• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Labud

Bila je poput divnog nežnog labuda. Duge vitke noge, gracioznog držanja, načitana, ćutljiva ali i retko nasmejana.Često sam pomislila:"pa zar ne ume da bude zadovoljna", bila je talentovana za ples, ali kao da je svoj temperament sakriva. Ali je govorila da se u svojoj koži oseća kao ružno pače.
Stalno je pred ogledalom tražila mane na svom telu, sve joj je smetalo , noge tanke, pronašla neki kapilar, a onda sto mana kojih u stvari i nije bilo.
Kada se izjašnjavala da drži dijetu , kradom je neumereno jela.
Bila je vrlo uredna, ali zahtevna, u danu je znala tri boje kose da promeni, ako krene negde i zaboravi da stavi mindjuše taksijem se vrati. Bila je lepa, beskrajno...
Muškarci su obigravali oko nje ali i tu nije imala sreće. Nisu je činile srećnim ni njihove lepe reči, gestovi, maniri...
Jedno veče sam shvatila:
Pozvala me je kod nje, bio je tu i njen momak i roditelji, otac jedan opušten, draga čovek , majka odmerena, hladna.
Na svaki komentar moje prijateljica majka je reagovala...ti se ne razumeš, zašto ti je kosa procvetala, ne vodiš računa o sebi...ali sam i videla da joj je momak samo stisnuo ruku, znao je.
Celo veče je slušala majku koja je delila savete o lepoti, o novcu, kako bi najbolje da ode u inostranstvo...
Razmišljala sam tu noć o svojoj majci, o svemu što mi nije pričala, o savetima koje mi nije davala , o pravilima ponašanja koje ni ona nije znala o tome koliko mi je ustvari pomogla danas da budem ovakva kakva jesam, sigurna u sebe, borbena, ne slušam sredinu u kojoj živim, što volim sebe ovako nesavršenu, doteranu ali i flekavu, što sam naučila šta su prave vrednosti u životu. Nije me nikada sputavala, poredila sa drugaricama, kritikovala u pogledu izgleda, nikada me nije terala da budem ono što bi zadovoljilo moju okolinu.
Još za puno toga sam joj zahvalna.
Moja prijateljica je i danas sama, nezadovoljna, nedruštvena a meni je ostalo samo, da se još uvek mada ne znam i zašto više, kako to da ona na sve te komentare svoje majke nije oguglala. Imala je divne partnere koji su imali apsolutne namere, ali nisu izdržali...majka ju je promenila, napravila je od svog deteta iskompleksiranu osobu koja nije umela da živi kao sav normalan svet.
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.366
Broj reagovanja
16.292
Horoskop
Ovan
Sjajan i poucan tekst. :) I jedno pitanjce: jel i dalje ima tanke noge?
 

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Poruke
10.148
Broj reagovanja
11.256
Horoskop
Ovan
:)Nikada nije ni imala. Ono što sam preskakala čak i reči ste shvatili:banghead:
 

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Poruke
15.593
Broj reagovanja
14.746
Horoskop
Ribe
Bila je poput divnog nežnog labuda. Duge vitke noge
Gde nađe labuda, ja je odmah zamislim sa kratkim, crvenim nožicama i kožicama za plivanje između prstiju... :laugh::laugh: Koliko sam bezosećajna za tuđa psihijatrijska oboljenja...a tek za tužne priče kada komšinice i ostali svet pokušaju da mi objasne kako ih muž teroriše, zabranjuje ovo ili ono, roditelji kinje, deca ne fermaju...Odmah savetujem da izađu na dvorište i tamo se spale. Likovi željni da me opterećuju svojim budalaštinama uopšte nemaju prođu kod mene. Nulta tolerancija za nedostatak mozga.
 
Vrh Dno