• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Misterije planine Rtanj

Marjan

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
15.01.2012.
Poruke
105
Broj reagovanja
61
Horoskop
Vaga
Sasvim slučajno, naleteh jutros na ovaj članak, pa reših da ga podelim sa Vama.


Шта је све необично на планини Ртањ?

rt-200x300.jpg

Планина Ртањ је једна од две тачке на планети за коју се тврдило да ће, по предсказању Маја, преживети смак света. Тај датум је увелико прошао, ништа се није догодило, али Саша Нађфеји, директор Центра за истраживање “Дух Ртња” тврди да на Ртњу очигледно “има нечега”.
Превише је необичних појава на једном месту да би се рекло да је у питању случајност – каже у интервјуу за “Вести” Нађфеји.
Шта је необично?
- Све. Немогуће је да је прецизан геометријски облик планине у облику пирамиде само дело “пуког слегања тла” или “утицаја атмосферских прилика”. Превише је математичких вредности на једном месту… Необично је да је толико људи видело светлеће кугле или то да су електромагнетна мерења на Ртњу истоветна онима на другим пирамидама у свету.
Мислите на оне у Египту?
- И на њих, али Египат никада није имао ексклузивно право на пирамиде. Велики број је последњих година откривен на тлу Јужне Америке, Кине, Русије, Индије, Филипина… За све њих је карактеристично да чине прстен око екватора Земље.
А на Ртњу је једина пирамида у Европи?
- Има их и у Словенији, Италији, Грчкој. Најближа Ртњу је она у месту Високо у Босни коју истражује Семир Османагић. Сва истраживања указују да је свака од тих пирамида “енергана”, одређени енергетски трансмитер.
rtanj-300x168.jpg

Планина која говори
На врху Ртња забележен је механички звук који износи око 28 килохерца.
-То говори да ова планина као да свира или одашиље у космос неки код. Надамо се да ћемо успети да забележимо те “тонове” и можда у будућности и преведемо њихово значење – сигуран је Нађфеји.
Јесте ли причали са мештанима Ртња који тврде да су видели летеће кугле?
- Да, са неколицином, али много су занимљивији званични извештаји цивилних и ратних пилота који су имали истоветне сусрете. Војни пилот Велибор Вукашиновић је 1984. приликом прелета Ртња доживео да му се магнетни компас заротира за 45 степени, а на аеродрому је утврђено да је авион толико намагнетисан да га је немогуће демагнетисати.
Ваздушне кугле су забележили и Ваздухопловни центри Београд и Ниш почетком деведесетих када је овај феномен, не знајући једни за друге, пријавило више страних пилота.
Има ли логичног објашњења?
- Једино логично објашњење је да је Ртањ као “акумултор”, а када се препуни, онда испразни вишак енергије, што ми видимо као светлеће кугле. Међутим, много теже је научно објаснити светлеће кугле које су се приближавале врху планине.
Како се ови феномени могу истражити?
- Планирамо да у сарадњи са хрватским научницима, уз најсофистициранију опрему направимо 48-часовни мониторинг планине. До сада је утврђено да је на Ртњу два, до два и по пута веће електромагнетно поље у односу на било који други део Србије. Такође, на врху смо измерили електромагнетну фреквенцију између 28 и 34 килохерца – вредност која је истоветна измеренима и на босанској, али и иранским или египатским пирамидама.
Шта то говори?
- Понављам, нема научног објашњења, а оно – метафизичко говори да су у питању гигантске антене или трансформатори енергије који су ту због неке сврхе која нам још није јасна.

Izvor: srbin.info
 
Vrh Dno