• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Mačak Toldo odlazi svaki dan na grob svog vlasnika

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Mačak svakog dana dolazi na grob svog vlasnika

Tanjug | 04. 01. 2013.
Mačak Toldo svakog dana odlazi na grob svog vlasnika u planinskom selu Montanjana, kod Firence, i tamo donosi razne ponude.

301805_macka-afp_f.jpg


Tolda je usvojio starac Renzo Joceli pre tri godine, pokupivši ga sa puta kada je bio mače od tri meseca.Mačak se mnogo vezao za svog gazdu, pa od kada je Joceli preminuo, u septembru 2011, Toldo svakog dana odlazi da poseti njegov grob.

Kada je Joceli preminuo, Toldo je pratio pogrebnu povorku čitavim putem i na sahranu je došao sa članovima Jocelijeve porodice.

Sutradan, mačak je ''čuvao stražu'' na grobu svog gospodara, a svaki dan donosi nove ponude na njegov grob - bagremovu granu, plastične čaše, papirne maramice...

Zahvaljujući njegovoj nepokolebljivoj vernosti, Toldo je postao miljenik lokalnog stanovništva i medija.
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.926
Horoskop
Blizanci
To je dokaz da su i mace vezane za vlasnike a ne samo kuce.... :)
 
Vrh Dno