• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Kuhinjski "biseri"

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
_sp-kuvanje-bez-zenske-ruke.jpg
Kuhinjski "biseri", blago naše nespretnosti, neznanja, gluposti ili inata. Sve što niste znali o hrani, sve ono što vas je nasmejalo, sve ono što čoveka čini prirodnim, a na neki način i smešnim.​
Vaši ili tuđi blamovi u kuhinji, smešne i čudne situacije na koje ste lično naišli ili čuli od nekoga, napišite ovde da malo prokomentarišemo, nasmejemo se, ali i uvidimo gde su naše najveće i najsmešnije greške kada je gastronomija u pitanju.​
Čovek u životu svašta proba, svašta pokuša, svašta spremi, dešavaju se nepredviđene situacije koje nam kasnije budu jako zanimljive, čudne i smešne. Opišite nešto slično na svoj način.​
Ovde možete davati savete vezane za kulinarstvo, možete opisati i svoj način pripremanja nekog vama dragog jela, možete ostaviti vaš lični recept koji se ne može naći u klasičnim "kuvarima", nešto što je samo vaše, a želite to da podelite sa drugima.​
chickenJacuzzi.jpg
Starogrčki pisac iz 4.veka p.n.e. Arhestratos, napisao je delo HEDIPATIJA. To je neka vrsta enciklopedije znanja i umeća iz oblasti kulinarstva. Šta se dešava kada to umeće iako znamo ili ne, krenemo u nešto što mislimo da će ispasti dobro i što smemo da ponudimo i drugima da probaju.​
Neko ne bi smeo možda nikada to da proba, a neko se ipak usudi. Nekada sve to ispadne jako dobro i ukusno, a nekad se dese jako smešne scene.​
Ko se seća onih kuhinjskih veženih krpa koje su se kačile na zidove starih kuhinja?​
"Kuvarice manje zbori da ti ručak ne zagori"​
"Kuvarice ljubim te u čelo, uvek kuvaš jedno isto jelo"​
k1.jpg
"Za svakog muža sreća je ta, kad žena dobro kuvati zna"​
k2.jpg
Šta se sve vama ili nekom koga poznajete desilo ako ste bili u sličnoj situaciji? Ko se smejao, ko je plakao, ko se nervirao, a ko se izvinjavao?​
Šta vas je kod nekih ljudi začudilo što se tiče kuvanja, šta vas je do suza nasmejalo, a šta uplašilo i šokiralo?​
:laugh:
Ima mnogo "bisera" u svim oblastima, ali najveći su oni koji pobede u tome na svoj način.​

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Ajd da ja krenem sa prvim primerom:

Da li je neko od vas pio kafu sa jogurtom? Ja jesam.....:laugh:. Takvu kafu sam dobila od moje snaje, koja je udata za mog brata od tetke.
Skuvala ona lepo kafu i stavila na sto a ja je pitam gde mi je mleko. Donese ona lonče i naravno sipa, ja da popijem kad ono jogurt umesto mleka.... :o. Izvinjava se ona, izvinjava, kuva jadnica drugu, a ja ne prestajem da se smejem.
Sada, kad god odem kod njih tražim kafu sa jogurtom.... :laugh:

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Dođe kod mene u restoran momak mlađi od mene na probni rad...Jednog dana dođe vreme da se kiseli kupus, krenem ja da odvajam glavice, kad eto ti novajlije koji navalio da on to sve završi a ja da završavam drugi hitniji posao u kuhinji. Ostavim ja njega u magacin i odem svojim poslom. Momak ga nema ceo sat, ja u gužvi i zaboravim na njega. Prošlo dva sata njega i dalje nema...krenem ja da proverim šta toliko radi...i imam šta da vidim. Dečko uzeo lonče i vadi stari rasol iz bureta, a polovina kupusa ga nema na gomili, burići neoprani, listovi na sve strane...On jadan spustao u stari rasol sveže glavice kupusa, pa kad nije mogao da rukom dohvati glavice u duboko bure da ih poređa, rasol mu iskvasio rukave, on uzeo lonče i vadio rasol da mu ne smeta, ređao kupus, a onda rasol vraćao nazad. Tada sam prvi put saznao da stari rasol može da koristi i za nove glavice kupusa! :laugh:

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
:laugh: a mogu samo da zamislim tvoj izraz lica kad si video haos....:o:laugh:

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Haos manje-više, ali koliko sam bio zbunjen da nisam mogao ni da se smejem. Tek sam kasnije puko od smeha. :laugh:

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
verujem, mogu da zamislim situaciju....:o:o

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Da li vam se desilo da jedete nešto sa dodacima kojima mesto nije baš u hrani?

Moja tetka drži ispod sudopere flašu sirćeta, tečnost za pranje posuđa i flašu ulja. U brzini umeso ulja zgrabi deterdžent za suđe i sipa da podmaže pleh za proju. Sipala masu za proju i ispekla sve to. U toku jela osetili da im sve nekako miriše čudno...dok se nije setila da proveri ukus ovog neverovatnog mirišljavog specijaliteta, na kraju je rekla: penilo, ne penilo ja ću da je pojedem! :laugh:

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
I takoooo, kupuju ljudi testenine bez jaja, što je dobro, ne mora svaka testenina da bude pravljena sa jajima; ali dese se stvari koje mi nisu jasne. Zašto neko kupi špagete bez jaja i napravi ih sa toliko teških namirnica da to što su bez jaja nema nikakvog smisla. Desilo se isto sa makaronama, kupila žena makarone bez jaja, jer joj navodno smetaju i zato što misli da su zdrave, a onda ih je napravila sa punomasnim sirom i prelila sa gomilom umućenih jaja i tako zapekla u rerni. Šta je sad pa to? To se dešava i sa integralnom testeninom, sve je to lepo, zdravo se hranim, ali hajde da mu uvalim nekoliko žumanaca, za svaki slučaj. :laugh:

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Možda je mislila da u makaronama ima jaja u prahu.... pa da ne pogreši.....:laugh:

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Lepo piše na kesi i krenu sa namerom da kupe testeninu bez jaja, na kraju im nakrkaju sve i svašta. :roflmao:

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
mnoge žene kupuju integralne makarone zbog pomodarstva i onda naprave bučkuriš sa jajima....:laugh:

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Da, primetio sam...kupile one male knjigice iz makrobiotike pa sad misle da su astronauti. Svakog dana čujem neke nove "provale". :hilarious:

Vrh Dno