• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Komplimenti

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Poruke
10.148
Broj reagovanja
11.256
Horoskop
Ovan
Kažu:"Kompliment je kao rakija."
U malim količinama prija, ako se pretera - zabrljavi mozak...

Svi mi volimo kad dobijemo kompliment, zapravo ...ne poznam nikog ko ne voli da ga dobije. Naravno sve zavisi na koji način je dobijen, a još važnije i od koga je.
Recimo, meni više imponuju komplimenti od strane žena, muškarcima se svi komplimenti svode isključivo na fizički izgled, kao da nemaju oči za nešto dalje. A i namere tih komplimenata su....Meni je najveći kompliment kad osetim kako me nežno gleda....reči kao reči onako...to već varira može da prija ali i nemora. U suštini...govorio mi ili ne govorio, uvek imam svoje mišljenje. Ili se zezam, kažem...ma mlako je to, daj nešto žešće;) Samo treba biti mudar, i razmisliti o svrsi tog komplimenta. Mudar čovek sa podjednakom mirnoćom, prima i uvrede i komplimente Prvo treba razmisliti o tome od koga si dobio kompliment

"Komplimenti koje partneri upućuju jedno drugom čine vezu snažnijom, i pojačavaju osećaj bliskosti. Svaka žena želi da čuje da se dopada partneru, a komplimenti sjajno utiču i na samopouzdanje", kaže dr Ketrin Hud, seksolog...
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.366
Broj reagovanja
16.292
Horoskop
Ovan
Delim tvoje mišljenje. Lepo je kada dobiješ kompliment. Posebno su dragi ako su od pravih osoba. I obratno... Evo, u poslednje vreme mi prijaju kritike pa i neke druge radnje vezane za moj minuli rad. Ako sam i imao dilemu, a nisam, sada sam siguran da sam dobro radio.
 

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Poruke
10.148
Broj reagovanja
11.256
Horoskop
Ovan
Izgleda je dovoljno samo imati dilemu...
Idemoooo:)
 

šufnudla

neprilagođena
Starosedelac
Učlanjen(a)
26.11.2016.
Poruke
1.562
Broj reagovanja
2.642
Horoskop
Strelac
Beba je u pravu: najvažnije je da se ja ponosim nečim što sam postigla ili uradila. Dakle, kad udelim kompliment sama sebi. :) Na tuđe komplimente reagujem sa "hvala" (najiskrenije), ali me je iskustvo, avaj!, naučilo da im ne verujem previše i ne uzimam ih zdravo za gotovo.
 

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Poruke
10.148
Broj reagovanja
11.256
Horoskop
Ovan
Kada uradim nešto za šta mislim da neću moći, ili da neću moći nekom da kažem što mislim, kažem sebi BRAVO! Kompiment sebi diže samopouzdanje, naravno zna se kakav ...
 

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Poruke
15.589
Broj reagovanja
14.744
Horoskop
Ribe
Na poslu imam mladog kolegu koji je tek koju godinu stariji od mog sina. Valjda se zato, instiktivno, postavljam zaštitnički u odnosu na njega. A i zajedno smo došli u firmu, u isto vreme, pa dođemo ko klan.
Neki dan, savetujem ga u vezi posla i komentarišem tipa: " mlad si, trebaće ti to, pred tobom je tek život..." a on komentariše na to: " Taco, ti si duhom mlađa od mene 20 godina!"
Iznenadilo me je takvo viđenje mene i mislim da je ovo jedan od majlepših komplimenata koje sam dobila u životu. 😊
 

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Poruke
4.041
Broj reagovanja
2.701
Horoskop
Lav
Komplimenti prijaju svima nama. Ima i onih koji ništa ne traže zauzvrat ( mislim da su to najiskreniji komplimenti ) a ima i ovih drugih..

Na poslu sam imala jednu ex šefovicu koja mi je udeljivala komplimente i iskreno, ali i kad njoj nešto treba.

" Jao, ti si moja drugarica, ma ti odlično, za čistu desetku radiš svoj posao,...da li bi mogla da mi odradiš ovo, znaš da se ne snalazim sa računarima".

Naravno, uvek bih odradila to, uz osmeh, nije mi smetalo da radim dodatni posao.

Slično je radila i moja sestričina kada joj je trebala pomoć oko pisanja pismenih iz srpskog jezika, tražila je da joj napišem bar početak, ili teze..

Ali, stvarno sam malo takvih komplimenata dobijala :) Bilo je više onih pravih..

Samoj sebi retko dajem komplimente.
 
Vrh Dno