• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Kontrola i nadzor korisnika na internetu

Rasho

Novajlija
Učlanjen(a)
05.02.2013.
Broj reagovanja
50
Horoskop
Vodolija
Sta mislite da li je u redu da neko baz vase saglasnosti nadgleda vas internet saobracaj, da ima uvid u vase privatne mejlove poruke, u vese zanimacije?

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Niko ne bi dao saglasnost za tako nešto, polazim od sebe. Tako da je normalno da nas neko kontroliše bez saglasnosti. :) Mislim da nije u redu. Ali...ima i onih koje neko očigledno mora da nadgleda po službenoj dužnosti, radi zaštite većine, a to danas i nisu baš prazne priče.:cautious:

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Dopalo se to nama ili ne, oni nas špijuniraju i kontrolišu na svakom koraku.... sa jedne strane razumem ali sa druge opet ne..... mada oni koji vrše to, baš su zainteresovani za moje lupetaranje preko interneta.

Svakako da treba neka kontrola pogotovo kada je bezbednosno pitanje zemlje, dece, raznih sekti i ostalih neprimerenih i po ljude opasnih situacija.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Ja sam se na poslu prećutno saglasio sa tim. Ili tako ili nikako. Doduše, službeni email apsolutno ne koristim za privatnu prepisku.
Radenko Bogdanovic Ako si na ženu mislio, ja se tu solidarišem sa tobom, mislim da stvarno nije u redu. :D

Rasho

Novajlija
Učlanjen(a)
05.02.2013.
Broj reagovanja
50
Horoskop
Vodolija
Ja sam se na poslu prećutno saglasio sa tim. Ili tako ili nikako. Doduše, službeni email apsolutno ne koristim za privatnu prepisku.
Radenko Bogdanovic Ako si na ženu mislio, ja se tu solidarišem sa tobom, mislim da stvarno nije u redu. :D
Nisam mislio na ženu. Svakodnevno na poslu dobijam zahtjeve za listom sajtova koji zaposleni posjećuju (pristup društvenim sajtovima je zabranjen). Ja nevolim da mi neko nebitan nagleda šta radim na internetu sve dok svoje poslove završavam na vrijeme. U redu je akosu korisnici saglasni da im se nadgleda saobraćaj, ali bez znanja radnika mislim da to nije u redu.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
I ja radim u velikoj firmi gde je zaposlenima omogućen pristup Internetu. I budimo iskreni, to je učinjeno radi obavljanja posla, ne zarad privatnih stvari. Ali, sumnjam da postoji neko ko ga u nekoj meri ne zloupotrebljava. Ima li pravo poslodavac da vrši kontrolu? Mislim da ima.I treba da ima.
Drugo je pitanje da li neki zaposleni koji imaju pravo da nadgledaju, odnosno špijuniraju druge zaposlene šta rade na Internetu. Naravno da ne, ali sam gotovo siguran da se to radi.

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Broj reagovanja
2.949
Horoskop
Lav
Uh...najbolje ovde na iznesem jednu priču u najkraćoj verziji - na jednom od foruma gde sam bila admin, pre smene, bez nekog ozbiljnog povoda ( nadam se da je tako ) jedna učesnica je iznela moje privatne podatke, sliku, prepisku sa njom i sa još nekima.
Nisam imala kome da se žalim, mislim da sam samo napisala tekst za blog o tome...

Ne volim da neko kontroliše šta radim na računaru. OK je bilo u firmi da ne idem na društvene mreže i forume, mada su to pravilo kršili..imala sam Internet i koristila ga u službene svrhe kao i službeni mejl..
I u redu je da firma kontroliše da li neko igra igrice i sl.

Ostali, iz privatnog okruženja ne.

Vrh Dno