• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Kuštunica - Mas

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Ambasador Nemačke Volfram Mas nada se da će Srbija ispuniti uslove kako bi do 1. marta dobila status kandidata za EU, ali da po tom pitanju nije optimista.
Mas je na skupu studenata koji su učestvovali u programu "Dobro došli u Nemačku" istakao da je Srbiji mesto u Evropskoj uniji i oštro kritikovao stav predsednika Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice da Srbija gubi primenom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. "Nisam baš optimista, ali nisam ni pesimista. Uslovi za kandidaturu su jasni i jednostavno ih je ispuniti - primena dogovora sa Prištinom, obavljanje mandata Euleksa i Kfora na celoj teritoriji Kosova i dogovor o regionalnom predstavljanju Kosova", rekao je Mas.

"Ko to tvrdi ili ne zna o čemu se radi ili, jednostavno, laže. Za tri godine primene sporazuma izgubljeno je 500 miliona evra, ali je dobijeno milijardu i po evra", rekao je Mas.

"Ambasador Nemačke u Srbiji Volfram Mas usudio se da u svom javnom obraćanju zloupotrebi poverenje koje mu je država Srbija kao strancu ukazala", piše u izjavi lidera DSS.
"Pitam se kako je moguće i odakle sloboda Masu kao Nemcu da se obrati meni kao predsedniku jedne srpske opozicione stranke rečima da 'ne znam o čemu se radi ili da jednostavnom lažem'", upitao se Koštunica.

Način na koji se Mas obratio, prema njegovim rečima, zahteva njegovo hitno i neodložno izvinjenje pre svega državi Srbiji.

"Jer, neće biti da Nemačka i njen ambasodor mogu u Srbiji da se ophode kao sila i da se ovako obraćaju jednom opozicionom lideru i nekadašnjem predsedniku države i Vlade Srbije. Ako se to danas dopusti, sutra će nemački ambasador u ime svoje države biti još arogantniji", naveo je predsednik DSS.

Ambasador Mas je ranije danas rekao da je Srbiji mesto u Evropskoj uniji, jer je to u njenom interesu, i oštro kritikovao stav Koštunice da Srbija gubi primenom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

"Ko to tvrdi ili je neznalica ili, jednostavno, lažov. Prema podacima Vlade Srbije, za tri godine primene sporazuma Srbija je izgubila manje od 500 miliona evra carinskih prihoda, ali su sprski izvoznici od izvoza u EU dobili milijardu i po evra. Jasno je da je Srbija dobila", rekao je Mas.

Koštunica je naveo da je i Masov prethodnik na mestu ambasadora Srbiji "javno držao lekcije i zavodio red u tuđoj zemlji".

"Nemačka jeste velika država, ali njeni predstavnici nisu i nikada neće biti vlast u Srbiji. Neophodno je da se Mas nauči poznavanju elementarnog reda ili u suprotnom neka izvoli napustiti Srbiju", naveo je predsednik DSS.

"Ja neću reći da Mas laže da je Srbija na dobitku od SSP, premda govori neistinu. Ali pre bilo kakve argumentovane rasprave nemački ambasador treba da uskladi svoje ponašanje sa normama civilizovanog ponašanja", ocenio je Koštunica.

Izvor: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=02&dd=13&nav_category=1262&nav_id=582359

Znam da se mnogi sa mnom neće složiti, ali Koštunica apsolutno nije u pravu. Najblaže rečeno.

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Broj reagovanja
659
Izgleda da ga pogodio tacno tamo gde treba:kul:..a jos mi smesnije ova njegovo stavljanje sebe i drzave u istu ravan..

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Drago mi je što je Voju probudio .... al imam pitanje jedno ako će neki nemački činovnik 28 reda da govori šta ovde i kako treba da se radi, a liči na to ... ajde da to ozvaničimo ili da ga u tri lepe pošaljemo ... potpisujem i jedno i drugo ....

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Znate, kada Konuzin kaže da Rusija bolje brani Kosovo od srpskih političara, to je onda prosvetljenje od majke Rusije. A kada Nemački ambasador kritikuje one koji traže da se priklonimo Rusiji, a pri tom kaže da smo od Rusije dobili jedno veliko ništa od onog kredita od milijardu dolara, e onda se on meša u unutrašnje poslove Srbije i vređa bivšeg predsednika bivše države, koji o sebi govori u trećem licu. I zbog toga je persona non grata.

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Znate, kada Konuzin kaže da Rusija bolje brani Kosovo od srpskih političara, to je onda prosvetljenje od majke Rusije. A kada Nemački ambasador kritikuje one koji traže da se priklonimo Rusiji, a pri tom kaže da smo od Rusije dobili jedno veliko ništa od onog kredita od milijardu dolara, e onda se on meša u unutrašnje poslove Srbije i vređa bivšeg predsednika bivše države, koji o sebi govori u trećem licu. I zbog toga je persona non grata.
Poglavice .... priznaćeš da je ono što je Popović pre neki dan rekao apropo bombardovanja takodje (za mene neočekivan od DSS-a) pogodak u centar .... a sve ostalo se slažemo, a na temu dodjoh zbog ove svinjarije:
Konuzin: Srbija neka proceni koliko će je koštati put u EU

Čačak - Rusija nema ništa protiv toga da Srbija ima nove prijatelje, ali ne bi bilo dobro da zaboravi stare i dobro treba da proceni koliko će je koštati put u Evropsku uniju - poručio je ambasador Rusije Aleksandar Konuzin, kome je danas u Čačku uručena decembarska nagrada grada.

Konuzin je prisustvovao i otvaranju ulice Crvene armije.

- Čačanska i šumadijska zemlja natopljena je krvlju mojih sunarodnika, koji su branili Srbe od onih koji su došli da ih ubijaju i pljačkaju. Nažalost ponovo niču klice fašizma i onoga protiv čega smo se borili u najsurovijem ratu u istoriji - rekao je Konuzin na otvaranju ulice Crvene armije.

Konuzin je naglasio da je Rusija među prvim trgovinsko- ekonomskim partnerima Srbije i da je ta saradnja sve čvršća. Pored toga, istakao je Konuzin, vezuju nas kultura, tradicija i pravoslavlje. Posle uručenja nagrade, čijeg se novčanog dela Konuzin odrekao u korist Crvenog krsta Čačka, Konuzin je održao predavanje na temu ekonomske saradnje između Ruske federacije i Srbije.

Konuzin je priznanje uručeno tek danas, jer je u vreme svečane sednice čačanskog parlamenta bio zauzet diplomatskim dužnostima.

Odluku da ruski ambasador dobije decembarsku nagradu većinom glasova su doneli odbornici Skupštine grada Čačka. Konuzinu je nagrada dodeljena zbog izuzetnog doprinosa saradnji čačanskih i ruskih kompanija u plasiranju proizvoda građevinske industrije i poljoprivrednih proizvod.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/308238/Konuzin-Srbija-neka-proceni-koliko-ce-je-kostati-put-u-EU

Imam utisak da ni kolonijalni guverneri u Africi i Aziji nisu ovako bahati bili ....

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Konjuzin ili Konuzin? Meni je to jedina dilema. :)

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
ja licno mislim da je Kostunica u pravu..........da je ovako ostar stav imao dok je upravljao ovom zemljom.......verujem da bi mnoge stvari bile drugacije............

........sad Stemis nece da se slozi sa mnom........ali to je moje misljenje....:)

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Broj reagovanja
659
mi obicno volimo one drcne,koji se kao -usprotive- ili -odbruse- velikim silama..ne pitamo sta kosta,niti sta se iza toga krije,niti koliko je pametno ili diplomatski..a tek kad znamo da kao opozicija time nista ne menjamo,samo skupljamo poene pred izbore:rolleyes:

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
ja licno mislim da je Kostunica u pravu..........da je ovako ostar stav imao dok je upravljao ovom zemljom.......verujem da bi mnoge stvari bile drugacije............

........sad Stemis nece da se slozi sa mnom........ali to je moje misljenje....:)
Ne slažem se sa tobom, ali mi je jako drago da si navela svoje mišljenje. I naravno, poštujem ga, ali bih sad ja rado da te ubedim da grešiš. Srećom, pa ovako preko tastature me mrzi da lupkam. :D

Vrh Dno