Koronavirus

simpleman

Suspendovan nalog
Kada priložiš link za sve gore navedeno ni onda nemam razloga da ti verujem @ Njavica,to sam ovde naučio.Kratko i jasno.

Srdačan pozdrav!
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Da li je i kako organizovano snabdevanje potrebnim stvarima, namirnicama i lekovima za obolele osobe i one koji su u izlolaciji? Nesto ne vidim da je Crveni krst je aktivan.
 

šufnudla

neprilagođena
Član
U petak je 20.03 je 15 dana od početka epidemije u Srbiji od corone kako kažu 2 i 3 nedelju može da se desi da dnevno bude više od 10 obolelih što je zabrinjavajuće a ako bude i 2 i 3 nedelja po 2 3 4 5 6 7 8 dnevno to je dobro.


KON OBJASNIO KADA ĆE PREDUZETE MERE BITI USPEŠNE: Ako za 2 nedelje broj dnevno obolelih ne bude dupliran, uspeli smo!
Upravo to! Ako za dve nedelje....onda....
Dakle, ne možeš reći da će se do kraja marta sve smiriti, niti to Kon ili ostali epidemiolozi tvrde.
Razumem ja potrebu da se ne paniči, razumem naravno i želju da je sve ovo samo malo jači grip, ali nije dobro širiti ni pogrešne informacije da će sve ovo završiti dok dlanom o dlan...za desetak dana.
 

Električar

Novajlija
Niko tebe @simpleman pre svega ne tera sa ovog foruma, sam si izjavio da izbegavaš internet u poslednje vreme. Uostalom ko ti smeta na forumu njega izbegavaj i to je to, i treba imati svoje mišljenje i držati do njega.

Drugo, kako možete da verujete sad ičemu što se kaže i piše jer
1. ima više od zvaničnog broja obolelih i to sam 100% sigurna, samo naravno da neće da se objavljuje kolika je cifra zbog panike koja je nastala.
2. da UV zraci mogu tek tako da izleče nekoga od virusa misliš da bi njima tek tako umrlo toliko ljudi
3. koliko ste tačno sigurni inače u naše zdravstvo, kada i sami znate kako isto funkcioniše
4. zaraza će tek da se širi, jer stvari koje su oni sad doneli kao odluke pokazuju koliko su samo nestručni, od slanja ljudi iz gradova kućama (svi znamo da neko može samo da širi virus bez da ima simptome) do toga da sve ostalo normalno radi što možda sad trenutno nije prioritet.
5. Ajde molim vas kako je moguće da osoba kojoj je temperatura normalna tela oko 36 stepeni onda ne preživi virus, kad će već to silno sunce da nas spase

Još jedno, u Beogradu na primer su ostavljena dva broja telefona na grad koji ima milion stanovnika, apsolutno je nemoguće dobiti liniju da vam se neko javi na istu a kamoli bilo šta drugo. I na stranu sve to ovo je jedna velika stvar za koju naravno mi nismo niti bismo ikada bili spremni da normalno dočekamo i izborimo se sa tim. Ostaje samo da higijenu držimo na maksimumu i da se dobro pazimo
Poznato je da UV zraci smetaju širenje svakog virusa, gripa.
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Sasvim je jasno, iz primera Italije, recimo, da je još daleko smirivanje epidemije.
Umirujuće poruke su poželjne, naravno. No, ipak, moramo biti obazrivi, budući da je generalno previše neproverenih informacija.
 

Njavica

Dreamer.
Član
Kada priložiš link za sve gore navedeno ni onda nemam razloga da ti verujem @ Njavica,to sam ovde naučio.Kratko i jasno.

Srdačan pozdrav!
Znaš i sam da ne čitam linkove :D
Pozvala bih te kod mene jedan dan na posao da vidiš čega sam se nagledala, avaj odsecaju nas sve jedne od drugih :D
@Stemis , mog dedu zvali iz opštine da vide da li mu nešto treba, ne znam jel ovo ide partijski sad ili stvarno imaju želju da pomognu, i naravno, mi mlađi sad treba da preuzmemo malo inicijativu da pomognemo na neki način tim ljudima.
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Ovo je svakako prilika da se mlađi brinu o starijima. Umesto sto im dele novac, bolje da se pobrinu da dobiju ono što im treba (hrana, lekovi itd). Time će se osećati sigurnije, neće kršiti naredbu o zabrani kretanja. A i deca da se nauče, ako već nisu, da se brinu o zajednici.
 

Džudi72

Neobaveštena
Član
Da li je i kako organizovano snabdevanje potrebnim stvarima, namirnicama i lekovima za obolele osobe i one koji su u izlolaciji? Nesto ne vidim da je Crveni krst je aktivan.
Opštine su organizovale volontere..ali, volonteri donose hranu, lekove, etc samo jednom u 5 dana..Kakav je hleb posle drugog, trećeg dana?

U mojoj zgradi dve mlađe porodice ponudile su da donose sve šta treba mami i još jednoj komšinici.

Mislim da je to bolje nego da na vrata dolaze sns volonteri.
 

Džudi72

Neobaveštena
Član
Mora da prođe..ne znam da li Kina treba da nam bude merilo-oni su se za tri meseca izborili sa koronom. Ili da čekamo da se u Italiji smanji broj zaraženih i mrtvih?
 
Vrh Dno