• Ovaj veb sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog veb sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Pročitajte više.

Logika

Beba

Domorodac
Domorodac
#1
Dok sam bila u jednoj od naših tema i pisala post kliknulo mi je da bi iz konteksta te teme mogla izvući novu i to zahvaljujući Gdjo Blejz i njenom odgovoru. Pregledala sam i tražila da li imamo nešto slično , nisam našla, ako ima tu je naš urednik da premesti:)
Koliko logički razmišljamo, u našem običnom, jednostavnom životu, da li je logika odlika samo inteligentnih i mudrih ljudi /ne ulazim u naučno objašnjenje/?
Postoji li neka situacija u kojoj vam je logika pomogla ili odmogla...
Možemo li sebi iskomplikovati život zbog one poznate "logično je"...
 
T

Tokunaga

Gost
#2
Logiku tumačim kao statističku većinu mogućeg ishoda, bilo da se radi o sopstvenom ili tuđem iskustvu.
Kao takva, logika i logičko rasuđivanje je po teoriji jako dobar reper za dobre odluke.
Međutim, život nije baš tako predvidiv pa se dešavalo da zbog logičkog rasuđivanja upadnem u neke manje ili veće probleme.
Ono što je zanimljivo je da sam se i iz tih problema "vadio" logičkim rasuđivanjem :)
 
T

Tokunaga

Gost
#4
Rekoh da logičko rasuđivanje može biti na osnovu svog ili tuđeg iskustva.
Jes' malo težak post, valjda me stiže umor od sakupljanja kajsija za rakiju :)
 
T

Tokunaga

Gost
#6
Logika mi kaže da bi za rakiju od višnje morao sam da ih berem.
Kada na to dodam određene troškove (put, kafa i kutija keksa za vlasnicu, dnevnicu koju gubim, moljakanje ukućana da mi pomognu, moljakanje komšije koji ima kazan, ...) logika me jasno upućuje da ti se ljubazno zahvalim na ponudi :) :D
 

Gđa Blejz

Izmišljen lik
Domorodac
#7
Logika mi kaže da si me otkačio s pola snage. Ako je Beba u pravu što se tiče logičkog rasuđivanja, onda sam ja inteligentna i mudra osoba. Ili, logično, zavaravam sebe. :genije:
 
Sviđa im se: Beba

šufnudla

Kolonista
Kolonista
#8
Ja sam u proteklih godinu dana došla do zaključka da je nelogično upražnjavati logičko rasuđivanje u državi u kojoj je to potcenjena 'disciplina' i u kojoj sve funkcioniše nelogično. Još uvek mi se mozak ponekad 'ritne' u nadgornjavanju sa državnom administracijom i birokratijom, ali uglavnom na moju štetu... te tako... "zbogom pameti" ili "zbogom logiko".... :(
 
Top