro nije svrha teme da li je bloger lep ili ne :rolleyes:
Elem pade mi na pamet...Sto tako nesto covek ne moze ovde da napravi? M? Da otvorimo mi neki blog i da se sirimo ko zaraza, pa i mi da imamo tri adrese ( Marinkova bara, Mali mokri lug, Drlupa :roflmao: )...
Ko je za?:D

dusicaa

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
18.08.2010.
Broj reagovanja
981
Horoskop
Strelac
Valjalo bi progledati kroz prste ovoj kockastoj faci :D

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
.....Stemis
...pa ti si ovu temu otvorio kako bi nas inspirisao da budemo aktivniji u pisanju bloga...

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Pa ko zna? Za godinu dana bićemo milioneri! :D

dusicaa

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
18.08.2010.
Broj reagovanja
981
Horoskop
Strelac
Hocemo! Ako euro nastavi da raste ( a hoce) ne gine nam '93 :oops:

Renolas

Novajlija
Učlanjen(a)
07.04.2012.
Broj reagovanja
3
Horoskop
Vaga
Znači treba nekih 7 godina za zaraditi milijune. Imam još vremena :)

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
A ja se cimam sa forumom već tri godine. :kul:

Vrh Dno