• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Koronavirus

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Previše je “demokratije” u našim medijima. Došli smo do toga da bukvalno nema odgovornosti za rad medija. Može da objavljuje ko šta hoće.
A nama i našem zdravstvenom sistemu neka je Bog u pomoći.

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Broj reagovanja
2.948
Horoskop
Lav
@Stemis u potpunosti se slažem sa tobom.

Na internetu ima previše medija koje prenose lažne vesti i šire paniku.

U mnogim zemljama u kojima ima zaraženih, prazne se prodavnice, i ono šta je zanimljivo, nestaje toalet papir ( mislim u Australiji ).

Videćemo kako će se naše zdravstvo snaći sa ovim virusom. Italijani se uopšte nisu snašli i ponašali su se u stilu "neće virus na nas"- mislim na ministra zdravlja i ostale lekare. Zato tamo ima dosta zaraženih, a broj umrlih ne znam..neki strani sajtovi bukvalno na pola sata izbacuju nove podatke.

Na netu počinju i da se šire priče koje liče na teroriju zavere- da je virus "pobegao" iz laboratorije, da se skreće pažnja na nešto što se dešava, a važnije je od virusa..

Trudim se da što manje čitam sve to. Sasvim je ok biti informisan, ali mediji, i naši i strani posebno, počinju da preteruju.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Jeste li možda kupili maske? Ja se još uvek olako držim.

Njavica

Dreamer.
Starosedelac
Učlanjen(a)
07.08.2011.
Broj reagovanja
3.778
Horoskop
Devica
Šta i da bude kod nas u Srb neki veći broj ljudi koji su zaraženi i dalje ćemo svi da radimo normalno ko da se ništa ne dešava.
Italija bukvalno država blizu nas a šatro imamo samo 2 čoveka u celoj zemlji koja su zaražena.
Plus, bar u Beogradu Infektivna klinika mesto koje se doslovno raspada, čudi me da im i dalje stoji krov na zgradi.
Još smo mi kao narod poznati po higijeni, mož' misliti šta će da se desi ako se ovo raširi.

Gagisha

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
30.04.2019.
Broj reagovanja
205
Horoskop
Vaga
Sad je već 5 zaraženo (Mada,ja mislim da ima više,ali se ne objavljuje).
U Italiji nema škole,većih manifestacije,većih okupljanja). U Makedoniji takođe. Sad čitam da je i su privremeno obustavili rad škola i vrtića i Sloveniji i u Republici Srpskoj.
Kod nas za sada ništa.

sovac

kafolenčić
Starosedelac
Učlanjen(a)
08.11.2019.
Broj reagovanja
1.108
Horoskop
Ovan
možda i ima al mediji kriju-more sve bi im pozatvarao tv i štampu i stavio zabranu za stalno da se bave novinarstvom i medijima-ne samo zbog virusa već i za sve ostalo 😒

Električar

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
19.11.2019.
Broj reagovanja
88
Horoskop
Blizanci
Kakvi su simptomi?
Virus izaziva bolest respiratornih organa. Čini se da su prvi simptomi povišena temperatura i suvi kašalj. Posle nedelju dana, može doći do otežanog disanja, a nekim pacijentima je potrebna bolnička nega.

Ovi simptomi ne znače nužno da ste oboleli od korona virusa. Slično se manifestuju i drugi, mnogo češće virusi, poput prehlade i gripa.

šufnudla

neprilagođena
Starosedelac
Učlanjen(a)
26.11.2016.
Broj reagovanja
3.027
Horoskop
Strelac
Nema razloga za paniku.
Tako su mislili i kad je počinjala variola vera. Nažalost, mi smo neozbiljna država (i narod koji ne drži mnogo do higijene, potpuno se slažem s Njavom), te smo tako došli do situacije da u roku od tri dana sa jednog slućaja zabeležimo 12!!! Od 130 osoba testiranih... i ajd sad da im poveruješ kako je to sve naivno i bezopasno... Mi i dalje planiramo Univerzijadu, koncerti se održavaju, o sastančenjima na poslu neću ni da pričam, kao ni o školama...
Kako sada kad počinje predizborna kampanja zabraniti okupljanja?!?!?

Džudi72

Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Broj reagovanja
2.948
Horoskop
Lav
U 20.00 na onom sajtu Ministarstva zdravlja obaveštenje da je do 20.00 potvrđeno 18 slučajeva korona virusa. SZO proglasio pandemiju.

Paničim i dalje..ali znam da mi panika nikako ne može pomoći.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Onda ne paniči. Uradiš ono što je do tebe (čuvaj se) da ne dobiješ virus. Ostalo je, kao što se kaže, u božjim rukama.

Insajder

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
05.04.2013.
Broj reagovanja
2.181
Horoskop
Ovan
pošast po prodavnicama, merketima sa kupovinom, zlo mi je i da uđem
grabe, tovare po kolicima, nazidaju piramidu od namirnica i toalet papira do plafona...užas jedan

Električar

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
19.11.2019.
Broj reagovanja
88
Horoskop
Blizanci
Lično kao roditelj kao čovek mogu da kažem da ovaj virus nije kao španska gripa koju bi se zaista treba bojati jer je smrtnost 10% i teško da neko preživi.

Covid-19 se može preživeti, u Kini je preživelo dosta njih a i umrlo je dosta njih. Tamo je bilo najgore jer je su bili u centru žarišta mi hvala bogu nismo i time sigurno kineski scenario se neće preseliti kod nas.

Paničiti ne treba niko, treba biti oprezan to stoji.

NNijeee svaki kašalj, kijavica, groznica, corona virus još traje H1N1.

JA nisam doktor ali ja neću da dozvolim da sebe i oko mene paranojom i panikom da uništim.

Džudi72

Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Broj reagovanja
2.948
Horoskop
Lav
Više ne čitam izveštaje o koroni u drugim zemljama, i bolje se osećam. Naravno oprezna sam, čuvam se prehlade, mada sam je ove zime već preležala.

Zapravo, moj strah nije vezan za mene lično. Brinem za mamu, sestru, zeta, njihovu decu, za širu porodicu u kojoj ima i onih sa 65+ godina a ima i male dece i imamo i jednu bebu.

Ali, u odnosu na prethodne dane, bolje sam :)

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.509
Horoskop
Ribe
Nešto sam istraživala. Onako, za nas. Odem na sajt SZO (WHO) i pokupim brojke sa današnjim ažuriranjem. I nešto raČunjam, ako nas na planeti ima šes milijardi, do sada je od virusa zaražen svaki 47 889 nesrećnik na ovom svetu (šanse da ga dobijemo je 1: 50 000 otprilike u ovom trenutku). A ako je baš i fasovo, svaki 27mi je umro.
Sa sruge strane, ako se ovo nastavi, ako prestanemo da radimo, ako svet stane kao što staje, 100% su nam šanse dumremo od gladi. Svako od nas. Čak i ako imate štekiće, ko će da nam proizvede hranu? Da je upakuje? Distribuira? Proda?
Mislite o tome. 😊 (neko nek proveri moju statistiku, ja sam grafičar jbg) 🙄

Screenshot_20200313-001542.png

Poslednja izmena:

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.509
Horoskop
Ribe
Edit: Džudi, smrt od gladi je mnogo gora i svakako manje dostojanstvena od smrti od gripa. Čak i od fensi gripa. I ti misli o tome. 😊

Insajder

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
05.04.2013.
Broj reagovanja
2.181
Horoskop
Ovan
jupiii...uspeo sam da kupim jednu pastu za zube
probio sam se nekako :thumbsup:

posle idem da pokušam kupim par ovog piva(ako uspem da stignem do kase)
zanimaju me samo reakcije, inače ne volim ovo pivo

-e8ltQL3Q60ulyeNEdk5iJ7SMh2nS2kBwValwKWBDrfrOk_1Fjeo_FKKwKdnwfRkHsdFFKozTDZUMZVkUfUHFiF6VaNMe7bv6Xau7PhasZ5_lAkEHhSOtmWpjg8O-3q6er6CYNJUM0WX7QPT2yv5Wz-6WBEd5uhQz9rd1sAjGo_LB3UekDdhvH1d3v7HjrBwMb4Nvxr6wjBt6Q

Vrh Dno