Lečenje u privatnoj ili državnoj ordinaciji

Taca

ona, stara
Član
Kome više verujete? Da li je u pitanju platežna moć ili poverenje? Ili ipak birate doktora bez obzira na ustanovu?
FB_IMG_15747292980538474.jpg
 

Njavica

Dreamer.
Član
Bitna je platežna moć, nažalost. U državnoj ustanovi plaćaš čokoladama alkoholom i fensi cigarama, dok kod privatnika imaš tarifu i račun za to što ti rade. Toliko je postalo retko da u državnoj ustanovi odeš na lečenje kod normalne osobe, koji god lekar bio u pitanju.
A da ne pričamo na one redove za zakazivanje, gde se kod ginekologa na pregled čeka minimum po mesec dana, ovo ostalo da ne pominjemo, interniste i ostalo. Mogu i da vam ispričam torturu koju sam doživela na ispitivanju jednom gde sam se 6 meseci vukljala po svim mogućim domovima zdravlja, pregledima i ostalom, od zastarele opreme koja je i pitanje kako beleži rezultate do redova po celim hodnicima i čekanja po ihahaj.
Tako da iskreno, vrlo mi je lakše i bolje da uzmem skupim pare, platim da me neko zaista dočeka kao pacijenta, da me pregleda kako treba i opremom kakva treba da bude i da ne živim u haosu u glavi. Plus, ja se na primer kao zaposlena i prijavljena, u državnoj ustanovi ne lečim besplatno, sve plaćam, od participacija do svega ostalog. Kod privatnog lekara većinom idem na preporuku.
 

šufnudla

neprilagođena
Član
Ja nekako ne verujem ni jednima ni drugima. Kod nas nisu dobro uređeni ni državno, ni privatno zdravstvo. Boga da moliš da ti ništa ne zafali, a ako ti i zafali - onda da imaš vezu, nekog da ti preporuči pravog stručnjaka. I da imaš novaca da to platiš.
Snimanja i laboratoriju radim uvek privatno - brže je i sigurnije. Za fizio terapije idem u državnu. Kod endokrinologa takođe. Ostalo privatno i po preporuci.
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Nedao Bog da se čovek razboli. I zdrav bi se razboleo kod njih.
Ja sam plaćao pregled na VMA.
 

Taca

ona, stara
Član
Idem privatno samo kod ginekologa i laboratoriju. Jer nemam živaca da čekam beskrajne redove i termine. Plaćala sam i fizijatra majci.
Sve drugo idem regularno preko socijalnog. I isključivo bez veze, mita i korupcije. Ma kako zvučalo neverovatno, uvek bolje prođem kada banem „Dobar dan, ja došla“, nego kada mi neko „čini“. I sve više ljudi oko mene ima isto mišljenje.

Inače, na VMA se plaća pregled. Ako je posle potrebna bilo kakva dalja intervencija, ide se na uput preko socijalnog, za džabe. Upravo otkrila. 😎
 

simpleman

Poznata ličnost
Član
Uhhhh strašno, šta reći osim moje iskreno saučešće.Ne usudim se dalje ništa ni pitati.
 

simpleman

Poznata ličnost
Član
@Električar,Razumem te druže i hteo bih nekako da ti pomognem ako mogu.Bojim se da možda svaka reč koju bih napisao ne produbi tvoju bol za gubitkom voljene osobe.Imaš podršku i od drugih sa foruma to znam.Brini se za ćerkicu i glavu gore!
 
Vrh Dno