• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Mesto na koje biste se uvek rado vratili

Живота

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
28.03.2019.
Broj reagovanja
1.978
Horoskop
Ribe
Da li postoji neko mesto, grad, reka, jezero ili šta god, na koje se uvek rado vraćate? U mom slučaju ima ih više ali na prvom mestu Manastir Ostrog. To mesto me uvek iznova fascinira, prosto osećam neku vrstu blaženstva kad sam tamo, zaista mi se čini da jeste sveto mesto!

jolemisa

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
02.05.2022.
Broj reagovanja
213
Horoskop
Škorpija
Dok sam igrao folklor,obisao sam mnoga lepe mesta po bivsoj Jugoslaviji.Voleo bih da opet mogu.

šufnudla

neprilagođena
Starosedelac
Učlanjen(a)
26.11.2016.
Broj reagovanja
3.027
Horoskop
Strelac
Hjoooooj, meni je svako mesto sveto i manje više sam se svuda osećala ushićeno lepotama prirode, gradova, drugih kultura! I svuda bih se ponovo vratila; izuzetak je možda jedino Mostar (tamo me spopala neka teskoba).
Želela bih ponovo na Mojsijevu planinu (Sinaj) i u manastir Sv. Katarine, a više puta sam bila u Ohridu i Šmarješkim toplicama (one su u Sloveniji, pored Novog mesta). Ove toplice su, do nedavno, bile moj psihički rehabilitacioni centar (sada mi je to enormno skupo, ali možda će se stvari promeniti).

Живота

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
28.03.2019.
Broj reagovanja
1.978
Horoskop
Ribe
Iako mi je geografija jača strana, priznajem da za Šmarješke toplice nikad nisam čuo, ali pretpostavljam da je lepo... Ja kada sam prvi put bio u Sloveniji zapitao sam se - kako je moguće da smo nekada bili ista država?? 😯 Slovenija je sva kao naslikana, sve je nekako pod konac, čisto, uredno... Za razliku od ovog našeg balkanskog brloga.

šufnudla

neprilagođena
Starosedelac
Učlanjen(a)
26.11.2016.
Broj reagovanja
3.027
Horoskop
Strelac
Jeste, Slovenija je izuzetno lepa, a po najnovijim istrazivanjima je proglašena ekoloski najzdravijom sredinom u Evropi. Mnogo bi se od njih moglo naučiti, kopirati i onda implementirati kad bi za to postojao dovoljno visok stepen svesti, otvorenosti uma i stepena obrazovanja.
A što se Šmarjeških toplica tiče, one imaju poseban vajb, na predivnom su mestu i peske se moze stići do Otočeca. Slike i klipove možete da vidite na netu i YT.

jolemisa

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
02.05.2022.
Broj reagovanja
213
Horoskop
Škorpija
Slovenija,a pogorovo Ljubljana su bile ciste i '70-ih godina.Oni su po tom pitanju mnogo ispred nas.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.514
Horoskop
Ribe
Slabo znam Sloveniju, bila sam jednom dok sam išla u Italiju. Tako sam je i doživela, kao nešto kroz šta moraš da prođeš. Nije mi ostavila utisak. A i bilo je odavno, devedesetih, tek se odvajali od nas. Ružan narod.
Utisci o mestima koje posećujem kod mene se svode na ljude koje tamo viđam. Ono, zgrade ko zgrade, cigla i neton, sve mi to isto, malo lepše ili ružnije. Zato mi je Amsterdam najveći utisak, ne kao grad već kao skupina najrazličitijeg sveta koju sam videla. Gde bih ponovo otišla? Ne znam, živim u raju na zemlji, zar ima negde lepše? 😎😂

Живота

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
28.03.2019.
Broj reagovanja
1.978
Horoskop
Ribe
Ok, nije tema Slovenija... Pošto ti Taco već živiš u raju nema potrebe da igde mrdaš "otale" :) Ali što bi rekli Latini et supra paradisus est paradisum ili ti "i nad rajem ima raja"

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Negde u podnožju Alpa. Nek bude Švajcarska. :rolleyes: Pristajem i na odlazak po prvi put. :D

Vrh Dno