• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Modna bajka

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Uspavana ljepotica Trnoružica na kraju Disneyevog klasika pleše sa svojim šarmantnim princem dok se vrckave dobre vile nikako ne mogu odlučiti koje boje treba biti njena lijepa haljina...
10797-haljina440.jpg

Teen385 » Moda » Moj stil
Modna bajka: Haljine koje inspiriraju modne trendove


Uspavana ljepotica Trnoružica na kraju Disneyevog klasika pleše sa svojim šarmantnim princem dok se vrckave dobre vile nikako ne mogu odlučiti koje boje treba biti njena lijepa haljina, pa ju pomoću svojih čarobnih štapića bez prestanka bombardiraju svojim čarolijama.

Haljina je tako čas žuta, pa onda plava ili pak roza, a u njoj već odavno ne uživaju samo djevojčice koje budne sanjaju u svijetu bajki, već i mnoge djevojke i žene, kojima je ona prava modna inspiracija.

65330-haljina4.jpg


Raskošnu odjeću princeza poput Pepeljuge, Trnoružice ili Snjeguljice vole i kreatori, osobito kada su u pitanju večernje haljine ili vjenčanice.

Moderne princeze tako svoju haljinu mogu odabrati u kraćoj ili dužoj varijanti, a mi vam donosimo par modnih priča s bajkovitim završetkom, jer nikad se ne zna kada će i tebi zatrebati haljina za bal ili kakvu svečanu priliku te kada će svijet ovih prekrasnih priča barem na kratko postati stvaran.

Pepeljuga

Haljina koju je Pepeljugi darovala dobra vila stvarno je bila prekrasna, a danas njen oblik često koriste dizajneri u izradi komada za maturalne večeri, vjenčanja i naravno pojavljivanja na crvenom tepihu.

74685-pepeljuga.jpg


Trnoružica

Ova elegantna haljina inspirirala je mnoga glamurozna izdanja, a moramo reći da nam je jako draga ova roza nijansa.

85266-haljina2.jpg


Belle

Ljepotica je uspjela otopiti srce Zvijeri, a naša je zauvijek osvojila zahvaljujući svojoj plemenitosti i ljepoti. Njezina haljina je raskošna i ukrašena volanima, a ona je i razlog zbog kojeg se nadamo da će plesni balovi opet ući u modu.

39253-haljina3.jpg


Svaka djevojka zaslužuje priliku da ju barem jednom odjene, zar ne?

Sonja Curi
Foto: Polyvore.com
Izvor:Teen
 
Vrh Dno