• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Lada X Ray

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.772
Broj reagovanja
16.892
Horoskop
Ovan
AvtoVAZ je na aktuelnom Sajmu automobila u Moskvi predstavio impresivan koncept krosover vozila pod oznakom X Ray. Reč je o automobilu savremenog dizajna koji potpisuje Steve Mattin, koji je nekada radio za takve kuće kao što su Mercedes i Volvo.
1.jpg
Prednji deo vozila oblikovan je tako da maska hladnjaka i farovi obrazuju slovo “X”. Ruski proizvođač kaže da oviim izgledom želi da najavi novi dizajn svojih budućih modela, koji će se drastično razlikovati od aktuelne game.
2.jpg
I unutrašnjost koncepta X Ray odskače od postojećih Ladinih modela. Enterijer odiše kvalitetnim materijalima i modernim linijama i gotovo potpuno je obložen kožom.
3.jpg
Na vrhu minimalistički dizajnirane centralne konzole, nalazi se veliki ekran koji je deo multumedijalnog sistema koncepta X Ray.

Podaci o pogonskom agregatu nisu saopšteni, a AvtoVAZ nije otkrio da li će i kada ovaj krosover dobiti i svoju serijsku verziju.
4.jpg
Očekuje se da bi novi dizajn mogao da bude primenjen na budućim Ladinim automobilima najranije 2015. U toj kompaniji veruju da će saradnja sa Mattinom dovesti Ladu u prvi plan kada je reč o ruskom automobilskom tržištu.


http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2012&mm=08&nav_id=639078


Izgleda fantastično. Ko bi rekao da je ovo Lada?!
 
Vrh Dno