Kupovina diploma - kako raskrinkati “sistem”?

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Zapravo nije potrebna većina, već manjina koja vlada, i pri tome ne mislim samo na ove bitange, već i na one pre njih i tako unazad skoro 30 godina. Ali, ako se nastavi ovim tempom sa kupovinom diploma, nije daleko dan kada će zaista trebati većina.
 

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Član
Diplome ce se prodavati dokle god ljudi u ovoj zemlji misle da sa ''formalnim'' znanjem i ''papirom'' mogu ista postici - nazalost, jos uvek mogu, jer papir trpi sve. Onog dana kad nam trziste rada stopostotno bude zavisilo od znanja i sposbnosti, diplome ce postati nevazne. Na visoko obrazovanje ici ce oni koji kapaciteta i ambicija za to imaju. Dok se to desi i komunisticki dinosaurusi fakultetskih katedra ce izumreti.
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Daleko je dan kada će se to dogoditi. Do tada, oni koji su od visokog obrazovanja napravili sistem za legalizaciju korupcije u prosveti trebaju da odgovaraju za učinjeno i ne učinjeno. Apsolutno svi.
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
On je najbolja reklama za taj sistem lažnih diploma, lažnog znanja. Kakav predsednik, takva i država.
 

simpleman

Poznata ličnost
Član
Za sve je kriv Toma Sojer, takve knjige ne bi smele da postoje
To je bilo iskušenje, on je tako dobro terao po svom.

Djordje Balašević
 

simpleman

Poznata ličnost
Član
Više sam mislio na Balaševićevu pesmu ali kada bolje razmislim mozda sam nekako podsvesno ipak mislio i na ovog našeg Tomu,ma Toma je Toma,Bilo kuda Toma što tera po svom svuda.:D
 
Vrh Dno