• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Kult vremena...

Habibi

Član partije :P
Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
Ovo je posebna tema u kojoj se može pisati o vašoj mladosti,šta je nju pratilo koja muzika,moda,popularne sitnice i sve ono čega se možete setiti...Recimo tadašnji stilovi oblačenja,ponašanja,žargon...Možete zakačiti i po koju zanimljivu fotografiju bilo čega što je tad u tom vremenu bilo korišćeno...Gde se putovalo...Šta god vam padne na pamet...
Al da napomenem da ovo nije galerija...

Pa da počnemo ovako:) ,u moje vreme...

dusicaa

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
18.08.2010.
Broj reagovanja
981
Horoskop
Strelac
Pa pocni Habibi :)...bio bi red da zapocnes temu svojim vidjenjem :)

Habibi

Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
Ok važi ,moje neko vreme nije previše daleko ...mobilni telefoni su tek izašli kod nas,od nas pedeset dvoje su imali prvu nokiu ili erikson (cigle)...Slušalo se svašta od roka do narodnjaka al je dens bio na snazi...
Nosili smo džins zvonarice sa što više izvučenih končića na nogavicama...Nije se mnogo putovalo,jedva po ekskurzijama...Ja sam dete koje je rodjeno 80-tih a odrastala uz devedesete...
Ako se setim još nečeg obavezno nastavljam...

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Manje vise slicna prica kao Habibina...Rodjena krajem 80-ih, rasla u 90-im, a svi znamo sta se tad slusalo, kako se zivelo....

dusicaa

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
18.08.2010.
Broj reagovanja
981
Horoskop
Strelac
Da pocnem od toga da smo mogli putovati sirom sveta,em se moglo finansiski,em je nas pasos bio cenjen i trebalo ga je dobro cuvati.Bili smo neko i nesto u Evropi a i sire.
Secam se jednog perioda rane mladosti,nosile su se haljine,suknje sa puno karnera,"latino stil"...onda haljine farbane tako sto se prvo vezuju u cvor pa potapaju u boju...hehe...kako su bile lepe..
Muski su nosili zvonarice,duga kosa bila in...
A sta se slusalo ? Sta god da je bilo je kvalitetno,pocev od Bitlsa,pa redom :)

ushljokana ribizla

Zvezdica
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
298
Horoskop
Jarac
Rodjena krajem 80-ih, odrasla u 90-im! Bilo mi je poprilicno zanimljivo detinjstvo.. onda se pojavila koliko se secam Dragana Mirkovic, to smo svi slusali, onaj dens, ET, Energija, svi klinci su to slusali, i naravno ona cuvena "200 na sat". Znaci, zakacila sam rat u Bosni, i sankcije. Secam se nekih cokoladica iz Soko Starka, koje mi je tata kupio dan pred sankcije.. i to u nekoj ogromnoj kolicini, posto se suskalo o istima.. Bilo je to za mene bezbrizno, a za njih itekako zlo vreme. Banke su propale, plate da ne pominjemo... Paketice za Novu Godinu nisam dobijala... Ali se secam da sam dobila medu jedne godine, tata mi ga kupio. I dan danas, taj meda je tu, u sobi, na posebnom mestu. Pa onda, satelitska antena!!!! MTV!! VIVA ♥ jaoj jaoj... Neka sasvim nova muzika uz koju sam defitivno odrasla, bilo je super muzike tad, za razliku od danas.. Kad se odraslo, i 90-te presle u novi vek.. Sve je kao stalo na noge (klimave) i klatimo se svi ... mi kao deca 90-tih ciji roditelji i dan danas moraju da se trude da ne osetimo nedostatak necega.. posto mi mozda jesmo izasli iz 90-tih godina.. ali one su i dalje tu. Sve je isto samo njega nema.

Habibi

Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
tutgutneu.jpg

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Tuuuut Guuut mmmm Obožavao sam ga!

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci

da li se neko seća ove pesme..... uh kako je nekada bilo lepo u zagrljaju nekoga koga voliš.... uh, uh, uh.... gde su ona lepa vremena, minići 20 cm, lepe providne bluzice sa kombinezonom sa čipkom.... najlonke, štiklice..... odoše ona vremena.....

Habibi

Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
Jaco dobaci nam još koji detalj tvog nekog vremena?

Stemise i ja sam da li je moguće da se više ne proizvodi (bar kod nas)?

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Na žalast ja ga duuugo nisam pio. Jele pivo (bezalkoholno je dosta slično). Izvinjavam se za offtopic.

Habibi

Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
Piši o tvom vremenu šta je karakteristično bilo za njega,kako si izgledao ,šta si slušao...:thumbsup:

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
hm.... tada se nije ljubakalo po ulicama.... tražilo se skrovito mesto gde si se ljubio.... uf, sad se setih.... moj prvi poljubac je bio katastrofa.... on me poljubio a ja u nesvest.... sva sreća te je bio sneg pa me je izmazao sa snegom po licu.... sad se smejem kada se setim toga...
tada su se kupaovale ploče, one od 45 obrtaja, još ih imam dosta iz 65,66,67.... a kakve su igranke bile.... Zoran Mišković rasturao po studenjaku u Bg, pa Siluete, Plavi dečaci.....

ej, mladosti moja..... šmrk, šmrk, šmrk....

Habibi

Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
Nemoj mi reći da nikad nisi probala? to je napitak od ječma koji je imao ukus kao karamelizovan šećer,naravno bezalkoholan je....

Habibi

Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
postojao je do pre 10-ak godina,a sad nisam sigurna da ga proizvode...

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Sredina osamdesetih. Slušao se Bajaga, Čorba, Dugme, Denis i Penis... Od stranih izvođača sve živo. Imate ih u Sekciji Muzika osamdesetih. Možda i najbolji period muzike XX veka. Imao sam tršavu kosu, pocepane farke, starke i klasičnu teksas jaknu. Tokom zime je na to samo išao šal i džemper. Jaknu nisam menjao.
Čitav grad (10.000 stanovnika ukupno) se uveče skupljao u jednoj dugoj ulici. Zvali smo je Korzo. Tu smo zagledali devojke, one nas. Odmah do ulice je bio park. Ništa lepše! :)
Oko 22 smo išli u diskoteku a posle na narodnjake u neku kafanu sa muzikom (živom - čitaj dobra pevaljka).
Nije bilo mobilnih, nismo imali računare, vozili smo stare automobile, pili pivo. Nismo se drogirali, svi smo pušili cigarete.
U srednjoj školi prvih dva meseca nisam išao u školu, lunjao sam po gradu i okolini. Kasnije sve nadoknađivao uz mnogo muka i loših ocena. Nismo koristili prezervative, o Sidi se tek čulo da je negde u Africi. Mogao bih ja o tim lepim vremenima još puuuno, ali nema potrebe. Ko je tada bio svesno biće razume o čemu pričam, a mlađe to ionako ne zanima previše.

Vrh Dno