• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Mali trikovi za veliku pomoc

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Poruke
9.398
Broj reagovanja
659
Mali trikovi za "veliku" prvu pomoć

Neke male svakodnevne nezgode i situacije, i te kako mogu da vam zagorčaju život, ili bar taj dan. Golica vas u grlu, imate tremu, opekli ste se na vruće ulje? Srećom, postoje trikovi za sve.
news_13958.jpg

Ne garantujemo da će baš svaki od ovih trikova upaliti kod vas, ali vredi pokušati.

GOLICANJE U GRLU
Kada osećate neprijatnost u grlu, kao malo golicanje ili grebanje, i ne znate kako da u stvari počešete grlo?! – možete sebi pomoći tako što ćete počešati uvo. Stimulišući nerve u uhu, stvoriće se refleks u grlu, odnosno stvoriće se grč koji će vas osloboditi golicanja. Problem rešen.

PROBLEM SA SLUHOM
Nalazite se u bučnoj prostoriji i razgovarate s frajerom koji vam se jako sviđa. Međutim, problem je što ga zbog buke skoro pa i ne čujete. U takvim situacijama uvek se prema sagovorniku nagnite desnim uvom, jer ono bolje upija ritam govora. Ako pak negde u daljini čujete neku super pesmu, osluškujte levim uvom, jer ono bolje hvata muzičke tonove.

MORATE HITNO U WC
Popili ste 4 litre vode ili neke druge tečnosti, a najbliži toalet je od vas udaljen 200 km. Mislite da vam nema spasa? – Varate se. Probajte da zaokupite misli nečim drugim, na primer razmišljajte o seksu. Seks generalno zaokuplja misli, pa ćete najverovatnije zaboraviti da pod hitno morate da se olakšate.

BEZBOLNA BOCA
Grozite se od pomisli da morate kod doktora, a pogotovo kada znate i da ćete dobiti injekciju u guzu ili će vam vaditi krv. Ne brinite se, i za to postoji rešenje. Naime sve što treba da uradite u trenutku kada igla ulazi u vaše telo je – blago se nakašljati. Nećete osetiti ništa.

ZUBOBOLJA
Kada vas boli zub, kao prva pomoć, pored rakije, dolazi led. Uzmite par kockica leda, i trljajte ih u obliku slova V na području dlana između palca i kažiprsta. Nervi koji se nalaze u tom V području, stimulišu deo mozga koji blokira signal bola na delovima lica i ruku.

PEC-PEC
Kada slučajno tokom kuvanja opečete prst, umesto da panično tražite led ili stavljate prst pod mlaz hladne vode, pokušajte što pre da opečeni prst pritisnete na dlan druge ruke. Opečeni deo će tako preuzeti normalnu temperaturu vašeg tela, a šanse da vam izađe plik biće manje.

HVATA VAS TREMA
Zbog nekog događaja vas hvata neopisiva trema i ne znate kako da je se oslobodite? – Jednostavno, stavite palac u usta i duvajte. To bi trebalo da uspori otkucaje srca, a time i smanji vašu tremu, pišeFemale.

ZAUSTAVITE RINGIŠPIL
Malo ste preterali s pićem pa ste nakon lude noći jedva dočekali da legnete u krevet, a kad ono ringišpil. Čim sklopite oči, cela soba se vrti. Postoje dva trika, koja prema iskustvima, kod nekih pale, kod nekih baš i ne. Ipak, u toj situaciji sve vredi pokušati. Naime postoji opcija da dok ležite u krevetu samo jednu nogu spustite na tlo ili pak dlan ruke položite na nešto stabilno – od toga bi trebalo da vam bude bolje.

Izvor smedia
Nesto sam isprobala,i pomaze:thumbsup:
 
Vrh Dno