• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Moralni pobednik

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
- On/Ona je moralni pobednik.

Ovako nesto sam mnogo puta cula a mislim i svi ostali. Cesto se nekog takmicara koji
izgubi ( ili tim kaze) da je moralni pobednik. Ako neko nije uspeo zbog necijih smicalica, ali
je stavio na znanje da to zna . I slicne situacije.

Po cemu je neko moralni pobednik ?
Zanima me sta mislite vredi li nekome to sto za njega kazu da je moralni pobednik ?
Da li je to uopste toj osobi neka satisfakcija ?
Da li su to zaista pobednici ili je to na kraju samo nesto kao uteha ?

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Čista uteha, ali mislim da ni oni sami ne veruju u "moralnu pobedu" čak i kada to glasno izgovore. To mi je već nekoliko zadnjih godina postalo otrcano, kao ono "patriotizam" ili sada "frajer". Postoje pobednici i oni koji nisu pobedili, ali teško je čak i njih nazvati gubitnicima. Sve zavisi o čemu govorimo, ako se odnosi na sport, ima pobednika i ima gubitnika i to treba shvatiti kao takmičenje i zdravu konkurenciju i čestitati boljem od sebe. Ali ako mislimo na nameštanje takmičenja i na neke smicalice za koje znamo ili smo ih primetili, a sebe i dalje tešimo kao moralnog pobednika onda mi je to jako patetično i na neki način - kukavički.

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Slozila bih se ovde skroz sa tobom. :thumbsup:

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Broj reagovanja
2.953
Horoskop
Lav
Isto mislim kao vi.

Moralni pobednik..u čemu..u moralu..Da li u moralu imamo pobednike i gubitnike. Ah, ovo je već za temu iz oblasti filo( s) zofija.

Vrh Dno