Ljubavni lokoti ili "love locks"

anuška

Poznata ličnost
Član

Osobe koje vole da im je veza obilježena malim, simboličnim gestama, često mogu "zaključati" svoju ljubav tako što ju zaključavaju lokotom. Inače, ljubavni lokoti ili "love locks" neka su vrsta tradicije u svijetu u čak 30ak zemalja svijeta (na primjer, pariški Most umjetnosti). Lokacija koje pružaju ovaj način iskazivanja ljubavi ima dosta.Ovaj šekspirijanski trend zapečaćivanja vječne ljubavi svoju je modernu varijantu ljubavi započeo ranih '80-ih godina u mađarskom Pečuhu, a označavao je solidarnost između zaljubljenih studenata, čiji su zahtjevni studiji nerijetko ugrožavali opstanak veze. Zaljubljeni parovi, ali i prijatelji te oni kojima je ljubav važna mogu na lokot napisati svoja imena, inicijale, datum koji im je važan ili staviti poljubac, zaključati ga na ogradu mosta (ali i u gradskom parku ili sličnim mjestima) te baciti ključ u rijeku kako nitko drugi ne bi mogao otključati i osvojiti njihova srca. Da li ste vi negdje "zaključali" svoju ljubav lokotom?
 

anuška

Poznata ličnost
Član
Nisam još, ali u vezi nije loše koji put napraviti i neku simboličnu gestu koja bi, metaforički rečeno, ojačala ili zaključala ljubav dvoje ljudi <3 ljubav se obogaćuje i uljepšava malim sitnicama:)
 

Njavica

Dreamer.
Član
jhah, kad bi to moglo kod mene tako, katanac bi bio onaj koji drzi povezan lanac kojim je vezan za radijator :D ne dam na svoje :D
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Nedavno sam bio u Stanišićima, ali nisam video ove lance i katance. Gde se nalaze?
 

simpleman

Suspendovan nalog
Na ulazu uz prugu sa leve strane,ako znas gde je onaj brod e pa levo od broda nekih sto metara imas kao vodenicu,na toj vodenici je ovaj tocak i ovi lanci i katanci:thumbsup:
 
Vrh Dno