• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Meteorska kiša u Rusiji....

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Pogledajte: U meteorskoj kiši u Rusiji 250 povređenih, svedoci kažu da je bilo kao u filmu "Armagedon" ....

Meteorska kiša izazvala je danas eksplozije u donjem delu atmosfere iznad Urala, a prema pojedinim izveštajima više od 250 ljudi je povređeno, uglavnom fragmentima stakla jer su se u pojedinim oblastima prozori na kućama rasprsnuli. Mađu stanovnicima Čeljabinska zavladala je panika. Na dramatičnim video snimcima koje prenose ruske TV stanice vide se prizori nalik onima iz holivudskih filmova katastrofe.

314258meteor-01-reutersf.jpg

Trag padajućeg meteora snimljen u Čeljabinsku

Na snimcima se vidi ogroman predmet kako preseca nebo, a zatim se raspada na nekoliko manjih delova. Svedoci navode da su čuli nekoliko razornih eksplozija, od kojih su se zatresle stambene zgrade i polomila stakla.

Meštanka Čeljabinska Gulnara Dudka dala je za list "Sajbirijan tajms" dramatičan opis događaja. Prema njenim rečima, imala je utisak da je došao Sudnji dan.

- Videla sam bleštavo svetlo kako dolazi iza mene. Sve je bilo osvetljeno, svetlo je bilo veoma jako. Bilo je kao u filmu "Armagedon" kada su počeli da padaju meteori. Stvarno sam mislila da je došao sudnji dan. Sve je bilo veoma strašno, a anaročito eksplozija. Bila je veoma snažna. Bez teksta sam. Moja kamera ne može da dočara koliko je eksplozija bila snažna - rekla je ona.

više na str:
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/36787...svedoci-kazu-da-je-bilo-kao-u-filmu-Armagedon

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
U Alo novinama piše da ima 500 povređenih, strašno....:thumbsdown:

Njavica

Dreamer.
Starosedelac
Učlanjen(a)
07.08.2011.
Broj reagovanja
3.778
Horoskop
Devica
I gde su ti famozni naucnici da nas obaveste o ovome na vreme?
Uzas .... :( :thumbsdown:

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Pa Anuška i ja objavile:

Anuška:Kraj Zemlje rekordno blizu prolijeće asteroid!
Nauka i tehnologija

Ja:
Asteroid hrli ka Zemlji

Vesti i zanimljivosti...

hahahaha... eto nas dve postali naučnici...:laugh:

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Ruski naučnici upozoravaju: U narednih par sati moguć novi udar meteora7

Sergej Smirnov iz ruske observatorije "Pulkovo" izjavio je lokalnim medijima da postoji velika šansa da u narednih par sati u Zemljinu atmosferu uđe novi meteor, nakon što se prethodni rasprsnuo na deliće i povredio više od 500 ljudi u Čeljabinskoj oblasti. Guverner te ruske oblasti na Uralu kaže da su spasilačke ekipe otkrile da je meteor pao u jezero blizu grada Čebarkul, iako naučnici tvrde da se on raspao.

- Objekata bi mogao da bude oko metar u prečniku i težak nekoliko tona. Kada je ušao u atmosferu, razbio se na oblak parčića koji su nastavili put, stvarajući eksplozivni talas i emitujući svetlo. Odatle ti bljeskovi, kao i polomljeni prozori - rekao je za RIA Novosti Valerij Šuvalov za Instituta za dinamiku geosfere, komentarišući događaj koji je stanovnike Čeljabinske oblasti naterao da pomisle da je u pitanju NLO....

više na str:
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/36789...u-U-narednih-par-sati-moguc-novi-udar-meteora

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
NEBO NASTAVLJA DA BESNI: Meteor eksplodirao iznad Kube

Iznad centralnog dela Kube sinoć je uočeno telo nalik na meteor koje se pretvorilo u vatrenu loptu i eksplodiralo. Očevici tvrde da je meteor bio veličine autobusa.

news107988.jpg

Na nebu iznad centralnog dela Kube sinoć je uočeno telo nalik na meteorkoje se pretvorilo u vatrenu loptu i eksplodiralo, javila je danas kubanska televizija, pozivajući se na izjave svedoka.

Stanovnici provincije Sienfuegos kazali su da su sinoć oko osam sati po lokalnom vremenu na nebu ugledali svetleći predmet koji je, kako su kazali, bio veličine autobusa.

Predmet se potom pretvorio u vatrenu loptu "veću od Sunca", kazali su očevici i dodali da su nekoliko minita kasnije čuli jaku eksploziju. Jedan očevidac kazao je da se njegova kuća zatresla od eksplozije. ....

više na str:
http://www.smedia.rs/vesti/vest/107988/

Vrh Dno