• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Koronavirus

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Od vjek vjekova, pa i pre toga, zna se kako se prave deca. Ali, kažu da sada može i veštačkom oplodnjom. Želim reći da sve što je novo i drugačije ne znači da je i pogrešno ili loše. Ali ne sporim da se može diskutovati.

Poljoprivrednik

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
24.01.2021.
Broj reagovanja
222
Horoskop
Blizanci
Dakle pacijenti sa nekim pridruženim oboljenjima ne treba da prime celu dozu vakcine to je poente cele priče o vakcini.

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Broj reagovanja
2.966
Horoskop
Lav
Mora se dobro ispitati i pregledati osoba koja treba da primi vakcinu

Zašto? Ove vakcine protiv kovida 19 u principu su iste kao i sve druge vakcine, jedina razlika je što su relativno brzo bile gotove.
I imaju u sebi komponente vezane za koronavirus..

Kako su brzo napravili vakcinu-vakcine?

Živimo u 21.veku. Nauka je napredovala, imamo sve modernije i modernije tehnologije..

Pre dobijanja vakcine obavlja se razgovor sa lekarom. Ukoliko se prvi put prima vakcina razgovor traje duže: lekar postavlja pitanja o eventualnim hroničnim oboljenjima, o alegijama, postavlja pitanja koji lekovi se uzimaju...

Posle prve doze lekar postavlja pitanja da li je bilo nuspojava i kakvih...

Nije svaka vakcina za onkološke pacijente......

Postoji protokol o vakcinisanju onkoloških pacijenata. Nisam lekar i ne mogu tačno da navedem protokol..znam samo da mora da prođe određenI vremenski period od primanja hemoterapije do vakcinisanja.

jolemisa

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
02.05.2022.
Broj reagovanja
247
Horoskop
Škorpija
Zašto? Ove vakcine protiv kovida 19 u principu su iste kao i sve druge vakcine, jedina razlika je što su relativno brzo bile gotove.

Živimo u 21.veku. Nauka je napredovala, imamo sve modernije i modernije tehnologije..

Pre dobijanja vakcine obavlja se razgovor sa lekarom. Ukoliko se prvi put prima vakcina razgovor traje duže: lekar postavlja pitanja o eventualnim hroničnim oboljenjima, o alegijama, postavlja pitanja koji lekovi se uzimaju...

Postoji protokol o vakcinisanju onkoloških pacijenata. Nisam lekar i ne mogu tačno da navedem protokol..znam samo da mora da prođe određenI vremenski period od primanja hemoterapije do vakcinisanja.
Koje komponente.1/3 tih vakcina je sam virus,i to treba da mi ubrizgavaju,e nece.Ako sam organizam ne moze da stekne imunitet na to,ne trba mi ni vakcina,jer ne verujem da su uopste ispitane na ovu vrstu virusa.Ne znam da li si upoznata da je u Britaniji i americi,mnogo medicinski sestara obolelo od korone posle vakcine,a mnogima je i pozlilo i jedva se povratile,a nekoliko njih je i umrlo posle vakcinacije.Kod nas,nije vakcinisano vise oda 30% medicinskih radnika.Neka drzacu se ja sezonske vakcine.

Poljoprivrednik

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
24.01.2021.
Broj reagovanja
222
Horoskop
Blizanci

Onkološki pacijenti treba da dobiju pola doze ili četvrtinu to je najvažnije.

Vrh Dno