• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Lepota ili novac

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Tvoja ljepota će nestati, ali moj novac neće: Odgovor djevojci koja traži bogatog supruga postao hit na internetu

Djevojka koja je pismom odlučila potražiti bogatog supruga nedavno je dobila odgovor i to od generalnog direktora finansijske korporacije J.P. Morgan koji je u kratkom vremenu postao hit na internetu.

''Mlada i lijepa djevojka", kako je sebe opisala na forumu, postavila je pitanje što treba učiniti kako bi se udala za bogatog čovjeka, prenosi Dirty.

Pitanje je glasilo ovako:

"Bit ću iskrena u onome što ću ovdje napisati. Imam 25 godina i jako sam lijepa. Imam stila i dobar ukus. Želja mi se udati za čovjeka koji zarađuje najmanje 500 hiljada dolara godišnje. Možda smatrate da sam pohlepna, ali po meni zarada od milion dolara godišnje u New Yorku spada u srednju klasu. Moj je zahtjev razuman. Ima li neko na ovom forumu godišnju platu od 500 hiljada dolara a da nije oženjen? Ako ima neko takav, za njega imam jedno pitanje: Što trebam učiniti da se udam za tebe? One koje sam dosad upoznala najviše su zarađivali 250 hiljada godišnje i to je, izgleda, moja gornja granica. Ako se neko želi preseliti u rezidencijalnu četvrt na zapadu New Yorka, 250 hiljada jednostavno nije dovoljno.

I zbog toga, ovdje ponizno postavljam nekoliko pitanja:
1) Gdje se najčešće bogate neženje druže? (Navijesti adrese barova u koje izlaze)
2) Koju dobnu grupu trebam ciljati?
3) Zašto je većina supruga bogataša prosječnog izgleda?
4) Kako odlučujete koja će biti vaša supruga, a koja samo djevojka?Gospođici je odgovor ubrzo stigao, i to od strane nikog drugog do direktora korporacije J.P. Morgan:
nofci-29112012-625.jpg.jpg


"Pročitao sam tvoj post s velikim zanimanjem. Postoji mnogo djevojaka vani koje imaju slična pitanja kao što su tvoja. Dopusti mi da ti odgovorim iz profesionalnog ugla. Moj godišnji prihod je veći od 500 hiljada dolara, što zadovoljava tvoje potrebe.

Sa stajališta poslovne osobe, loša bi odluka bila tebe oženiti. Ostavimo pojedinosti na stranu i pokušajmo to gledati kao razmjenu "ljepote" za "novac". Osoba A pruža ljepotu, dok osoba B tu ljepotu plaća novcem. Međutim, ovdje postoji jedan ozbiljan problem. Tvoja ljepota će nestati, ali moj novac neće, ne bez nekog valjanog razloga. Činjenica je da se moj prihod može uvećavati iz godine u godinu, dok ti iz godine u godinu teško da možeš biti ljepša.

Stoga, sa stajališta ekonomije ja sam uvažavanje imovine, a ti si amortizacija imovine. Ako je tvoja imovina samo ljepota, ona za deset godina neće vrijediti ništa. Rječnikom "Wall Streeta" svaka trgovina ima početnu tačku, a izlazak s tobom je "tačka početka trgovine".

Ako je trgovinska vrijednost nečega pala, mi ćemo je prodati jer nije dobra ideja nešto što propada držati dugoročno. Možda će ti ovo grubo zvučati, ali propadanjem tvoje ljepote biznismen će vas prodati ili dati pod "zakup". I pazi djevojko, svako sa 500 hiljada dolara godišnje zarade nije budala. Možda će izaći s tobom, ali te neće oženiti. Savjetovao bih te da odustaneš od svoje potrage za bogatim čovjekom. Inače, i sama možeš postati uspješna i zarađivati 500 hiljada godišnje. U tome imaš veće šanse nego oženiti bogatu budalu".
 

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Poruke
2.317
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
Tvoja ljepota će nestati, ali moj novac neće: Odgovor djevojci koja traži bogatog supruga postao hit na internetu
:roflmao::roflmao::roflmao:
kakv fora...............problem je sto moze da nestane i jedno i drugo..................:zbunjen:
 
Vrh Dno