• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Moral

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.559
Horoskop
Ribe
Što više razmišljam na ovu temu shvatam da je čovek sam sebi merilo, i slika i ram.
Uglavnom. Najviše. Ne zaboravimo ipak i one do kojih nam je stalo i njihova merila moralnog.
Lično, briga me šta drugi misle i kako mi sude,
Ne mogu baš sasvim da stanem iza ovoga, ne mogu baš da kažem "baš me briga". Briga me je zbog dece, porodice, onih do kojih mi je stalo. Zarad njih ne radim baš sve što sam "morala". Da pomeram granice, pomeram, dajem sebi mnoge slobode ali ima ta neka granica zbog koje ne mogu da kažem "baš me briga".

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Različite smo osobe te imamo i takve stavove u svakom domenu. Moral širok pojam , kriterijumi negde visoki , strogi, sa druge strane obrnuto.

Ne mogu baš sasvim da stanem iza ovoga, ne mogu baš da kažem "baš me briga". Briga me je zbog dece, porodice, onih do kojih mi je stalo. Zarad njih ne radim baš sve što sam "morala". Da pomeram granice, pomeram, dajem sebi mnoge slobode ali ima ta neka granica zbog koje ne mogu da kažem "baš me briga".
Sa ovim se potpuno slažem, retko kažem "ma baš me briga" ali ustvari sama sebe lažem...briga me je.
U svemu što se posmatra sa aspekta morala potpuno sam ispunjena, ničega se ne odričem, ali naravno u smislu da ne prelazim granice, opet naravno one koje imam u svojoj glavi, jer tiču se mene.

maki

Nindža
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.12.2015.
Broj reagovanja
2.231
Horoskop
Ovan
@Gđa Blejz moja shvatanja morala su daleko stroža od shvatanja moje dece tako da se ne jedim zbog njihovog sagledavanja mene. Svaka generacija po malo pomeri tu granicu, a gde će postaviti crtu....ko zna?....
A što se tiče onoga ,,morala sam,, samo je dobra šala sa fb, jer onaj ko me zna- zna da mi je pravilo da jedino umreti moram...sve ostalo je stvar izbora :D

maki

Nindža
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.12.2015.
Broj reagovanja
2.231
Horoskop
Ovan
A gde je pečat? :o:laugh:

maki

Nindža
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.12.2015.
Broj reagovanja
2.231
Horoskop
Ovan
Eto što ti je gospodin čovek:D....ni olovku u ruke ne uzima:laugh:
Ma gde je tu pečat? :o:D

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
E da malo pišem tj. prepisujem:genije:
Filozofi kažu, našla ja:

Moral je aritmetika koja treba da izračuna koje ponašanje i delovanje daje najveće rezultate i donosi najveću sreću. Dobrota ka drugom donosi vlastito zadovoljstvo.

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Nemojte pomisliti da pišem tek da se piše ali dovoljno je bila reč moral da se setim jednog odlomka ...nadjoh na netu.
Evo jedan tekst koji ciljno karakteriše moral u ljubavi:
"Strasna zaljubljenost je moguća onda kada je ljubav najviša vrednost za čoveka i kada zbog nje žrtvuje i gazi sve ostale vrednosti. Zbog toga takva ljubav vodi u stradanje. Takva zaljubljenost ne vodi računa o moralu, ni o zakonima pa ni o poretku"

Vrh Dno