• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

MILENA DRAVIĆ DOBITNICA NAGRADE "JOAKIM VUJIĆ"

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.926
Horoskop
Blizanci
thumb-502-228.jpgDodelom priznanja, premijerom predstave “Hladnjača za sladoled” i izložbom posvećenoj Joakimu Vujiću, Knjaževsko-srpski teatar obeležio je 178 godinu od osnivanja

Ovogodišnja dobitnica statuete “Joakim Vujić” najvišeg priznanja za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti pripala je glumici Mileni Dravić, koja je izjavila da ju je ta vest iznenadila i da je bila zatečena, ali da se iskreno obradovala.
“Dobila sam puno nagrada, a ima glumaca koji nisu dobili nagradu u životu, to moram da priznam, kao i da pripadam glumcima koji nikada nisu jurili nagrade”, rekla je Dravić i navela da je učinila sve da prisustvuje dodeli nagrada, iako je, zbog male nezgode na aerodromu, ima problema sa kičmom.

Glumica je rekla i da je statueta “Joakim Vujić” prva nagrada koju je za celokupni rad, i da joj je drago tim pre što je došla u, za nju, intimno jubilarnoj 55. godini rada.

Dravić je, prema oceni žirija, statuetu zaslužila za glumačko trajanje u pozorištu, na filmu i televiziji, osoben dar, lepotu i harizmu. Odlukom žirija prsten sa likom Joakima Vujića uručen je prvakinji drame umetničkog ansambla kragujevačkog pozorišta Nadi Jurišić,dok je medaljon sa likom oca srpskog pozorišta Jokima Vujića, dodeljen američkoj ambasadi u Beogradu. Godišnja nagrada Teatra dodeljena je Isidori Rajković, glumici kragujevačkog Teatra.više na str:
http://www.akter.co.rs/30-kultura/31190-milena-dravi-dobitnica-nagrade-joakim-vuji.html

 
Vrh Dno