• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Kventin Tarantino

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.559
Horoskop
Ribe
Ako bi trebalo da izaberem omiljenog režisera, moj izbor bi bio on. Kventin Tarantino, Quentin Jerome Tarantin je američki režiser, scenarista, producent i glumac rođen 1963 godine, 27. marta u znaku Ovna :D Njegovi filmovi karakteristični su po ne linearnoj radnji , satiričnim detaljima i naglašenom, često karikiranom nasilju što bi mi rekli: krvi do kolena! (a i svih ostalih unutrašnjih organa) :D

QuentinTarantinoCannes2014.jpg

O tome da je o filmu učio u video klubu gde su se iznajmljivali filmovi svi verovatno znamo, gde je napisao i režirao film Rođendan mog najboljeg prijatelja što je u stvari osnova nama manje poznatog, njegovog prvog filma "Prava romansa".
Ako ga niste odgledali, toplo ga preporučujem, pogotovo deo u kome glumi sam Tarantino i tih 10-ak minuta kojih se pojavljuje u pomenutom filmu, glumi ćaknutog režisera koji davi prisutne goste disertacijom na temu : Top gan je gej film, scenu po scenu, dijalog po dijalog! :roflmao: Iako sam fan filma Top gan, kao i neki ovde, tim monologom je privukao svu moju pažnju na sebe i od tada pratim sa velikim zadovoljstvom sve njegove filmove, ali i izjave. :rolleyes:
Posle filma Ulični psi koji je postigao fantastičan uspeh i kojim je započela njegova karijera, snimio je po meni najbolji film svih vremena, to ste valjda i sami shvatili :D Petparačke priče (Pulp fiction). Za njim dolazi Jackie Brown, Death Proof, Inglourious Basterds ( ne znam kako su prevedeni) :banghead::dummy1: pa zatim Django :)

Njegovi filmovi su doživeli i komercijalni uspeh i pohvale kritike o čemu govore mnogobrojne filmske nagrade.

Vestern The Hateful Eight, pojavljuje se u bioskopima krajem decembra 2015-te. Kurt Rasel, Semjuel L. Džekson, Tim Rut, Brus Dern...i posle četiri decenije pauze, kompozitor Enjio Morikoni ponovo komponuje za špageti vestern, ovoga puta u Tarantinovoj režiji u 70 mm filmskom formatu. :happy:

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.559
Horoskop
Ribe
Ono što mi se posebno dopada kod svih njegovih filmove je to da ističe fenomen ljudske želje da preživi . Uz to, stavlja pod lupu zlo, istinsko, najgore (otud toliko krvi i gadosti) i ističe kako isto to zlo, suočeno sa većim zlom i pretnjom, pravi saveze sa dobrim ( a i dobro sa zlim) da bi opstalo i u takvim situacijama menja svoj karakter u sopstvenu suprotnost.

helsing

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
21.07.2017.
Broj reagovanja
188
Horoskop
Devica
A muzika u filmovima mu je odlicna.

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Quentin Tarantino - izreke, citati, misli..

Quentin-Tarantino.jpg
Ne vjerujem u elitizam. Ne mislim da je publika neka glupa osoba na nižem položaju od mene. Ja sam publika.

Quentin Tarantino

Dobre ideje će opstati.

Quentin Tarantino

Pisac mora imati taj neki mali glas u sebi koji govori: "Reci istinu. Otkrij nekoliko tajni ovdje."

Quentin Tarantino

Uvijek sam mislio da moja soundtrack muzika vrijedi, jer je ona u osnovi profesionalni ekvivalent neko muzičkog mixa koji bih vam napravio kod kuće.

Quentin Tarantino

Mislim da je jedna od mojih jačih osobina moj način pričanja priče.

Quentin Tarantino

Želim da nadmašim očekivanja. Želim da vas raznesem.

Quentin Tarantino

Kada me ljudi upitaju da li sam išao u filmsku školu, odgovaram da sam išao na filmove.

Quentin Tarantino

Uvijek priredim cjelovečernji horor maraton subotom kada počnemo oko sedam, a završimo oko pet ujutro.

Quentin Tarantino

Ja kradem od svakog filma koji je ikada napravljen.

Quentin Tarantino

Bio sam pomalo uzbuđen kada sam išao u zatvor po prvi put, te sam naučio i nešto izvrsnih dijaloga.

Quentin Tarantino

Ja sam historičar u vlastitom umu.

Quentin Tarantino

Nasilje je najzanimljivija stvar za gledanje.

Quentin Tarantino

Sve što sam naučio kao glumac sam i primijenio kao pisac.

Quentin Tarantino

Ne mislim da je "Pulp Fiction" uopće težak za gledanje.

Quentin Tarantino

Volim historiju, jer je historija za mene nešto poput gledanja filma.

Quentin Tarantino

Uvijek sam sebe smatrao za filmadžiju koji piše stvari koje treba sam da uradi.

Quentin Tarantino

Ukoliko volite dovoljno filmove mogli biste napraviti dobar film.

Quentin Tarantino

Filmovi se ne prave za onaj vikend kada se počinju prikazivati, te u velikoj shemi stvari, to je vjerovatno najnevažnije vrijeme u životu jednog filma.

Quentin Tarantino

Da bih bio novelista sve što trebam je olovka i komad papira.

Quentin Tarantino

Za mene je Amerika samo još jedno tržište.

Quentin Tarantino

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Broj reagovanja
857
Horoskop
Vodolija
Tarantino je apsolutni genije!
Obožavam njegove filmove. Svaki put je nešto novo, drugačije, promišljeno, smisleno!
Genije!
Slažem se sa @Taca

Vrh Dno