• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Loš grudnjak - rizik po zdravlje

dusicaa

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
18.08.2010.
Poruke
9.993
Broj reagovanja
981
Horoskop
Strelac
Nova studija pokazuje da skoro 80% žena nosi neodgovarajuće grudnjake koji mogu ugroziti zdravlje.

Kada se govori o grudnjacima i grudima uglavnom se postavlja pitanje da li taj odevni predmet može uzrokovati pojavu raka dojke; međudim zdravstvene organizacije poručuju da je to mit i da za tako nešto ne postoji nijedan relevantan dokaz.

Poreklo tog mita potiče iz knjige “Dressed to Kill” u kojoj se tvrdi da žene koje nose brushalter više od 12 sati dnevno imaju veći rizik za oboljevanje od raka dojki od žena koje ga retko nose.

Do tog zaključka se došlo zbog tvrdnje da brushalteri pritiskaju limfne čvorove i tako smanjuju cirkulaciju i dovode do skupljanja toksina koji na kraju mogu uzrokovati stvaranje tumora.

Američko društvo za bolesti raka pobija tu tvrdnju rečima da telesne tečnosti putuju do regije limfnih čvorova a ne do mesta gde brus pritiska grudi.

Dalje, istraživači su analizirali žene koje su lečene od melanoma i kojima su uklonjene pazušni limfni čvorovi – što blokira limfnu drenažu iz tkiva grudi – i zaključili da one nisu u većoj opasnosti od dobijanja raka dojke.

Ljudi žele manje da brinu o kontracepciji, hormonima i lekovima za oplodnju, a sve više se okreću razmišljanjima o brusevima, pesticidima i dezodoransima.

I dalje se ne zna šta tačno dovodi do pojave raka dojke, a većina poznatih faktorra ne objašnjava tu bolest.

Brusevi sigurno nisu krivi za rak, ali nošenje neodgovarajućeg može dovesti do nekih drugih zdravstvenih problema.

Neodgovarajući brushalter pritiska mišiće koji su odgovorni za disanje, isto važi i za sportske prslučiće. Ni njih ne treba nositi često jer guraju grudi ka unutra, slabe cirkulaciju i dovode do problema sa disanjem.

Sindrom iritabilnog creva se povezuje sa pretesnim grudnjakom koji ometa digestivni proces i vrši pritisak na dijafragmu.

Do problema sa cirkulacijom dolazi kada su grudni mišići pod velikim pritiskom i utiču na neurovaskularni snop nerava.

Do problema sa kožom dolazi zbog uskih bretela koje na telu, kada su tesne, mogu izazvati lezije i limfome.

Loš brushalter može dovesti i do problema sa leđima - loša podrška grudnjaka na leđima dovodi do naprezanja leđnih mišića što izaziva bolove u vratu i ramenima.

Kako odabrati odgovarajući brus:

http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2012&mm=03&nav_id=590180

MuFki...no.no,za vas nije ovaj snimak.nikako NE GLEDATI :D
 
Vrh Dno