MMR i Covid19 vakcina - istine i laži

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Jedni su za vakcinaciju. Drugi protiv. Jedno tvrde da je vakcina opasna, drugi za njih kažu da su opasni po društvo. Jedni pišu krivicne prijave, drugi zavrcu rukave. Jedni su vakcinisani, ali im drugi kažu da kao da nisu. Kakvo je vaše mišljenje o svemu ovome?
 

Kardelj

Novajlija
Ne uspevam da formiram stav. Nema sumnje da u taboru protiv vakcina ima mnogo anticivilizacijskih elemenata, glupih ljudi, maloumnih zavera i tripovanja, ali takodje nema sumnje ni da postoji farmaceutska mafija koja se bavi proizvodnjom bolesti da bi zaradjivala na prodaji lekova.

Niti se sme ignorisati svaka vakcinacija jer to znaci epidemije u najavi, niti se sme pristajati na sve sto se ponudi kao nov i fantastican lek. A kako biti pametan i znati koju vakcinu primiti a koju zaobici - na to nemam odgovor.
 

Beba

Poznata ličnost
Tako se igramo žmurke...Ljudi ostaju zbunjeni jer ima nas svakakvih: lakovernih, bojažljivih, bez stava, neobavešteni...
Strašno je , ovaj ozbiljan broj dece i odraslih koji su umrli, kažu stručnjaci od posledice ne vakcinisanja šta proizvodi? Zamislite bol roditelja čije je dete umrlo u ovoj epidemiji, ne samo deca...do kraja života će kriviti sebe...strašan je to zločin nametnut im.
Mislim da ne bih umela da se nosim sa tim...
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Nemamo clana iz te banše, a zanima me da li neko kod nas ispituje te strane vakcine, buduci da ih Torlak više ne pravi.
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
 

Taca

ona, stara
Ja sam svoju decu vakcinisala. Kao što su moji mene. Kao što su i njih njihovi. To je moj stav o vakcinaciji.
 

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Rasprave o bazicnim vakcinama, koje se primaju kod beba i male dece, smatram na nivou da one da li je Zemlja ravna ploca.
Sve te sto jedu g**** o tome binh tako volela da mogu vratiti u srednji vek, pa da vide koliko bi dugo poziveli bez savremene medicine.
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Novak Đoković je rekao da, kako sada razmišlja, protiv toga je da vakcina protiv Covid 19 bude obavezna.
Ја први нисам за вакцине, нећу да се вакцинишем. Ако то буде обавезно, мораћу да размислим.

Predrag Kon je na svom Facebook profilu odgovorio Novaku:
Као један од највернијих Ђоковићевих навијача, волео бих да сам имао прилике да му приближим значај и огроман допринос имунизација за здравље становништва. Сада је касно, створио је погрешна уверења и ту више нема помоћи. Мајсторе, желим ти све најбоље. Покушај убудуће да избегаваш директне одговоре на питање у вези са вакцинацијом, јер имаш огроман утицај.

Kako se ne zapita zašto se mnogi protiv vakcinacije?
 

Taca

ona, stara
Nisam „protiv“ vakcinacije. Postoje rizične grupe koje se redovno vskcinišu protiv sezonskog gripa pa će logično i da se vakcinišu protiv Covida kada to bude moguće.
Protiv sam „obavezne vakcinacije“ i tu delim Novakov stav. Protiv sam svega što je „obavezno“!
Sa druge strane, pomenuti Kon se isuviše kompromitovao svojim učešćem u aferi sa vakcinama protiv H1N1, za vreme Tadića. Sada, kod Vučića, opet, gle Kon, gle opet on kupuje vakcine, ali ovoga puta namazaniji, sada bi sa vakcine budu obavezne a ne da ga Srblje otkači kao prošli put pa da zaglavi robiju. Jednostavno, javnost mu ne veruje, on je poslednja osoba koja bi me ubedila da je nešto dobro za mene jer ću uvek misliti da iza svega stoji njegov procenat u kupovini a ne moja dobrobit. Čovek je jednostavno sam sebe diskreditovao.
Kao poslednji razlog navešću i ono što me posebno nervira u celoj ovoj situaciji a to je taj snishodljivi odnos države i „struke“ prema nama kao narodu. Potpuno mi je van pameti da neko punoletnoj osobi određuje šta je najbolje za njega. Čak i ako grešim, imam pravo da grešim i time ugrožavam samo sebe i nikoga više. Jedno je da pitam nekoga za savet jer mu verujem i treba mi pomoć, sasvim drugo je da mi se taj savet nameće i da me uslovljava. Pogotovo ako je to neko u koga apsolutno nemam poverenja.
 

Insajder

grrrrr
što se tiče onih vakcina iz detinjstva to i ajd nemam ništa protiv, a i ne mogu da imam jer nisam ni pitan dal oću ili neću,
ali ne smatram da je to neko zlo nego je bila zaista potreba

a li što se tiče ove za koronu, pa to je čist sado-mazohizam nad stanovništvom
prvo, tu imaginarnu, iluzornu koronu ne priznajem pa kako bi onda prihvatao da me vakcinišu od nečeg što ne postoji,
a vakcine za sezonski grip postoji i slušao sam više negativnih iskustava i stavova ili pak u krajnjem slučaju kao na vakcinu bez učinka
koja ima za motiv - lova, pare, money...

neka se vakciniše ko oće, ja to ni u ludilu...kao to neko ima pravo da primi tako onaj drugi ima isto to pravo da odbije,
a čitam vučkove botove razjapili svoje labrnje i napadaju Đokovića za njegovo mišljenje o korona vakcini,
i kao što je pokazano u praksi, pratiti šta botovi serendaju i znaš odmah šta veliki vođa sprema...kako vođe tako i na svetskoj sceni
a to je propagacija vakcine za invisible koronu kojoj još ni prirodu nisu utvrdili kako treba a oni će da prave vakcinu iz momenta

ko želi nek izvoli, ja to đubre neću da primim u svoj krvotok

p.s.
jako opširna i varijabilna tema, ima o tome da se priča na tone
 

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Ne znam ni zasto se poslednjih par godina javlja taj antivakcinaski lobi ( ne pricam o korona vakcini, koronu ne priznajem, pa mi je bespredmetno pricati o vakcini za to), ali ja ne vidoh nijedan negativan efekat od vakcine. Dobila one klasicne u detinjstvu - nista mi nije falilo. Pre tri meseca dobih ovde tri vakcine ( obavesne, zbog zelene karte ), jedna od njih i mmr, i evo nije mi nista. Dakle sta je konkretno problem sa tim dugorocnim vakcinama?
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Možda bih trebao da promenim naslov teme, budući da ne govorimo samo o MMR vakcini.

Problem je, koliko sam ja shvatio, da postoji odredjena grupa lekara (smi mi ostali smo laici) koja smatra da MMR vakcina moze da izazove autizam kod dece i savetuje da se ta vakcina izbegava.
U Srbiji konkretno, slusao sam lekarku Jovanu Stojković, koja se zalaže da lekari roditeljima ukažu koje su prednosti i mane primanja određene vakcine i da roditelj ima pravo izbora, odnosno odluči da li dete treba da primi vakcinu ili ne. To je samo delimično rešenje problema, jer kod nas je očigledno najveći problem nepoverenja u tu vakcinu. Budući da kod nas nema dijaloga ni oko čega, došlo je do oštre podele onih koji se zalažu za vakcinisanje i onih koji se zalažu za slobodu izbora, odnosno da vakcinacija ne bude obavezna. Na sve to, država je reagovala time što je zapretila oštrim kaznama za one koji odbiju vakcinisanje.
Jedini ozbiljan razgovor na TV tim povodom, gde su suprotstavljaju mišljenja, bio je na RTS:
Više je nego jasno da se i protiv Covid19 sprema vakcina, a samim tim, počinju podele i vređanja. Trenutno je u toku omalovažavanje i ismejavanje Novaka Đokovića.
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Upravo zato i jeste za razgovor. Nije rešenje ignorisati je, posebno za lekare. Svima nama je u interesu da budemo zdravi.
Vakcina je jedna od najvažnijih medicinskih pronalazaka. Zašto je došlo do toga da se u trećoj deceniji XI veka uopšte raspravlja o vakcinaciji?
 

Insajder

grrrrr
slažem se, trebalo bi da se koriguje malo naslov ove teme jer ipak, korona virus je sada više u fokusu
pa pored MMR da se nadopuni pogodnim stringom za ovo drugo
 

Insajder

grrrrr
Ne znam ni zasto se poslednjih par godina javlja taj antivakcinaski lobi ( ne pricam o korona vakcini, koronu ne priznajem, pa mi je bespredmetno pricati o vakcini za to), ali ja ne vidoh nijedan negativan efekat od vakcine. Dobila one klasicne u detinjstvu - nista mi nije falilo. Pre tri meseca dobih ovde tri vakcine ( obavesne, zbog zelene karte ), jedna od njih i mmr, i evo nije mi nista. Dakle sta je konkretno problem sa tim dugorocnim vakcinama?
takođe, u principu nemam ništa protiv vakcina iz detinjstva, naprotiv,
ali sada je glavna reč o nebuloznoj vakcini nepostojećeg virusa, ili bolje rečeno o sezonskom gripu koji 'hara' godinama,
pa su mudrice rešile da naprave svemoćni eliksir za ovo čudo neviđeno

takav lobi protiv ove vakcinacije podržavam
 
Vrh Dno