• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Marina Rajević Savić - Dok anđeli spavaju

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Poruke
10.148
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Биографија
portret.png
Maрина Рајевић Савић рођена је 17. јуна 1960. у Пећи, на Косову и Метохији. По оцу Браниславу, потомак је старе, угледне метохијске породице Рајевић, а по мајци Оливери, рођеној Мићковић, води порекло из племена Кучи. Има брата Бојана. Основну школу похађала је у родној Пећи, Београду и Паризу. Завршила је Тринаесту београдску гимназију и Филолошки факултет у Београду, на катедри за француски језик и књижевност и италијански језик.

Као мала желела је да постане балерина или лекар, али гостовање у емисији „Прекобројни час“, на радију Студио Б, када је имала петнаест година, одређује њен животни пут. Почиње да ради као новинар, водитељ ове емисије за средњошколце, а пар година касније постаје водитељ популарних емисија „Поп нон стоп“, „Сто величанствених“ и „Игла наша плоча ваша“. За себе често каже да је „дете“ Студија Б, да је у тој кући, уз песника Душана Радовића, директора Драгана Марковића, новинаре и уреднике, Александра Костића и Живадина Митровића, пекла занат и заволела новинарство.

Упоредо са радом на радију, са осамнаест година почиње телевизијску каријеру, када је запазио новинар Џевад Сабљаковић и позвао да с њим води у то време веома гледану емисију Викенд програм. Сарађује и са Мићом Орловићем у програму за иностранство, затим са Светоликом Митићем, у документарном програму.

Са 22 године удаје се за фудбалера Душана Савића и с њим одлази у Шпанију у Хихон, а затим у Француску. Живе у Лилу, а потом у Кану, на Азурној обали, где им се 1987. рађа први син Урош. Осам година бораве у иностранству, одакле прави кратке емисије и прилоге за документарни програм који уређује Светолик Митић Скале. Повремено пише за новине.
 
Vrh Dno