• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Ljepotice s Balkana

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Naše gore list

Ove slavne ljepotice su porijeklom s Balkana!

0195007.48.jpg

Medijske stupce sve češće puni britanska pjevačica Rita Ora, koja je porijeklom s Kosova, no ona definitivno nije jedina svjetski poznata faca koja dolazi s područja bivše Jugoslavije.

Malo tko nije čuo za suprugu repera Ice T-ja Coco, no manje njih zna da je ova bujna starleta porijeklom s područja bivše Jugoslavije.

'Da mješanka sam. Moji baka i djed su iz Jugoslavije', rekla je u jednom od intervjua Coco. No nije navela odakle točno. Ipak, na Wikipediji se navodi da je starleta s povećom stražnjicom porijeklom iz Srbije.
Coco
0275007.63.jpg

Shakirin otac William Mebarak Chadid porijeklom je pola Libanonac, pola Makedonac, a taj podatak stoji i na stranici www.guardian.co.uk, kao i na službenoj stranici muzeja voštanih figura Madame Tussauds.

Shakira
0842007.63.jpg

I zvijezda serije Dharma&Greg Jenna Elfman po ocu je porijeklom iz Hrvatske, dok njena kolegica Denise Richards s jedne strane vuče hrvatske i velške korijene, a s druge francuske i njemačke.

Denise Richards
0398007.48.jpg

Zvijezda nekad megapopularne sapunice Otimačica, glumica Gabriela Spanic preko djeda vuče korijene iz Hrvatske, koju je prije 13 godina, uz veliku pompu, i posjetila. Venezuelanska zvijezda u nedavnom intervjuu za TV-prilog Studio istaknula je da je za domovinu njenih predaka vežu lijepe uspomene i da je 'bila privilegirana tijekom posjeta, kao i da su se prema njoj odnosili kao prema kraljici'.

Jenna Elfman
0713007.63.jpg

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Prelijepa Milla Jovovich, kao što joj i prezime otkriva, ima korijene s Balkana. Naime, njen otac Bogdan Jovovich bio je doktor u Kijevu, gdje je upoznao njenu majku, rusku glumicu Galinu. Supružnici su emigrirali u Ameriku, gdje su radili kao kućni pomoćnici kod redatelja Briana De Palme, a njihova kći je uspjela ostvariti svjetsku slavu.

Gabriela Spanic
0463007.48.jpg

Rita Ora, koja je rođena u Prištini 1990., s roditeljima je izbjegla u London kad je imala samo godinu dana. Pjevačica je prošle godine na Kosovu snimila i spot za svoju pjesmu Shine Ya Light te nije krila svoje zadovoljstvo.
Milla Jovovich
0845007.63.jpg

S oduševljenjem je na Twitteru objavljivala fotke i napisala: ''Na Kosovu sam! Ovo je nevjerojatno, najbolje snimanje na kojem sam bila!''
Rita Ora
0215007.48.jpg

Izvor:Hot.hr

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
itarina.jpg

Ita Rina

Ita Rina, pravo ime Italina - Ida Kravanja (Tamara Đorđević), srpska filmska glumica slovenačkog porekla. Rođena u Divači kod Trsta, Italija 7. jula1907, a umrla je u Budvi 10. maja 1979. godine.

Važniji filmovi

• Buđenje proleća (1929)
  • Erotikon (1929) - Andrea
  • Sramota (1929) - Marta
  • Proleće se budi (1929) - Ilza
  • Kraljica valcera (1930) − Zajna Tohter
  • Toniška (1930) − Tonka Šibenka
  • Valovi strasti (1930)
  • Fantom Durmitora (1932) - Jela Gruić
  • A život teče dalje (1935) - Marija
  • Na plavom Jadranu (1937) - Anka Vuković
  • Centrala Rio (1939)
  • Rat (1960)
više na str:
http://sr.wikipedia.org/sr-el/Ита_Рина

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Coco je crnka. :D

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Olivera Katarina

oliverakatarina.jpg

Olivera Katarina (Olivera Vučo ili Olivera Šakić rođena Petrović) je srpska glumica i pevačica. Rođena je 5. marta 1940. u porodici Petrović u Beogradu (dva puta se udavala a ime Olivera Katarina je izabrala po majci).

Studirala je na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju. Svoju pozorišnu karijeru kao student počela je glavnom ulogom u Narodnom pozorištu u predstavi „Koštana“. Postaje supruga tadašnjeg pozorišnog kritičara Vuka Vuča.
Igrala je u desetak domaćih i dvadesetak inostranih filmova. Za film Goja nagrađena je na filmskim festivalima u Moskvi i Veneciji, a njena najpoznatija uloga je u filmu Skupljači perja (1967) Aleksandra Saše Petrovića, koji je nagrađen na filmskom festivalu u Kanu. Ovaj festival je zatvorila koncertom gde su pored nje pevale i Nana Muskuri i Dajan Vorvik.
Glumila je u filmovima Puriše Đorđevića, Miće Popovića, Soje Jovanović, Đorđa Kadijevića... Kod inostranih režisera igrala je u filmovimaĐanfranka Parolinija, Alberta Latuade, Majkla Armstronga, Konrada Vulfa...
Kao interpretator izvornih narodnih pesama i ciganskih romansi održala je više od stotinu koncerata širom sveta, snimila je singl i LP ploče sa srpskom, ciganskom, grčkom, indonežanskom i crnačkom muzikom. Pevala je kompozicije Enia Morikonea, Šarla Demona, Doma Suzukija, Mikisa Teodorakisa, Kornelija Kovača... U čuvenoj francuskoj „Olimpiji“ održala je 72 uzastopna koncerta kojima su prisustvovale sve vodeće francuske zvezde filma i muzike toga vremena.
Olivera Katarina je ostala zapamćena i kao „jedina žena pred kojom je klečao Salvador Dali“ nakon njenog koncerta u Parizu, budući da je bio oduševljen njenom lepotom i glasom.
Nezaboravni su njeni snimci izvornih narodnih pesama: „Alaj mi je večeras po volji“, „A što ti je mila kćeri“, „Đelem, đelem“, „Verka kaluđerka“, „Niška banja“, „Crvena jabuka“, „Evo banke, cigane moj“... Pevala je šansone i pop muziku: „U ime ljubavi“, „Ljubav (sedim u jednom pariskom lokalu)“, „Pričaj mi o ljubavi“, „Budi moj“, „Nikad ne zaboravi dane naše ljubavi“, „Nije to, ljudi, istina“, „Šošana“...
Autor je zbirke pesama Beli badnjaci i zastupljena je u Antologiji pesama o Kosovu. Napisala je memoarsku prozu pod nazivom Aristokratsko stopalo.
Iz braka sa Miladinom Šakićem ima sina Maneta koji je slikar i nekoliko godina je živeo u Madridu, a danas živi i radi u Beogradu.

Filmografija

God.NazivUloga
1960.-te
1964. Dobra kob
1964. Put oko sveta Rebeka pevačica u haremu
1966. Ponedjeljak ili utorak
1966. Vojnik Milanka
1966. Roj Ljubica
1966. Kommissar X - Jagd auf Unbekannt Bobo
1966. San Devojka
1967. Skupljači perja Lence
1968. Planina gneva
1968. Ima ljubavi, nema ljubavi
1968. Uzrok smrti ne pominjati Marija
1969. Fräulein Doktor
1970.-te
1970. Hexen bis aufs Blut gequält Vanesa Benedikt
1970. Ann och Eve - de erotiska Plesačica u noćnom klubu
1971. Ein Großer graublauer Vogel Diana
1971. Goja Vojvotkinja od Albe
1973. Devičanska svirka (TV) Sibila
1974. Polenov prah
1974. Derviš i smrt Kadinica
1974. Partizani Mila
1974. Crveni udar Ana
2000.-te
2008. Čarlston za Ognjenku Velika Boginja

Televizija

1. Belo u belom (1964)
  2. One i on (1964)
  3. Akcija inspektora Rukavine (1965)
  4. Partizani (1974)
  5. Sedam plus sedam (1978)
  6. Zarudela zora na Moravi (1979)
  7. Jelena Gavanski (1982)
  8. Urime, Urime (1982)
  9. Vuk Karadžić (1987
Singl albumi

1. 1966 - Nije to, ljudi, istina/Šošana/Ajde da igramo/Ne dam, ne dam (PGP RTB)
  2. 1967 - Ja ništa ne znam/Bosonoga Sendi (Marioneta)/Moj je ceo svet (Uno Tranquillo)/Tema iz filma „Jedan čovek, jedna žena“(PGP RTB)
  3. 1967 - Neću tebe (Doksa to teo)/Suliram/Svu noć je padao sneg/Jer ljubav to je miris belog cveća (PGP RTB)
  4. 1967 - Đelem, đelem/Rino/Trajo, trajo/Bida/Niška Banja/Čerde Mile (Supraphon Prag)
  5. 1968 - Balade (PGP RTB)
  6. 1969 - Poigraj, poigraj, devojče (Evrovizija 1969) (PGP RTB)
  7. 1969 - Himna čoveku (PGP RTB)
  8. 1969 - Šu, šu/Tula/Baš sam srećna ja (La felicidad)/Eri (Irene Erini) (PGP RTB)
  9. 1969 - Ža, ža/Lidu, lidu/Verka kaluđerka/Kaljina, maljina (PGP RTB)
  10. 1971 - To je naše more, to su naše gore... (Jugoton)
  11. 1971 - Vatra/Ljubav (PGP RTB)
  12. 1971 - Budi moj/Imam nešto da ti dam (PGP RTB)
  13. 1971 - Tam deka ima/Dimitrijo (PGP RTB)
  14. 1972 - Treperi jedno veče/Htela bih da znam (PGP RTB)
  15. 1973 - Wakamono ha kaeranakatta/Koi ha... (Amon)
  16. 1973 - Alba/Plovi lađa Dunavom (PGP RTB)
  17. 1974 - Ne dodiruj moje lice/Ne reci nikom (PGP RTB)
  18. 1974 - Pričaj mi o ljubavi/Pada noć (PGP RTB)
  19. 1975 - Alaj mi je večeras po volji/Kamerav/Čep, čep u slavinu/Verka kaluđerka (PGP RTB)
  20. 1975 - Žena/Sada i nikada više (PGP RTB)
  21. 1976 - Sanjam/Bilo je tako lepo sve (PGP RTB)
  22. 1977 - Crvena jabuka/Sijerinska banja (PGP RTB)
  23. 1978 - Nikad ne zaboravi dane naše ljubavi/Slatke male laži (PGP RTB)
LP albumi

1. 1974 - Olivera Katarina (PGP RTB)
  2. 1974 - Alaj mi je večeras po volji (TV šou)(PGP RTB)
  3. 1976 - O. K. (U ime ljubavi)(PGP RTB)
  4. 1977 - Ciganske pesme (PGP RTB)
  5. 1979 - Osvetnica (PGP RTB)
  6. 1980 - Zarudela zora na Moravi (PGP RTB)
  7. 1982 - Idu momci u vojnike (PGP RTB)
  8. 1984 - Retka zverka (PGP RTB)
  9. 1999 - Alaj mi je večeras po volji - Najlepše pesme (PGP RTS)
  10. 1999 - Romanija/Pleme moje... (Renome)
  11. 2009 - Tajna (trostruki album sa zabavnim, ciganskim i srpskim narodnim pesmama) (PGP RTS)
http://sr.wikipedia.org/sr-el/Оливера_Катарина
16olivera-katarina.jpg

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Ana Sasso

Ana Sasso (aka Ana Saso, rođen c. 1963) je hrvatska bivši izbor ljepote natjecatelj i modela .

stara-ana-sasso.jpg

U 1982 osvojila ljepote jugoslavenski nacionalni inscenacija, a ona je okrunjena Miss Jugoslavije predstavljati zemlju za Miss svijeta 1982 , gdje je smješten među top 15 polufinalista. Ubrzo nakon toga, Sasso postao simbol ženske ljepote u svojoj rodnoj zemlji, a do danas je ostao jedan od najprepoznatljivijih imena među osobama iz bivše Jugoslavije. Ona je također poznata po svojoj Pipisoda pića reklami koja je napravljena u vrhuncu Sasso popularnost.

Ana Sasso je rođen u Splitu , SR Hrvatska , SFR Jugoslavija 1963. Nakon završene srednje škole počela je slijedila karijeru kao model. Ubrzo nakon toga, u jesen 1982 je dobio ponudu iz tadašnjeg šefa Uprave za Miss Jugoslavije, Saša Zalepugin da se upisao u ovoj natjecanje u ljepoti. Dva mjeseca kasnije, ona je Miss Jugoslavije za 1982.

Nakon Miss svijeta u 1982 Sasso i dalje oblikovati u Milanu i Parizu. U 2005 ona se udala za Split odvjetnika, Igor Franchesi. Par razveli godinu dana kasnije.

http://translate.google.rs/translate?hl=sr&sl=en&tl=hr&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Ana_Sasso

images.jpg

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Beba Lončar

images-1.jpg

Desanka Beba Lončar (Beograd 28. april 1943.) je jugoslovenska glumica.
Upisala je romanistiku na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Još kao učenica je izabrana na konkursu RTB za spikerku dečjih emisija, nakon čega je usledio početak filmske karijere.
Na filmu se prvi put pojavila sa 17 godina u Devetom krugu Francea Štiglica, a zatim postiže veliki uspeh sa filmom Ljubav i moda (Lj. Radičević, 1960). Glumila je glavne i sporedne uloge u filmovima Dvoje (Aleksandar Petrović, 1961), Dr (Soja Jovanović, 1962), Lito vilovito (O. Gluščević, 1964).
Uloga vikinške princeze u britansko-jugoslovenskoj koprodukciji Dugi brodovi (Dž. Kardif, 1964) odvodi je u Rim, gde se i nastanjuje 1965. Narednih godina glumila je u više koprodukcijskih projekata sa Jugoslavijom. Nastupala je u mnogim filmovima šarenog zabavnjačkog žanra komercijalnog tipa, nakon čega se vratila jugoslovenskoj kinematografiji u filmovima Pakleni otok (V. Tadej, 1979) i Drugarčine (Mića Milošević, 1979). Poslednji put je glumila 1982. u italijanskom filmu Kuća prokletih (La Villa delle anime maledette).
Dugo je bila u braku sa Josipom Radeljakom, od koga se razvela 1994. Ima sina Lea. Beba danas živi na Dorćolu, sa Stevanom Marinkovićem Knićaninom, koga poznaje ceo život.

Izabrana filmografija

http://sh.wikipedia.org/wiki/Beba_Lončar

Vrh Dno