Muškarci

Beba

Poznata ličnost
Član
“Ja sam kao i svaki drugi muškarac, čovek sa jednostavnim željama i razmišljanjem koji živi sasvim običan život. Niko mi nije posvetio neki spomenik i verujem da će moje ime biti zaboravljeno ubrzo nakon što napustim ovaj svet. Ali u ovom običnom životu uspeo sam da dobijem poštovanje i ljubav najlepše osobe koja je ikada živela na zemlji koju sam voleo svim srcem, a to mi je bilo dovoljno za ceo jedan život.“
images (88).jpg Beležnica (Nikolas Sparks)

Ova misao je bila samo uvod u ovu temu...pa idemo dalje!

13686737_1183657704987882_847503009262917950_n.jpg

Originalno objavljeno na stranici www.hellomagazin.rs/zivot/zdravlje/lepe-zene-mogu-lose-da-uticu-na-zdravlje-muskaraca/ © Hello! magazin
 

Beba

Poznata ličnost
Član
Pod tuđim uticajem (Džejn Ostin)

“Dala si ime mojoj duši. Na tren sam u agoniji, a na tren pun nade. Molim te reci mi da nisam zakasnio, i da su ova dragocena osećanja uzajamna. Nudim ti se opet, pružajući ti svoje srce sada još više nego pre kada si ga zamalo uništila, pre osam i po godina. I nemoj slučajno da kažeš da sam te zaboravio i da mi muškarci zaboravljamo lakše i pre od žena. Volim samo tebe. Tako je oduvek bilo. "

Još samo jedan deo iz Dučićevog dela "Blago cara Radovana"
Današnje pripadnice lepšeg pola sa obožavanjem čitaju njegovu poeziju, ali će svaka priznati da misli da je Dučić šovinista, pa čak i ženomrzac zbog pojedinih stihova.


Zene pocnu da ljube samo onda kad su voljene, ili bar kad misle
da su vec voljene. Inicijativa ljubavi uvek dolazi od coveka. Zena
hoce vise da bude voljena, nego da sama voli; i vise da je zele,
nego da je vole. Ona ne samo da prva ne voli, nego prva i ne bira.
Covek joj se moze naoko i da dopada, ali je retko da ga prva zavoli.
Zena moze da se zanese za bogatasem ili artistom, za vojnikom ili
sportistom, za lepim ili za umnim, ali se najzad dadne, cesto za
ceo zivot, sasvim drukcijem coveku nego kakvog je zamisljala i
zelela. Ona uvek podlegne jacem, a ne lepsem i umnijem, ni boljem
i milijem. Retko koja zena visi o ruci coveka koji je bio odista
covek njenog ukusa... Padajuci pred jakim a ne pred dobrim i lepim,
zena ne razume duh nego volju, ni lepotu nego nameru.
 

Beba

Poznata ličnost
Član
VODIC KROZ MUSKE GODINE

Godine muškarca pokazatelj su njegovog razvoja – emocionalnog, mentalnog i fizičkog. Uz takvu tipologizaciju lako ćete otkriti njegova očekivanja i ulogu koju vam je namenio. Ova anlaiza može vam poslužiti kao ključ u razotkrivanju i razumevanju njihovog odnosa sa ženama.
20-24 – Godine kolebanja
U ranim dvadesetim muškarci su u fazi tranzicije i lako se i strastveno zaljubljuju, ali se jednakom lakoćom i odljubljuju. Ta previranja, izazvana hormonalnom burom, odvijaju se na relaciji flzičkog i mentalnog: telo teži da isproba sve, a um teži slobodi i nezavisnosti.
Profil ljubavi: Ako ste jedna od prvih devojaka u koju se zaljubio, misliće da su mu se ostvarili svi snovi i to potvrđivati svojim ponašanjem. Spreman je da vas stavi na pijedestal i odnosi se prema vama kao prema kraljici, služiće se svim filmskim trikovima samo da biste vi bili srećni.
Između pokrivača: Što vas više voli, više će vas hteti u spavaćoj sobi. Njegove ljubavničke veštine u tim godinama nalik su egzotičnim vrtovima – nikad ne znate šta ćete u njima pronaći – pa verovatno nećete dvaput voditi ljubav na isti način i na istom mestu. Njegova kreativnost uslovljena je potrebom za istraživanjem telesnih zadovoljstava. Na vama je da uživate!
Stepen povezanosti: Iako vas možda obasipa sitnim znakovima pažnje, kao što su buketi cveća ili preslatke plišane životinjice, pokušavaće na razne načine da ne stvori snažnu povezanost. Ponekad će vam priuštiti romantičnu večeru udvoje, ali najpre će užlvati u izlascima sa vama i svojim muškim prijateljima, jer tako zadovoljava i potrebu za uživanjem u svetu vršnjaka.U ovim osetljivim godinama čoporativni izlasci vrhunac su njegove sreće. Vrlo su mu važni prijatelji i njihovo mišljenje o vama. Budite spremni da ih šarmirate svojim poznavanjem fudbala i automobilske industrije.Ako želite više od zadovoljstva, naoružajte se strpljenjem i budite tolerantni. Dajte mu i prostora i vremena, pa kad oseti da ne vršite pritisak, neće imati potrebu da se izgubi iz vašeg života.Od partnerke će muškarac u kasnim dvadesetim tražiti da ima sve ono što ima i on – ideje, stavove, karijeru i život.
25-29 – Strah od veze nestaje
Prema istraživanjima sprovedenim na muškarcima od 25 do 29 godina, dvadeset sedma godina prelomna je u njihovom životu. Tada počinje borba između sebičluka i nužnosti kompromisa koje nosi svaka veza. Kad muškarac u ovom dobu nađe dobar “plen” dolazi u konfliktno stanje jer ne želi da izgubi dobru ženu, a ni druge opcije koje mu život pruža.
Profil ljubavi: Sa određenim ljubavnim iskustvom, muškarac ovih godina ima prilično realan stav o vezama. On traži jednakost i ravnotežu. Zahvaljujući porastu trenda predbračnog zajedničkog života, tradicionalni koncept po kojem bi on, u ovim godinama, trebalo da vas zaprosi, polako izumire. Današnji muškarci više ne moraju toliko da se trude da bi osigurali seks, pa ne moraju stalno da osvajaju i šarmiraju. Sa romantikom polako nestaje i spontanost koja ga je krasila u ranim dvadesetim.
Između pokrivača: Budući da je već u velikoj meri izgradio svoj seksualni identitet, muškarac u kasnim dvadesetim učiniće sve kako biste vi i vaše zadovoljstvo bili na prvom mestu.
Stepen povezanosti: Od partnerke će muškarac u kasnim dvadesetim tražiti da ima sve ono što ima i on – ideje, stavove, karijeru i život. Smirivanje uz jednu ženu čini mu se dobrom idejom jer i ona ko većina njegovih prijatelja uživa u blagodetima ozbiljne veze.A ako se brak od njega očekuje, muškarac u ovim godinama može imati šizoidne ispade. Iako misli da ste neverovatno divno stvorenje, ponekad ga zaskoče fleš-bekovi samačkog života i slike svih onih devojaka sa kojima nije imao priliku da izađe. Zato često, baš u vreme kad su konačno spremni da naprave finalni korak i kroče u bračnu zajednicu, muškarci počnu da strahuju od vezivanja.Vaše godine su, takođe, faktor koji mu dodatno može zagorčati život. Ako ste vršnjaci, počeće da ga proganja misao da već ozbiljno razmišljate o cvetnim aranžmanima na stolovima vaše svadbene svečanosti. Ali, ne očajavajte! Ta izbezumljenost brže će proći jer je njegov osnovni strah onaj od ishitrenih odluka. Dajte mu vremena i sve će doći na svoje mesto.U ranim tridesetim muškarac je već finansijski osiguran, siguran je i u svoje vrednosti, što znači da će otporan na sve pokušaje da ga promenite.
30-34 – Puštanje korena
U ranim tridesetim njegov društveni život više nije tako buran, a krug prijatelja postaje uži i intimniji. Prema jednom istraživanju, 55 odsto muškaraca od 20 godina izlazi tri ili više puta nedeljno, dok u tridesetim taj prosek održi samo 15 odsto muškaraca. U ovim godinama muškarci se smiruju jer su dotad imali dovoljno vremena i slobode da izgrade karijeru i ižive svoje snove. Ovo je idealno vreme za ženidbu jer su dovoljno iskusni, a još nisu “istrošeni”. On želi ženu koja će ga poštovati i ceniti zbog njega samog. Iako je verovatno finansijski osiguran, siguran je i u svoje vrednosti, što znači da će biti otporan na sve pokušaje da ga promenite.
Profil ljubavi: Dovoljno je zreo da pokaže da može i želi da pruži pravu romansu. Muškarac u ranim tridesetim svesniji je svojih godina i mlade konkurencije, pa će se više truditi oko vas.
Između pokrivača: Kada se radi o seksualnom potencijalu, zreli frajer zna da je vrhovni zakon ljubavnog umeća kvalitet, a ne kvantitet. On želi od seksa mnogo više od samog užitka i ne okleva da eksperimentiše kako bi zadovoljio oboje.Stepen povezanosti: S bogatim iskustvom iza sebe, ovakav muškarac spreman je da žrtvuje svoje kratkoročne ciljeve. Ako i ne spominje brak, iniciraće neku zajedničku investiciju u budućnost jer odgovornost više nije teret za njega. Nastupila je faza kada želi da pusti korene. Jedino što od žene svog života traži jeste da ga ne gleda kroz finansijsku prizmu, nego da ga prihvati i voli zbog njega i njegove ličnosti. Dovoljno je zreo da zna da on nije auto koji vozi, restoran gde ruča, kuća u kojoj živi ili posao koji radi.
35… Stvoren da bira
Muškarac koji je prošao pakao i raj u vezama ne može da izbegne uticaj burne prošlosti na poimanje intimnosti. Zato je vrlo oprezan u poklanjanju svoje ljubavi, i to sa razlogom, jer je mnogo toga naučio metodom pokušaja i neuspeha.
Profil ljubavi: Možete biti sigurni da muškarac u 35-toj dobro zna da svaka žena, koliko god bila samouverena, voli da bude obasipana pažnjom. Zreli muškarci svesni su da njihov “rok trajanja” polako ističe i pokušaće da vam se svide na svaki način. Budite oprezni, jer ponekad su prelukavi i ne padaju na šarmere bez pokrića.
Između pokrivača: Nivo testosterona opasno pada. Iako možda nema telo 20godišnjaka, ima nešto mnogo vrednije što mladi ne mogu da kupe – iskustvo. Zreli muškarci puno pažnje pridaju predigri i vođenje ljubavi sa njima je najerotičnije iskustvo.
Stepen povezanosti: Zreo muškarac čezne za podmlatkom isto kao i vi, ako ne i više. Zato žene koje dotad ne pronađu ljubav svog života često obuzme osećaj tuge, a muškarce osvoji cinizam. Ako želite, pak, razvedenog muškarca da odvedete pred oltar, očekujte probleme. Za one koji su se navikli na samotnjački život trebaće vam dosta energije da ih oslobodite samoživosti.
IZVOR: zena.blic.rs
 
Poslednja izmena od urednika:

pesakvremena

Poznata ličnost
Član
Muški put kroz raskid
1.JPG

Nisu nam potrebni ni psihijatri ni psiholozi da bismo znali šta nam se sve dešava i na šta smo sve spremni u toku ili posle raskida jedne veze. Svi smo to prošli. Svi znamo kako izgleda dan posle, nedelja posle, mesec ili šest meseci posle raskida. Iz faze protesta postajemo opsesivni, pa se polako ali sigurno smirujemo, da bismo na kraju prihvatili činjenično stanje. A činjenično stanje je da se jednog jutra probudimo i shvatimo da je prošla cela nedelja ili čak i duži period otkako nismo mislili na bivšu…
Na početku se emocije uvek kreću od očaja ka besu; od intenzivne ljubavi do intenzivne mržnje. To je trenutak u kome negativne emocije usmeravamo ka fizičkoj agresivnosti. To znači da imate veće šanse da udarite pesnicom o zid ili da se potučete s nekim kretenom u klubu. Naravno da bi bilo bolje da se ta energija potroši u teretani, gde bi se smanjili bes i tenzija (a pri tom ćemo i bolje izgledati), ali dan posle raskida niko ne razmišlja o tome. Drugim rečim, čini se sve kontraproduktivno. Nedelju dana kasnije, ispuštamo uzdahe poput „uh“ dok razmišljamo o onome što nas je snašlo. Umesto huktanja svakako bi bolje bilo otići na splavarenje, ali kako se pokrenuti iz letargije u koju upadamo razmišljajući o tome zbog čega smo ostavljeni? Ipak, bilo bi dobro izbeći očajavanje. Prijatelji u ovom periodu zaista mogu da budu više nego dragoceni. Mi se najlakše oporavljamo kroz druženje, a ne kroz ispredanje priča s prijateljima.
A mesec dana po raskidu veze upadamo u problem poznatiji pod imenom „poziv u stanju pijanstva“. Najveći broj nas poklekne i dohvati telefonsku slušalicu posle nekoliko čašica. Umesto toga, pametnije bi bilo zapisati sve što bi ona u tom trenutku čula i zadržati te rečenice za sebe. Činjenica je da ćete se uvek osećati lošije nakon što kontaktirate s bivšom, i tu nema zabune.
 

Taca

ona, stara
Član
Osećajnost je najvažnija osobina kod muškarca. Samo takva osoba može da zadrži ženu. Da je otvori, razume i bude ceo Univerzum. Sa takvom osobom otvaraju se novi svetovi koji se istražuju ceo život.
 

pesakvremena

Poznata ličnost
Član
- Nikada nisam bio srećniji u vezi, ovo je više no što sam mogao da zamislim. Pronašao sam ljubav svog života u 52. godini svog života i učinila me je presrećnim"- izjavio je nedavno holivudski glumac, uoči druge godišnjice braka sa advokaticom Amal Kluni.

Izjavom je osovjio žene.

Nikola Demonja
A onda nas je juče osvojio poznati saksofonista i to ovim rečima:

- Pitam se da li je normalno posle skoro deset godina veze i zajedničkog života da ti ona nedostaje čim kreneš na put. Ljubav. Čudo jedno.

Nikola koji sa suprugom, pevačicom Anom Štajndohar čeka drugo dete, vešt je u ovim javnim izjavama ljubavi.


Nikola Rokvić
A kako nas je tek on raznežio...

- Prisustvovao sam porođaju, moram reći jednu stvar, žene, svaka vam čast, mi muškarci to ne bi izdržali! Od danas među moje heroje upisujem ime moje Bojane!!! Volim te ljubavi, hvala ti što si toliko jaka, hvala ti što si mi rodila sreću!!- poručio je Nikola pre nedelju dana, a povod je bio sjajan- rođenje njegove i Bojanine ćerke Leone.

Nikole, svaka vam čast!
 

Beba

Poznata ličnost
Član
Pročitah tekst "Zašto muškarci kleče pri prosidbi"
Znamo već protokol, nekako je postalo tradicionalno: klekne, izvdadi prsten i pruži ga svojoj izabranici!
A zašto i otkud taj običaj.
Povezano je sa srednjim vekom u kome su vitezovi u znak poštovanja i odavanja časti klečali na kolenu pred vladarima, pa se običaj proširio na klečanje pred budućom ženom, kojoj se tako izražavaju večno divljenje, ljubav i odanost.

PS. Bože hvala ti, nisam imala tu čast...bila bi još ogorčenija !
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
A trazila si da brisem temu! :)
Elem, ja nisam klecao. Ne hvalim se, samo kazem.
 

Taca

ona, stara
Član
Mislim o tome...možda, ma sigurno bih volela da je neko to uradio za mene. Ali, verovatno ja nisam osoba pred koju bi neko kleknuo na kolena.
 

maki

Nindža
Član
Ni ja nisam imala tu čast....a i neću....
Ne bih ni znala kako da se ponašam u takvoj situaciji....
Verovatno bih se totalno pogubila jer nisam žena za takve izlive emocije:D
 

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Član
Eh, muškarci...Zanimljiva bića. Ne možeš sa njima, a ni bez njih :D

Na kontu tog klečanja...Dosad klečao samo jedan i to ne da me prosi nego da mu budem devojka. Davno je to bilo, klinci od 16-17 leta, al moram priznati da sam se do bola postidela zbog tog klečanja. Toliko sam zabagovala da sam mu rekla ne :banghead: Mukica kakvu je facu bio skockao, da sam tek po njegovom licu koje je menjalo sto boja skontala da sam ga odbila ( a bila zatreskana u njega do koske ) :laugh: Iskupih se poljupcem, kakav teenage kliše :rolleyes:

A što se te prosibe tiče...Šta znam, nije mi zapela ta teatralnost. Skontah što sam matorija, to sam praktičnija. Što se mene tiče onaj koji bi da me prosi može da me pita i dok gledamo vremensku prognozu. A može i uopšte da me ne pita, već čisto usputno da spomene da regulišemo papirologiju :D Ja ionako zvanično sklapanje braka gledam čisto sa pravne strane, te mi je nevažan čin prosidbe.
 
Poslednja izmena:

Beba

Poznata ličnost
Član
Mislim o tome...možda, ma sigurno bih volela da je neko to uradio za mene. Ali, verovatno ja nisam osoba pred koju bi neko kleknuo na kolena.
Zašto ne bi bila? Pa onda ,evo nas tri smo se izjasnile da nije niko to uradio, šta znači nismo zaslužile. Neko verovatno bi, sigurna sam u to ali...gospodin pogrešni nas je kupio žvakom ili već nije bitno, pa mi nije na pamet palo klečanje. O da , da završim ne zna se još:rolleyes::roflmao:
 

Taca

ona, stara
Član
Htela sam da kažem da ne ostavljam takav utisak kao da bih to želela. Da smo zaslužile, svakako jesmo, svaka je zaslužila.
 

Shesau_

Poznata ličnost
Član
Vidim spominjete prosidbu pa da se ubacim :)

Dakle,mom sadasnjem muzicu,a tadasnjem decku rekoh jednom prilikom nemoj nikada da me zaprosis,ako se desi to sto treba desice se spontano :) ako me pitas mislim da cu pobeci. Stvarno me nikada nije zaprosio,jednostavno sam ostala kod njega da zivim i evo jos uzivamo zajedno.


Wooww kakva ljubavna prica:p
 
Vrh Dno