• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Mesta iz bajke

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
10 predivnih mjesta iz bajke koja se nalaze na Zemlji

Unatoč tomu što smo ga već dobrano uništili, još je uvijek moguće na našem planetu pronaći mjesta koja bez srama mogu stati uz bok onima iz mašte

ljubavni_tunel.jpg

Tunel ljubavi

Vjerojatno ste i sami za vrijeme gledanja megapopularnog "Avatara" u 3D tehnologiji pomislili kako je svijet mašte Jamesa Camerona bolji od svega što možete doživjeti u stvarnom svijetu. Srećom, tomu baš i nije tako. Unatoč tomu što mi ljudi imamo dugu povijest uništavanja našeg jedinog planeta, još uvijek na njemu postoje mjesta koja svojom ljepotom bez srama mogu stati uz bok onima iz mašte. Pogledajte neka od njih.
1. Tunel Wisteria, Japan

tunel_wisteria.jpg

Ovaj se tunel apsolutno nadrealnog izgleda nalazi u botaničkom vrtu Kawachi Fuji u japanskom gradu Kitakyushu. Vrt svoju ljepotu može zahvaliti endemskom drveću koje cvjeta u predivnim nijansama ljubičaste, ružičaste i bijele boje.
2. Cinque Terre, Italija

cinque_terre.jpg

Cinque Terre je naziv za pet naselja u ligurskom priobalju Italije: Monterosso al Mare, Vernazza (na slici), Corniglia, Manarola i Riomaggiore, a doslovno znači „Pet zemalja". Obala, pet sela i okolna brda su dio Nacionalnog parka Cinque Terre. Ovaj je kraj jedan od najpoznatijih i najprepoznatljivijih na Mediteranu i vrlo je popularna turistička destinacija.
3. Hotel La Montaña Mágica, Čile

magicna_planina.jpg

Ime mu u prijevodu znači „magična planina", ovaj je jedinstveni hotel u svijetu oblikovan tako da podsjeća na planinu sa čijeg se vrha slijeva slap. Nalazi se unutar zaštićenog parka prirode Huilo Huilo.
4. Nakrivljena šuma, Poljska

zakrivljena_suma.jpg
me

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Ova se neobična šuma nalazi pored gradića Now Czarnowo u Poljskoj. U šumarku koji je inspirirao brojne priče za djecu nalazi se četristotinjak stabala, a posađen je početkom 30-ih godina prošlog stoljeća.
5. Tunel ljubavi, Ukrajina

ljubavni_tunel.jpg

Gigantska stabla okružuju ovaj stari željeznički tunel u gradiću Klevanu, u zapadnoj Ukrajini. Ovo magično mjesto od milja se naziva „Tunelom ljubavi" zbog činjenice da je vrlo popularno okupljalište zaljubljenih parova. Ne možemo reći da nas to čudi.
6. Plava laguna, Island

plava_laguna.jpg

Unatoč tomu što je laguna plod ljudskih ruku, toplina kojom se grije voda u gejzirima nastaje uslijed vulkanske aktivnosti na otoku. Izvor je posebice predivan kad padne snijeg, čineći cijelu sliku potpuno nestvarnom.
7. Ledeni kanjon, Grenland

ledeni_kanjon.jpg

I ledeni su kanjoni na Grenlandu nastali uslijed vulkanske aktivnosti, kada je vrela voda iz dubina isklesala procijep u ledu.
8. Morska piramida, Tihi ocean

piramida.jpg

Visoka čak 562 metra, Ballova piramida najviša je takva geološka formacija na svijetu, a zapravo je ostatak vulkana koji se formirao prije 7 milijuna godina. Nalazi se usred Tihog oceana.
9. Veliki koraljni greben, Australija

veliki_koraljni_greben.jpg

Ovaj je koraljni greben najveći na svijetu, a toliko je velik da ga se bez problema može vidjeti i iz svemira. Popularan među roniocima i turistima, Veliki koraljni greben dom je čitavom nizu endemskih biljnih i životinjskih vrsta.

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
10. Nacionalni park Plitvička jezera, Hrvatska

plitvice.jpg

Svaka lista najljepših mjesta na svijetu nezamisliva je bez naših Plitvica. Najstariji nacionalni park u jugoistočnoj Europi, ljepotu i magičnost ovog mjesta nemoguće je opisati bilo komu tko tamo sam nije otišao.

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Svi su lepi ali..... tunel ljubavi je naj, naj, naj..... :)

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Ako bih morao da se odlučim, onda bi to bio Cinque Terre.

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Tunel Wisteria, tunel ljubavi, ali i plava laguna na Islandu bilo bi lepo videti uživo, ali i na slici su praznik za oči :)

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Njavice, odakle je zadnja slika prethodnog posta?

Njavica

Dreamer.
Starosedelac
Učlanjen(a)
07.08.2011.
Broj reagovanja
3.778
Horoskop
Devica
Uh, ova sa kucicama je iz Knjazevca, i most u Visegradu...
*samo da dodam da su slicice preuzete sa instagrama

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Kada se moja mladja ćerka zaposlila, obećala mi je vikend u Parizu...Pošaljem joj mejlom npr . sliku Ajfelove kule a ona odgovori , idemo, da... posle joj pošaljem sliku Šanzelize avenije...ona odgovori hahahahahaha...
U medjuvremenu se verila, uskoro će svadba...Pariz na slikama...ona i na to ima odgovor...Sad nam treba novac za svadbu...
Naravno...eto lepo je što ona i o tome misli...a ja evo i ovde ću gledati Pariz!

Puno sam čitala o Pariza ali posebno me je fascinirala informacija da postoji trideset sedam mostova na reci Seni u Parizu.
15.jpg 65.jpg
Most Ponts des Arts se smatra najromantičnijim mestom u Parizu jer parovi ostavljaju katance na ogradi u znak ljubavi.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.553
Horoskop
Ribe
Cvetanje Tise <3

Tisa je još jednom procvetala. Milijarde insekata iz porodice vodenih cvetova priredile su posetiocima pravi prirodni spektakl koji osim u Srbiji može da se vidi samo još na reci Jangcekjang u Kini.

kad-tisa-cveta-tiski-cvet00008-0a19ab881f.jpg

Insekt Tiski cvet tri godine provedi u mulju reke, a onda se u toku jednog dana pojavljuju iznad reke u rojevima leteći “svadbeni let” kojim produžavaju vrstu.

Posle zalaska sunca insekt zlatnožutog tela, velikih crnih očiju, leprša svilenkastim krilima, polaže jaja i završava život.

Na kraju svadbenog plesa umiru prvo mužjaci, nakon polaganja jaja i ženke, a milioni oplođenih jajašaca započinju novi trogodišnji ciklus u glinovitom koritu Tise.

http://www.24sata.rs/pogledajte-tisa-je-procvetala-i-izgleda-kao-u-bajci/13167

pesakvremena

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.08.2016.
Broj reagovanja
827
Horoskop
Jarac
Glenfinnan Vijadukt, Škotska
15.-Glenfinnan-Viaduct-Scotland.jpg