• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Letela sa Ciganima u nebo

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
U svojoj višedecenijskoj karijeri Svetlana Toma snimila je više od 60 filmova, ali je i dalje zovu glumicom jedne uloge. Lik Ciganke Rade iz "Tabora koji odlazi na nebo" (kod nas prevedeno "Cigani lete u nebo") doneo joj je sedamdesetih godina prošlog veka planetarnu slavu.

293814011318s1f.jpg

Kao Rada u filmu "Cigani lete u nebo"

Glumica je nedavno proslavila 65. rođendan. Nikada nije krila da su svi njeni uspesi vezani za režisera ovog filma Emila Lotjanua, koji je bio i ostao njena najveća ljubav. Dva puta se udavala, ali nijednom za Emila.


Kaže da je njihov susret bio sudbinski. Ona se pripremala da upiše studije prava, ali je slučajan susret na autobuskoj stanici u njenom rodnom Kišnjevu sve promenio. Njoj je tada bilo 17, a njemu 29 godina. Iza njega su bila dva braka i veliko režisersko iskustvo.....više na str.:
http://www.vesti-online.com/Scena/Soubiznis/284949/Letela-sa-Ciganima-u-nebo

 
Vrh Dno