• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Lepo, ali skupo ...

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Tunel za vozače i plato za pešake u nastavku Knez Mihailove Anketa

U nastavku Knez Mihilove ulice iduće godine trebalo bi da počne izgradnja tunela za saobraćaj i platoa za pešake, kako bi ta pešačka zona bila direktno povezana sa Kalemegdanskim parkom, bez semafora u Pariskoj ulici, najavljeno je iz Uprave grada.
217016_knez-mihajlova-01_ff.jpg

Jedan idejni projekat predviđa mogućnostda se i automobilski i tramvajski saobraćaj spuste u tunel, dok drugi "ostavlja" tramvaje na površini
- Ideja je da se napravi tunel kroz koji bi prolazili automobili, dok bi tramvaji ostali na površini, a druga mogućnost je da se i automobilski i tramvajski saobraćaj spuste u tunel - rekao je gradski arhitekta Dejan Vasović.

216852_knez-mihailova_ff.jpg

Izgradnjom tunela za saobraćaj i platoa za pešake Knez Mihajlova će biti direktno povezana sa Kalemegdanskim parkom
Rekonstrukcija je u sklopu plana detaljne regulacije dela Kosančićevog venca za uređenje "Beton hale" i uređivanja i povezivanja priobalja sa Kalemegdanskim parkom, navedeno je na sajtu Uprave Beograda.

Urbanistički zavod trenutno radi saobraćajne analize koje će biti uvršćene u izmene plana, a koji bi trebalo da bude završen do kraja 2012. godine.

217017_knez-mihajlova-02_ff.jpg

Iznad tunela biće pešačka zona sa fontanom, šetalište, zelena površina...
- Kroz saobraćajne analize istaknuta je ideja da se iznad tunela napravi pešačka zona sa fontanom s prirodnim tokom vode, šetalište, zelena površina, mesto za odmor, pa čak i vidikovac - naveo je Vasović.

On je dodao da je to samo jedno od mogućih rešenja, ali da će konačno biti doneto nakon konkursa.Postoji mogućnost i da deo od Uzun Mirkove ulice do Knez Mihailove takođe bude pešačka zona, ali to u prvoj fazi nije predviđeno, kazao je Vasović.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/309147/Tunel-za-vozace-i-plato-za-pesake-u-nastavku-Knez-Mihailove

Ako zanemarimo trenutak u kome nam ovu vest plasiraju (naravno da su danas sve izbori), ovoj ideji se nema šta zameriti, stvarno bi bilo jako lepo da se šetalište iz Knez Mihailove ulice spoji sa kalemegdanskim šetalištem, a da saobraćaj ne remeti taj prirodan spoj ... Takodje i samo idejno rešenje, estetski posmatrano je i više nego zadovoljavajuće. U celoj priči postoji samo jedan majušni problem, mi za to prosto nemamo novca ... ako već moraju da se uzimaju zajmovi, onda ti zajmovi moraju da se uzimaju samo za projekte, koji će taj novac oploditi, u suprotnom sami sebi kopamo grob, doduše lep, ali grob!:D

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Jeste lepo, ali....Ako nam ovo sagrade, sagradice i metro, tad cu znati da smo postali svetska metropola :D

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Ako sam dobro upućen, i Atina nema metro, a za Bgd je Metropola.

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
lepo izgleda.......... :) .........

Habibi

Član partije :P
Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
Tačno Zloćo,baš bih i ja volela da se neko potrudi da oživi recimo Niš ili Kragujevac,a tek Bor ili Negotin koji su predivni gradovi i čija okolina predivno izgleda... Al ne bitno je da se u Beograd uloži maksimalno jer će i sam postati država...

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Samo da u zapisnik udje .. Beograd nije dobio vodeni park .... jer grad nije hteo da ulazi u tu priču ....eno nam skalamerija na pola puta ostala ... mslm da bar 3-4 grada u Srbiji isti imaju .... a bolje da vam ne slikam slike istog, i čovičevog projekta da se topla voda iz Obrenovca dogreva u bgd elektranama i koristi za zagrevanje 2 miliona ljudi u Bgd-u... i što se mene lično tiče imam samo jedan (veliki) problem da zamenim stan u Bgd-u za kuću sa par hektara zemlje u Šumadiji ....

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Broj reagovanja
659
ne radi se o tome ,beograd je prestonica i treba da bude najrazvijeniji..ali ne mozemo svi da se preselimo u beograd,mora se povesti racuna o ravnomernom razvoju,jer drugacije nece valjati..i to se vec vidi..a tebi,ako zaista to zelis,ta zamena ce biti najmanji problem:kul:

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Ti bi trebalo da znaš da bar sad ne mogu ... al nije tako lepo i jeftino živeti u u bgd-u al muka mi je više od povika na Beograd .... a ja sam prvi koji će da kritikuje sve što je loše....

Habibi

Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
Evo u mom kraju bi sigurno mogao da nadješ kuću od tri sprata sa okućnicom od bar 2 hektara i pomoćne zgrade plus... Da ne okolišam ... imanja nemogu da se prodaju za više od 50 000 eu...

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
......u Srbiji ni jedan grad ne izgleda nesto narocito lepo..........pa ajde bar Beograd da izgradimo da na nesto lici.....

......a zemlja i kuca u unutrasnjosti moze da se kupi i za manje od 50 000 evra........iiii.........nikad mi nije bilo jasno zasto svi kukaju kako je zivot u Bgdu skuplji nego u drugim gradovima........u Bgdu je skuplja pijaca i izlasci........sve ostalo je isto........a plate su u Bgdu duplo vece nego u ostalim gradovima............

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Ja sam veliki protivnik Beogradizacije....Prosto mi je muka kad cujem sta se sve ulaze u Bg-u, sta se planira, kao da se citav zivot tamo dodvija. A tuga i jad u ostatku drzave...Dok sam putovala ka Prolom banji lepo sam se uverila u izreku: sto juznije, to tuznije. To je bukvalno tako. Negde nakon Jagodine, Krusevca staje sve sto iole lici na gradove 21 veka. Sramota.

Habibi

Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
Pa ne bih se složila s tobom da ni jedan grad ne izgleda lepo ...Beograd je grad u kome se sva dešavanja odvijaju,gde se sve forsira i gura...Al ne vidim šta je to toliko lepo u odnosu na recimo Novi Sad ili Loznicu ili Užice? Po meni su to jako lepi gradovi uz malo truda moglo bi svašta da se napravi od njih ,npr...

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
...........moje misljenje.............kod nas ni jedan grad ne lici na svetsku metropolu...........Srbija se nesto kao razvijala do 1990......a i to je bilo kilavo i jadno...............od tad smo u bezvazdusnom prostoru................mrtvo more.............

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Beogradizacija je plod totalnog neplaniranog razvoja države. A narod ide tamo gde može naći posao (bez motike).

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
...........e pa ima i onih koji bi se motike privatili.................ali im drzva ne da..............

........narod nije problem.............problem su politicari

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
........narod nije problem.............problem su politicari

Pa nije baš sve ni do političara.
Recimo, da poznajem mnogo ljudi koji imaju preko 5 hektara zemlje, seju pšenicu ili kukuruz i kukaju kako imaju gubitke od poljoprivrede i kako se od nje ne može živeti. Sa takvim načinom korišćenja polj. zemlje i jeste nemoguće živeti bilo gde u svetu, a ne samo kod nas.

Habibi

Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
Anči moj post se odnosio na Emin al dobro nema veze ...uglavnom se svi slažemo ...suština je ista...

Vrh Dno