• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Muškarci i kravate

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
mx150_20081111111605_sto-kravata-govori.jpg
Iako muškarci ne mare za odjeću toliko koliko žene, njihova odjeća i dalje puno govori o njima. Posebno kravata i uzorak koji je na njoj...
Što kravate govore o muškarcima

Iako muškarci ne mare za odjeću toliko koliko žene, njihova odjeća i dalje puno govori o njima. Posebno kravata i uzorak koji je na njoj.
- Muškarci koji nose kravatu sa cvjetnim uzorkom su vrlo vesele i optimistične osobe. U svemu uvijek uspiju pronaći vedru stranu. Uživaju u svakom danu koji dolazi i u njemu pronađu ono što njih zapravo veseli. Sa problemima se ne zamaraju previše. Oni ne pokušavaju u jednom danu sve završiti nego posao raspodijele na nekoliko dana. Od njih možete puno toga naučiti, posebno o životu i stavovima, a najviše o izbjegavanju stresa.

kravata-sa-cvjetnim-uzorkom.jpg


- Možda ste već i po filmovima primijetili da leptir kravatu nose jaki individualci. To su većinom profesori koji žele nešto promijeniti, znanstvenici i sl., osobe koje su navikle biti drugačije i posebnije od ostalih. Utapanje u masi njima jednostavno nije poznato čak ni kada su stroga pravila u odijevanju u pitanju. Uvijek pronađu način da se istaknu.

kravata-leptir.jpg- Ako vaš muškarac nosi kravatu sa motivom životinja, bez obzira koja životinja je u pitanju, u svakom slučaju je u ovom muškarcu veliko dijete. Na prvi pogled je to ponekad teško prepoznati, no, već nakon nekoliko minuta druženja s ovom osobom sve će vam biti jasno. Ako se pak želite zabaviti i ne misliti na posljedice ova osoba vam može biti zanimljiva iako je u većini slučajeva vrlo iritantna osim ako ste i vi dijete zarobljeno u tijelu žene.

kravata-zivotinjski-uzorak.jpg

 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
- Ukoliko muškarac nosi kravatu na pruge znači da je perfekcionist. On je osoba koja voli imati sve isplanirano i ne ostavlja mjesta za spontanost. Ukoliko vam se ovakav muškarac sviđa budite spremni na to da će nakon vrlo kratkog zajedničko života i vaš život biti isplaniran sve do najsitnijeg detalja za nekoliko sljedećih godina. Također, pripremite se i na pretjeranu urednost i čistoću, ne samo kod njega nego će se to očekivati i od vas. No, nemojte zaboraviti da ove osobe više od svega cijene obitelj i sav svoj tud će uložiti u to da funkcionira što bolje i da bude skladna.


kravata-pruge.jpg


- Muškarci koji imaju kravatu u jednoj boji, a uzorak je slične nijanse su osobe koje dosta pažnje posvećuju svom izgledu. Oni uvijek prate modnu scenu i sv što se na njoj događa. Boja kravate je uvijek ona najmodernija boja sezone u više nijansi. Ovaj tip muškarca zna s ženama, no, nemojte misliti da će vas jednako voljeti ako primijeti da nosite kroj hlača koji je potpuno out, ili žutu boju ako je ljubičasta pravi hit.

kravata-jednak-uzorak.jpg
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.831
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Kravatu ne volim da nosim. :bljak:
Osećam se nelagodno... Možda mi je i na venčanju bilo nelagodno zbog nje, ko će ga znati?! :D
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Ipak su muškarci u kravatama elegantniji, zar ne mislite to?
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Kad je prikladno nositi kravatu?

Budi.in

Određeni događaji na društvenoj sceni zahtijevaju nošenje kravate. Ako inače niste ljubitelj ovog elegantnog muškog modnog detalja, pomoću našeg malog vodiča saznat ćete kad je prikladno i važno nositi kravate.


ac508a482397897928a8f1594877089b.jpg


Posao

Ovisno o profesiji u kojoj radite ovisit će vaš dress code. Ako niste sigurno kravatu nosite tijekom važnih sastanaka što s nadređenima što s podređenima. Također igrajte na kartu kravate kada idete na razgovor za neko ozbiljnije radno mjesto.

Sud
Ako ste pozvani na sud kao svjedok ili zbog drugih povoda, najbolja opcija je da odjenete odijelo s kravatom. U tom slučaju ne možete pogriješiti i ne morate razmišljati kakav dojam ćete ostaviti.

Poslovno putovanje
Za svaki slučaj ponesite kravatu koja će se odlično uklopiti ako idete na važne poslovne večere ili držite predavanje.

Sprovod
Ceremonijom sprovoda odaje se počast preminuloj osobi. Odjenite odijelo s crnom kravatom.

Kazalište
Kada idete gledati predstavu poželjno je srediti se, no nije obavezno nošenje kravate.

Gala večeri
Za svečana društvena događanja potrebno je odjenuti odijelo, a njegov sastavni dio je svakako kravata.

Večere

Ako inače ne nosite kravate možda će djelovati pretjerano ako se odjednom pojavite s kravatom. Na vama je da procijenite situaciju.

Vjenčanja/krstitke/krizme
Poželjno je nositi kravatu uz elegantno odijelo, no nije obavezno niti će vas itko gledati drukčije ako to ne činite. No, ako ste vi mladoženja ili ponosni roditelj, bolja je svakako opcija oko vrata staviti kravatu

 

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Poruke
2.317
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
...........ja svog dragog nisam nikad videla sa kravatom...............
 
Vrh Dno