Musko-zenska prijateljstva da li su iskrena ili ne

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Ja sam se po ovom pitanju davno izjasnio i pojeo g.... :D. Ma koliko neki tvrdili da mogu da postoje iskrena prijateljstva, mislim da ne mogu, osim ako jedno u drugome ne vide, ako nista drugo seksualni "objekat". Sa mojom koleginicom imam veoma iskren i prisan odnos, ona je starija dosta od mene, tako da iako sam tvrdio da ne postoje, mogu postojati, ali to je kap u moru.
 

Beba

Poznata ličnost
Definitivno ne postoje uvek ih nešto pokvari. Mislim moje mišljenje je takvo. Imam jedno iskustvo koje govori u korist mog stava. Znate ono kada u kancelariji radite sa muškarcem izmedju ostalih, priče standardne, on korektan, spreman na druženje, priču o porodici. I naravno polako svi udjemo u živote jedni drugih, pa eto desi se da se ponekad iskoristi neki momenat . Pa valjda znate onu ko ne pokuca ne zna da li će mu se otvoriti. Kada se desi tako nešto , vrlo mi je teško, ljuta sam, razočarana... A ipak svesna da na tako nešto gledamo sa različitih tačaka gledišta.
Mada nisam imala bukvalno loših iskustava s obzirom da sam radila u firmi gde je 90% muških (prijatelja;))
Ništa nije nedostajalo, poštovanje, korektni odnosi ali rekla bih da je malo onih koji koleginicu, prijateljicu ili već ne znam kako se zove , ne gledaju kao ženu čak što više da budem gruba; kao potencijalni plen.
 

Taca

ona, stara
Imam puno prijatelja, muškaraca. Što se mene tiče, oni su prijatelji, a što se njih tiče...pa ... šanse su im ko teletu kod mesara. Mislim da je samo bitno da i oni to znaju i da nema nedorečenog... Onda sve funkcioniše :smug:

ko ne pokuca ne zna da li će mu se otvoriti
Jedan od tih prijatelja ima običaj da kaže: " Njegovo je da pita, tvoje je da odbiješ!"
.... stara škola ;):laugh:
 

Jova

Suspendovan nalog
Kod mene mogu da budu takva prijateljstva iskrena ...Ako mi je neka zenska osoba prijatelj onda je stvarno PRIJATELJ... Koliko sam puta sa nekom prijateljicom putovao celu noc negde i to samo ja i ona sami u autu i nista nisam probao... Ja nisam DZUKELA ja sam KARAKTER... :)
 

Taca

ona, stara
...i da dodam, zavisi kako su nastala ta prijateljstva. Ukoliko se družiš sa nekim zato što ti odgovara, razume te, tu je za tebe, to prijateljstvo ima sve šanse da ostane prijateljstvo zauvek. Ukoliko si iskoristio prijateljstvo da bi se približio osobi koja te zanima, e onda...Nikada ne možeš biti 100% siguran šta druga strana ima na umu.
 

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Udaljili smo se prijatelj i ja. Zašto- ne znam..ali još imam neke drugare, više njih nego što imam drugarica.
 

Njavica

Dreamer.
Postoje. I to su obicno prijateljstva koja traju od detinjstva, bar je to kod mene slucaj. Mada, uvek se postavim tako da osoba zna da moze da bude samo prijatelj i nista vise osim toga. I bude super, delimo tajne, pricamo o svemu, sto je najgore od svega drugovi me gledaju vise kao brata nego kao zensko :D
 

pesakvremena

Poznata ličnost
Muško-ženska prijateljstva... da li su iskrena? Donekle... Radim u državnoj firmi već 27.god., znači zaposlila sam se sa 20.god. Naravno da imam i kolege, ne samo koleginice. Svako u početku krene da se druži da bi se što više približio i počeo da se udvara, što znači da nema ništa od prijateljstva. Naravno, nisu svi muškarci isti i nemaju isti pristup. Većina njih i posle toliko godina rada ima prijateljski odnos sa mnom. Mada, ja mislim da zavisi i od žene, da li će ona da prihvati prijateljstvo ili udvaranje. Ja sada na svoje kolege gledam kao na braću i nikada nisam ni pokušala da sa nekim od njih budem nešto više.
 
T

Tokunaga

Gost
Da moje "drugarice" samo znaju koliko su mi puta "pravile društvo " ... :D
 
T

Tokunaga

Gost
U stvari - ipak nije :)
Prodavačica, prolaznica, Marina Sabadoš ili Aneta Kovačić, sve su mi jako poželjne ali mi nisu drugarice.
Ovde (valjda) pričamo o osobama sa kojima se družimo u reali (a i malo kasnije u mislima ;) ), zar ne? :)
 

Taca

ona, stara
Suština je da muškarac svaku poželjnu ženu tretira kao objekat požude, drugarice su samo dostupnije. Jesu li zbog toga menje drugarice? Ne bi ih zamolio za uslugu, pomoć?
 
T

Tokunaga

Gost
Ovo je sada obrnuto pitanje, a iz ličnog iskustva - više su mi pomagale i činile usluge žene koje uopšte i ne poznajem.
Da budem jasniji, muško-ženska prijateljstva jesu moguća ali ja još nikada nisam sreo primer da su obostrano platonska.
 

Taca

ona, stara
Ti insistiraš da prijateljstvo mora biti platonsko. Ali, ne mora. Prijateljstvo su osećanja i stav koji gajiš prema nekoj osobi i može postojati i posle zamišljenog ili stvarnog fizičkog odnosa. Ako misliš da si ponizio neku ženu time što si opštio sa njom u mašti, varaš se. Makar bila i svesna tvog čina. Tvoja mašta je odraz tebe i tvoje ličnosti, nema značaja za osobu koja je "objekat".
 
T

Tokunaga

Gost
Prijateljstvo jedino i može biti platonsko, a ja baš o tom kontekstu i pričam.

Ovo oko krivice za maštu, i kratku psihoanalizu moje ličnosti bih sada preskočio u komentarisanju.
O značaju i uticaju moje mašte na drugu osobu nisam ni reč napisao.
 
Vrh Dno