• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Međunarodni dan muškaraca

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Danas je Međunarodni dan muškaraca!

Ako niste znali, i muškarci imaju svoj dan.

Sretan vam Međunarodni dan muškaracaSVE JE ZAPOČELO NA KARIBIMA
Danas se taj dan "slavi" u Australiji, SAD-u, Kanadi, diljem Azije, Europe te Afrike, a priznali su ga i Ujedinjeni narodi.
IAKO nije ni upola popularan kao dan žena, Međunarodni dan muškaraca je, kako Wikipedia kaže, "godišnji međunarodni događaj koji se slavi 19. studenoga, a inauguriran je 1999. godine na Trinidadu i Tobagu".

Govoreći u ime UNESCO-a, direktorica Žena i kulture mira Ingeborg Breines o danu muškaraca rekla je sljedeće: "To je izvrsna ideja koja će pridonijeti rodnoj ravnoteži", a dodala je i da će UNESCO vrlo rado surađivati s organizatorima.

Na ovaj se dan fokusiramo na zdravlje muškaraca i dječaka, poboljšavanje rodnih odnosa, promicanje rodne ravnopravnosti, te isticanje pozitivnih muških uzora. Prilika je to za naglašavanje diskriminacije prema muškarcima i dječacima te proslavu njihovih postignuća i doprinosa, posebice za njihove doprinose zajednici, obitelji, braku i brizi za djecu.

Dan muškaraca slavi se na današnji dan u preko 50 država, a globalna potpora za proslavu je široka.
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.832
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
19. novembar? :roflmao:
Dobar vic, danas je već 20-ti, a do sledeće godine ćemo i zaboraviti na taj datum. Uostalom, pa zar nije svaki dan naš? :D
 

lutalica

optimista sa iskustvom
Starosedelac
Učlanjen(a)
12.08.2012.
Poruke
756
Broj reagovanja
614
Horoskop
Rak
Stemis, preduhtrio si me! Koliko ja znam, vasih je 370 dana godisnje....Zar jos jedan!?:o
 

simpleman

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
23.09.2019.
Poruke
508
Broj reagovanja
575
Horoskop
Rak
Znam da u Holandiji postoji dan majki koji se slavi uvek druga nedelja u mesecu maju i dan očeva koji se slavi uvek treća nedelja u mesecu junu,tako da su tamo ravnopravni što se toga tiče.
 
Vrh Dno