• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Kusturica podneo ostavku zbog prekršajne prijave

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.771
Broj reagovanja
16.892
Horoskop
Ovan
Direktor "Mokre gore" Emir Kusturica podneo je danas neopozivu ostavku na mesto direktora tog prirodnog parka. Razlog zbog čega je slavni reditelj to uradio jeste podneta prekršajna prijava jer je više puta izbegao raspisivanja tendera.
slide.jpg
U svom saopštenju on je naveo:
"Kako ne želim da učestvujem u javnom životu u kojem su saobraćajni prekršaji na stubu srama javnosti, a da se, prethodno, nije ni dokazao prekršaj, niti zloupotreba položaja, niti nenamensko trošenje novca, odlučio sam da ne budem deo takvog javnog života, zbog čega podnosim neopozivu ostavku na funkcije".
Takođe, Kusturica je naveo da iz Ministarstva kulture povlači molbu za dodelu sredstava za snimanje igranog filma „Ljubav i rat“.
Šteta zaista, jer je Emir jedan veliki entuzijasta, mislim da je mnogo toga dobrog uradio za ovu zemlju i društvo. Potpuno je jasno da i on mora poštovati zakon, ali sam mišljenja da je o svim eventualnim propustima morao da bude upozoren, kako bi nepravilnosti bile ispravljene.
Jasno mi je da je njegova sujeta povređena i stvarno je šteta ako se zaista povuče.
S jedne strane, čovek koji je mnogo toga dobrog uradio i čije se ime provlači u negativnom kontekstu za bednih nepunih milion dinara (mada zakon mora poštovati i on), a s druge strane imamo političare i funkcionere koji su na razne načine pokrali ili proneverili milione i milijarde.
Ipak, mislim da je nedostatak dobre volje i komunikacije doveo do ovoga. Zbog ovoga će naše društvo trpeti, a država na njemu neće dati dobar primer poštovanja zakona, jer ima mnogo boljih primera gde se to može uraditi.
Ako me razumete šta želim reći. Malo sam konfuzan.
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.926
Horoskop
Blizanci
Koliko sam upoznata, on je povukao zahtev za finansiranje novog filma. Mislim da je sramota od države da je počela da šikanira Društveno zaslužne ljude koji su preko raznih kulturnih zbivanja donosili višestruki novac ovoj zemlji. Danas ga ljubim i tapšem po ramenima a sutra ko te šiša....
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.926
Horoskop
Blizanci
Kusturica će tražiti nezavisnu reviziju


Emir Kusturica, koji je podneo ostavku na funkciju direktora Parka prirode Mokra Gora, angažovaće nezavisnog revizora da utvrdi stanje u toj ustanovi.

news108834.jpg


Dosadašnji direktor Parka prirode Mokra Gora, pre formalnog odlaska s dužnosti, angažovaće nezavisnog revizora i ovlašćenog sudskog građevinskog veštaka koji treba da utvrde stanje.

Kusturica je u saopštenju dostavljenom medijima naveo da će nalaz nezavisnih ovlašćenih stručnjaka, biti ujedno i njegov izveštaj o radu u Parku prirode, koji će zajedno sa pismenom ostavkom predati skupštini preduzeća, a potom i Vladi Srbije....

više na str:
http://www.smedia.rs/vesti/vest/108834/
 
Vrh Dno